Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki krasnal do ogrodu ?

Co macie (planujecie) w ogrodzie  

25 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co macie (planujecie) w ogrodzie

Recommended Posts

Witajcie :)

Wiosna w pełni, dzrewa i krzewy posadzone, nasiona wysiane, wszystko rośnie :) Pora na dalsze upiększanie ogrodu i stąd moje pytanie.

Jakiego stwora macie lub planujecie postawić w ogrodzie ?

Albo moze planujecie cała kompozycję (np.: Sierotka Marysia i Siedmiu Krasnoludków) ?

I co w tym roku jest najmodniejsze ?

Nie chciałbym kupić czegoś co nie jest trendy ;)

• Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Krasnale, muchomory i nimfy sobie odpuszczam :D Ale posiadam pniak z dziurą w ktorym maja rosnąć kwiatki /pelargonie, bratki/, wielka porcelanowa misę /sluzy równiez jako donica i pniak /tzw karcz/ na ktorym jest umieszczona donica rowniez z kwiatami. Czy odpowiedź jest zadowalająca? 8) :D

Witam

Z tego co wiem to Szczecin i okolice to prawdziwe Zagłębie Krasnalowe. Zazdroszcze :wink: .

Pozdrowienia B.

bez przesady, bez przesady, z tym zagłębiem.

no, może pkt. produkcji i sprzedaży jest trochę, ale nie więcej niż w innych rejonach.

niestety granica z tego żyje (nie tylko zachodnia) - a krasnalki to, raczej w ogródkach sąsiadów zza odry lubią przesiadywać.

jeżeli chodzi o mnie to, krasnalków nie budiet, figur innych raczej tyż nie

Ale jeżeli miałbym wybierać spośród różnych stworów to chyba wybrałbym żywą kozę! Jakoś tak mi się podoba. :D

A jaka pożyteczna. Może skutecznie za kosiarkę pracować :wink: :D

Ja raczej gustuję w żywych, sezonowych stworzonkach np. bociek na mojej łące, albo sarny na polu pod lasem.

pozdrawiam

Edzia

Saren i ptaszków mam pod dostatkiem.

Kozy i owce pasą się za płotem.

Krasnala nie mogę postawić bo nie skończyłem jeszcze ogrodzenia. Mógłby uciec do lasu :(

Gliniane żaby i ślimory sikające wodą z paszczy muszę sobie na razie odpuścić bo jeszcze oczka wodnego nie wykopałem.

Ech.... moża sam coś sobie wyrzeźbię....?

Jakiegoś Światowida albo cuś..... :)

W Stolycy jest Trendy mieć ..gołębnik.

Taki na palu..z daszkiem.

Koniecznie wielopiętrowy, na każdym pięterku bez mała balkonik dla osrajpiórek.

Obowiązkowo pod gołebnikiem biały grys (co by się ten tego co spada komponowało )

Okoliczne ptaszory dostają amoku od ilości wolnych lokali.

Takie coś w sposobie jak tu:

http://www.flotex.com.pl/golebnik.JPG

Wiosna w pełni, dzrewa i krzewy posadzone, nasiona wysiane, wszystko rośnie :) Pora na dalsze upiększanie ogrodu i stąd moje pytanie.

Albo moze planujecie cała kompozycję (np.: Sierotka Marysia i Siedmiu Krasnoludków) ?

Moim zdaniem takie gipsowe figurki to totalne bezguście dla idiotów :lol:

Moim zdaniem takie gipsowe figurki to totalne bezguście dla idiotów :lol:

ŚWIĘTE SŁOWA PANIE DOBRODZIEJU

chyba niektórym na forum z lekka sodówa uderzyła ,ale to chyba z przepracowania wiosennego.....Jak mozna nazywać idiotą ,kogoś kto postawil krasnala w ogrodzie?i to we własnym ogrodzie?? Ja nie ośmieliłabym się nikogo obdarzyć takim epitetem tylko dlatego ,że ma inne poczucie piękna od mojego!!!!Nie podziwiam i nie zachwyca mnie taki sposób dekorowania ogrodów ,ale nie potępiam ich włascicieli....bardziej drażni mnie i brud i bałagan na niejednej posesji ....wolę patrzeć na kicz niż na bajzel