asterixx 05.12.2013 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Witam, wybraliśmy dachówki CREATON TITANIA czarna angoba.Teraz mamy wybrać rynny i kolor blachy na obróbki. Jak sądzicie, czarne blachy i czarne rynny będą pasować do dachówki, ktora w nazwie jest czarna, ale w rzeczywistosci moim zdaniem ciemno grafitowa i matowa. Czy lepiej szukać rynien i blach grafitowych?Elewacja domu będzie biała z elementami szarymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.12.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Grafitowe lub srebrzyste. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabc 06.12.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 A może miedziane? Do czarnego pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterixx 06.12.2013 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Miedz jest OK, pasuje prawie do wszystkiego. Obawiam sie, ze cena mnie przygniecie ( Bede musial raczej pozostac przy stali, tylko kto ma czarme matowe lub ciemno grafitowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabc 06.12.2013 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Ale,stalowe też są koloru miedzianego na zdjęciu Planija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 07.12.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 I do tego kolor nie ulega zmianie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T0MII 07.12.2013 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Do tej samej dachówki mamy:Rynny Bryza Grafit (RAL 7021)Obróbki z blachy płaskiej Sara RAL 9005 Moim zdaniem pasuje, ale przyznam się że nad kolorem zbyt długo się nie zastanawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuro 08.12.2013 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 A mozna prosic jakies fotki dachu z TITANIA? Jutro mam ja izamowic ale wciaz nie jestem na 100 procent zdecydowany..Dlatego chetnie poznam opinie kogos kto juzją ma ulozona. Sorki ze troszke obok tematu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T0MII 08.12.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Tu masz trochę zdjęć:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?217982-CREATON-TITANIA-wasze-opinie U mnie dach jeszcze nie gotowy:https://lh5.googleusercontent.com/-Ficju5N7jsM/UqSrSvdmNtI/AAAAAAAABbY/RF9mrwtwjKE/s1152/20131207_145830.jpg Generalnie Titania to dachówka wielkoformatowa. Nadaje się do prostych dachów bez jakiś małych daszków na lukarnami. U mnie wyszedł jeszcze inny minus tej dachówki - okna dachówek musiały powędrować troszkę wyżej ze względu na to iż dachówek pod oknem połaciowym nie można docinać. No ale cena w pełni nam to rekompensuje. Poza tym na dachu wygląda ładniej niż się spodziewaliśmy. Początkowo celowaliśmy w Creatona Dominium, ale Titanią zawiedzieni nie jesteśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 08.12.2013 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 .... dachówek pod oknem połaciowym nie można docinać. ... A kto tak powiedział? Profesjonalny dekarz zamontuje okno w dowolnym miejscu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T0MII 09.12.2013 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 A kto tak powiedział? Profesjonalny dekarz zamontuje okno w dowolnym miejscu. Pozdrawiam. Tak powiedział mi dekarz który wykonuje moje pokrycie. Co do jego profesjonalizmu - nie wiem Andrzeju, nie jestem w stanie tego ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.12.2013 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Generalnie tak mówią dekarze bo tak jest łatwiej! Dla perfekcyjnego wykonania nie ma to żadnego znaczenia. Jakoś przy blachodachówce czy goncie bitumicznym tego nie mówią. Kolejny raz powtórzę: okno połaciowe można zamontować w dowolnym miejscu na dachu z tą tylko uwagą: że jak znajdzie się nad płatwiąto nie będzie otwieralne. Dla wytrawnego dekarza nie ma z tym żadnego problemu, to tylko kwestia ceny. Podobnie jest gdy dół okna znajdzie się za ścianką kolankową czyli na zewnątrz budynku co też jest możliwe. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts