Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

aranżacja nieustawnego pokoju dziecięgo, pomocy :)

baśa

Recommended Posts

a ja proszę o pomoc w aranżacji pokoju dla dwójki

niestety jest strasznie nieustawny, 540x288 cm, ani jednej wnęki, jedna dłuższa ściana to kolankowa, całe szczęście o wysokości 128 cm, dodatkowo na ścianie, na którą otwierają się drzwi są zabudowane kanały wentylacyjne, jak w mordę strzelił praktycznie na środku, no dramat

chcę białe meble, pewnie ikeowe, nie wiem czy stuva czy może besty? na pewno jakiś trofast się pojawi. córcia (3,5lat) ma łóżko minnen, synek (maluśki jeszcze) na razie i tak będzie z nami spał, ale za jakiś czas trzeba będzie dokupić łóżko i dla niego

wszystkie pomieszczenia w domu mam mniej lub bardziej zaplanowane, z tym pokojem mam mega problem

dawać meble na ścianie z drzwiami? a może na kolankową, skoro ma aż 128 cm (wejdzie tam np. ikeowa stuva)? poradźcie coś, proszę

skłaniam się raczej do mebli na ściance kolankowej, ale może ktoś z Was ma jakiś pomysł :)

na planie to pokój oznaczony nr 3

http://images62.fotosik.pl/442/e243bee4a5ea4947med.jpg

wszelkie zmiany w konstrukcji ścian działowych już nie są możliwe

ja to widzę mniej więcej tak

pod oknem łóżko córki wzdłuż ściany szczytowej, na ścianie szczytowej nad nim półki na ulubione książeczki, potem obok łóżka jakiś trofast, może ten w kształcie schodków, potem dwie ławy stuva, jedna z pudłem, i na koniec dwie szafy na ubrania wysokie na 128 cm.

we wnęce między zabudowanymi kanałami wentyl. a ścianką kolankową można zamontować jakieś półki. tylko...tylko coś pusto po drugiej stronie pokoju ;)

a może olać stuvę i wziąć np. jakieś białe komody? malm albo co...hmmmm

Edytowane przez baśa

Pokój wcale nie jest aż tak nieustawny.Dziewczynka w tym wieku lubi dużo rysować wstawiłabym stoliczek a za kominem szafę.Za parę lat potrzebne będzie biurko,które jest przy oknie(jeśli nie ma balkonu) a obok regały na książki/zabawki lub niskie komody.

http://img4.imageshack.us/img4/6268/sz69.jpg

dzieki kinka, bardzo dobry układ jak już Kaśka będzie sama w pokoju, ale jeszcze jakiś czas będzie z nią mieszkał brat :) (tylko szafa nie wejdzie za komin raczej, ale można zabudować na wymiar)

nie wiem własnie czy na ubrania dla dzieci lepiej się sprawdzają komody, czy może szafy dostosowane do ich wzrostu? bo mogę zawsze zrezgnować z szaf stuva i postawić komody...

Kinko, za parę lat oprócz biurka powinny tam wejść meble dla chłopca...

jak córcia pójdzie do szkoły to Mały zostanie przeniesiony do pokoju obok, dlatego nie ma obaw, teraz ich nie chcę rozdzielać :)

Edytowane przez joliska