marimag 13.12.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 No nie wiem, czy jest tu powód do szacunu... Tak jakoś....szły w kierunku światła Pozdrowienia dla ziomalki, Oliwko Sylwia, odłóż te ryby i chodź tu do nas. Jaka decyzja kanapowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 14.12.2013 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 http://allegro.pl/modern-design-sideboard-p-westergaard-i3793684823.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 14.12.2013 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 (edytowane) . Edytowane 11 Września 2014 przez Sylwia_LBN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 14.12.2013 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 (edytowane) . Edytowane 11 Września 2014 przez Sylwia_LBN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greywolf 14.12.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Super opcja! To był świetny pomysł z odsunięciem ich od ściany. I wrócę jeszcze do komody, tej, co to mi się nie bardzo podobała. Wg mnie zbyt pstrokata i taka... tania. Powinnaś mieć coś szlachetniejszego i komody, które potem pokazałaś w inspiracjach były właśnie takie - ładne drewno. Mogłoby być też i mieszane drewno, ale nie elementy (szuflady) maźnięte farbą. Ja również jestem za taką wersją ustawienia kanap; nie przepadam, gdy wszystko jest poupychane po kątach i ścianach - zupełnie jak w pokojach w mieszkaniach w blokach z wielkiej płyty. Nie przekonuje mnie argument, że jest przestronnie. Moim zdaniem, gdy ustawisz kanapy przy ścianach w kształcie litery L zrobi się pustka, a przecież to nie jest sala gimnastyczna i miejsce do tańczenia. W ustawieniu kanap równolegle - ze zdjęcia z cytowanego postu powyżej, na plecach kanapy od strony holu możesz ustawić np. komodę o głęb. ok. 35cm. Na tablicy czy allegro można znaleźć świetne komody z okresu prl, po/do renowacji, które wyglądają zgrabnie i byłyby fajnym elementem wystroju. Ponadto, ze względu na bliskość stołu jadalnianego, taka komoda może pełnić funkcje przechowywania zastawy obiadowo-kawowej, sztućców, obrusów i co tam jeszcze dusza zapragnie (tak jest u mnie). Taką komodę możesz również postawić przy ścianie między wejściem do holu i kuchni - wtedy taka komoda może być wyższa i głębsza (jak tak z linka do allegro z postu powyżej - btw. świetna duńska komoda, gdybym miał miejsce, brałbym w ciemno) Edit. nie wiem dlaczego z cytowanego postu zniknęło zdjęcie? Edit. chodziło o to zdjęcie (mój faworyt ustawienia kanap): Edytowane 14 Grudnia 2013 przez greywolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 14.12.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Zbuduj sobie najpierw prowizoryczny stolik z tektury i dostawgo do "naroznika".Sama zobaczysz, ze nie będzie aż tak duzo pustej przestrzeni ( tej o której pisałaś, że chcesz a teraz się boisz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greywolf 14.12.2013 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Tutaj np. komoda z prl (bilea); z fotoforum gazeta.plhttp://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/dj/ii/lbjd/3WyUHmlyZTyi1HBTQB.jpg taka komoda była niedawno do kupienia na tablica.pl, i to w Lublinie!http://img03.tablica.pl/images_tablicapl/104377553_1_644x461_bufetkomoda-bilea-lata-60-lublin.jpg wystarczy lekko odświeżyć, pomalować nóżki i stelaż podstawy oraz gałki-uchywyty na czarno i masz fajny mebel za śmieszne pieniądze; czasem cuda za grosze można znaleźć na giełdzie w Elizówce. Edytowane 14 Grudnia 2013 przez greywolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 14.12.2013 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 (edytowane) . Edytowane 11 Września 2014 przez Sylwia_LBN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 14.12.2013 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 (edytowane) . Edytowane 11 Września 2014 przez Sylwia_LBN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 14.12.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Nie cisnę...spróbuj tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 14.12.2013 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 (edytowane) . Edytowane 11 Września 2014 przez Sylwia_LBN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 14.12.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Spoko... Cierpliwie poczekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 14.12.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Ładne tempo - 2 dni i 3 podstrony - fiu, fiu Julianno, mam pytanko. Czytałam Twoje posty po kilka razy i tak się zastanawiałam.... Dlaczego piszesz o sobie w 3 osobie ? Hehe, bo Julianna to nie Julianna tylko Julianna to jej córka - córka Ewy... Dziękuję Asiu za wyjaśnienie Ani , chociaż... Rozumiem ????? ...sądząc po powyższym... chyba nadal Cię to dziwi Aniu (?) Wejdź proszę na mój wątek. Przeczytaj pierwszy post - wystarczy ostatnie zdanie. Jako mama, reszty z pewnością się domyślisz . (...) julianna a możesz pokazać swój?? w Twym wątku milion stron ciężko się doszukać (...) P.S. Twój domek mam w inpiracjach, ale może sama tu wrzucisz dla dziewczyn? Domek Julianny nie jest taki piękny, choć dla nas był osiągnięciem i ogromną radością . Powstał z resztek domowej podbitki, starych tralek ze strychu i resztek onduliny. Niestety po dwóch zimach taras jest do czyszczenia i ponownego malowania, ale ściany są nadal ok. Nie jest taki duży jak domek Matyldy, ale nawet my się mieścimy na proszonej herbatce (oczywiście w pozycji siedzącej). Z jednej strony ma piaskownicę, a z drugiej skrzynię na zabawki z klapą, która pełni funkcję ławeczki. Często siadamy tam z M., a Julianna wydaje nam obiadek przez okno . Ławeczka jest akurat na zachód, lubię tam siedzieć i cieszyć się słońcem. Zależało nam by piaskownica nie była w pełnym słońcu. http://desmond.imageshack.us/Himg687/scaled.php?server=687&filename=p6300409.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg515/scaled.php?server=515&filename=p7020005u.jpg&res=landing U nas był kłopot by zrobić okiennice (zorientowałam się jak już było za późno). Jeśli zależy Ci na nich, to trzeba albo zrobić większy domek, albo znacznie zmniejszyć wymiary okien. U nas są aż z 3 stron, w tym dwa na całą szerokość ściany. Nasz domek jest raczej dla malucha, a ten piękny, niebieski ucieszy nawet nastolatki . (...) Ewunia - to dokładnie ten sam domek o którym pisałam. Tylko jakoś mi się pomyliło, że on biały z niebieskimi okiennicami Moim zdaniem jest piękny, taki sielsko-anielski U mnie elewacja domu szara, więc może domek na jaśniutki szary pomaluję i dam białe okiennice albo odwrotnie. Tak się domyśliłam, że o ten Ci chodziło . Nie widziałam ładniejszego . Jest pięknie wykończony w szczegółach. Twój będzie na pewno równie piękny . Oj, rzeczy do domu to ja też trochę nakupiłam w czasie kiedy się dopiero ściany murowały. Tyle, że teraz nie wszystkie mi pasują i będę się musiała jakoś ich pozbyć O tapecie wciąż myślę, ale dopóki wszystko nie zrobione to zostanie. Zobaczę jak to wszystko będzie wyglądało kiedy skończę już urządzać ten pokoik. Ściskam mocno Ciebie i Julisię Mamy więc wiele wspólnego . Ściskamy i pozdrawiamy ciepło Schody jeszcze nie skończone ale już coraz więcej widać: Piękne! Czyli zakręciliśmy piękne kółko i wróciliśmy do punktu wyjścia? To jest najlepsze ustawienie Dwie osobne sofy to jak widać sporo możliwości. Mnie przekonuje to równoległe. Pomyśl by nie stawiać tam jednego stolika, a 2-3 małe stoliko-stołki, które będą na tyle mobilne, by osoby siedzące na sofach mogły z nich komfortowo korzystać przystawiając sobie bliżej w miarę potrzeby. http://2.bp.blogspot.com/-947tkbGNxbo/UnlXCrTgJjI/AAAAAAAABIk/GA9KN94g8lc/s1600/styl_skandynawski_1.jpg Źródło Edytowane 15 Grudnia 2013 przez julianna16 usunięcie zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sawanna 14.12.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 sawanna - witaj Co do kanapy narożnej zgadzam się, ale jeśli będzie mniejsza niż moje dwie sofy - one w tej chwili zajmują kąt 315x315cm. Taki duży narożnik chcesz? Sylwia, narożnik planuję mniejszy, ale jak tak patrzę na Twój salon, to nie wiem, jak mi wyjdzie umieszczenie narożnej sofy w tym miejscu, bo ja nie zrezygnowałam z kominka i został tak, jak w projekcie... Czy dasz się namówić na pokazanie rzutów parteru i poddasza Twojego z40 po zmianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 14.12.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Hej, Greywolf, czy Ty masz gdzieś swój wątek? Tak rozsądnie i ładnie piszesz, że aż chce się czytać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 14.12.2013 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Zgadzam się z Tobą Luiza w całej rozciągłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 14.12.2013 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Sylwia _LBN Witam się skromnie w Twoich progach Znalazalam Cię przez przypadek i pozwolisz ,że juz zostane Ślicznie u Ciebie naprawdę !!! Tapeta w sówki u córci bardzo pasuje do jej pokoju,nie zrywaj.Schody bardzo mi się podobają:yes Mam pytanko jaką farbą malowałas sciany w salonie i jadalni,chodzi mi o ten kolor szary? Ooooooo Ewunia ślicznie wyszłaś z córcią Pozdrowionka *** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greywolf 15.12.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 greywolf - Ty z Lublina jesteś, że tak dobrze okolice znasz? Do Elizówki nie jeżdżę bo jakoś nigdy nie było potrzeby ale udam się tam na pewno w celach poszukiwawczych . Choć jak sobie pomyślę, że to trzeba jeszcze do renowacji dać, no i że zapaszek to może mieć starocia to chyba wolę jednak u stolarza zamówić. Zwłaszcza, że ja muszę mieć konkretny wymiar na tę moją ścianę Tak, okolice Lublina Hej, Greywolf, czy Ty masz gdzieś swój wątek? Tak rozsądnie i ładnie piszesz, że aż chce się czytać!!! **lw**, marimag - dziękuję; nie mam swojego wątku; może kiedyś, kto wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.12.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Ooooooo Ewunia ślicznie wyszłaś z córcią Pozdrowionka *** Już zmykam z foto . Pozdrawiam serdecznie Agnieszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 15.12.2013 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 (edytowane) . Edytowane 11 Września 2014 przez Sylwia_LBN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts