baśa 04.12.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 (edytowane) a ja proszę o pomoc w aranżacji pokoju dla dwójki niestety jest strasznie nieustawny, 540x288 cm, ani jednej wnęki, jedna dłuższa ściana to kolankowa, całe szczęście o wysokości 128 cm, dodatkowo na ścianie, na którą otwierają się drzwi są zabudowane kanały wentylacyjne, jak w mordę strzelił praktycznie na środku, no dramat chcę białe meble, pewnie ikeowe, nie wiem czy stuva czy może besty? na pewno jakiś trofast się pojawi. córcia (3,5lat) ma łóżko minnen, synek (maluśki jeszcze) na razie i tak będzie z nami spał, ale za jakiś czas trzeba będzie dokupić łóżko i dla niego wszystkie pomieszczenia w domu mam mniej lub bardziej zaplanowane, z tym pokojem mam mega problem dawać meble na ścianie z drzwiami? a może na kolankową, skoro ma aż 128 cm (wejdzie tam np. ikeowa stuva)? poradźcie coś, proszę skłaniam się raczej do mebli na ściance kolankowej, ale może ktoś z Was ma jakiś pomysł na planie to pokój oznaczony nr 3 http://images62.fotosik.pl/442/e243bee4a5ea4947med.jpg wszelkie zmiany w konstrukcji ścian działowych już nie są możliwe ja to widzę mniej więcej tak pod oknem łóżko córki wzdłuż ściany szczytowej, na ścianie szczytowej nad nim półki na ulubione książeczki, potem obok łóżka jakiś trofast, może ten w kształcie schodków, potem dwie ławy stuva, jedna z pudłem, i na koniec dwie szafy na ubrania wysokie na 128 cm. we wnęce między zabudowanymi kanałami wentyl. a ścianką kolankową można zamontować jakieś półki. tylko...tylko coś pusto po drugiej stronie pokoju a może olać stuvę i wziąć np. jakieś białe komody? malm albo co...hmmmm Edytowane 4 Grudnia 2013 przez baśa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 04.12.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Pokój wcale nie jest aż tak nieustawny.Dziewczynka w tym wieku lubi dużo rysować wstawiłabym stoliczek a za kominem szafę.Za parę lat potrzebne będzie biurko,które jest przy oknie(jeśli nie ma balkonu) a obok regały na książki/zabawki lub niskie komody. http://img4.imageshack.us/img4/6268/sz69.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 04.12.2013 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Kinko, za parę lat oprócz biurka powinny tam wejść meble dla chłopca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baśa 04.12.2013 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 (edytowane) dzieki kinka, bardzo dobry układ jak już Kaśka będzie sama w pokoju, ale jeszcze jakiś czas będzie z nią mieszkał brat (tylko szafa nie wejdzie za komin raczej, ale można zabudować na wymiar) nie wiem własnie czy na ubrania dla dzieci lepiej się sprawdzają komody, czy może szafy dostosowane do ich wzrostu? bo mogę zawsze zrezgnować z szaf stuva i postawić komody... Kinko, za parę lat oprócz biurka powinny tam wejść meble dla chłopca... jak córcia pójdzie do szkoły to Mały zostanie przeniesiony do pokoju obok, dlatego nie ma obaw, teraz ich nie chcę rozdzielać Edytowane 4 Grudnia 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts