Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Całkiem inny z40, czyli jak Sylwia kombinowała :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 293
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A jesteś pewna, że chcesz biały stolik? Jakoś mi się biały u Ciebie nie widzi bo nic białego w salonie nie ma.

Może dobierz kolorem do przyszłej komody.

Aż sobie wklejankę zrobiłam żeby się upewnić..

http://img440.imageshack.us/img440/2958/mpaq.jpg

Nadal mi nie gra biały, choć ja wszystkie Eamesowate uwielbiam

sawanno - mogę wrzucić rzuty ale przed powiększeniem domu bo ten dodatkowy metr "dodałam" dopiero na etapie wylewania fundamentów. Postaram się jutro zrobić skan lub zdjęcie i umieszczę je dla Ciebie. Ale to niestety dopiero późnym wieczorem. Niestety dopiero o takiej porze znajduję chwilę na forum.

Aż musiałam zajrzeć na stronę z500 żeby zobaczyć gdzie był ten kominek :) Wybudowałaś dom dokładnie tak jak w projekcie?

Sylwio, z góry dziękuję za umieszczenie rzutów. Komin do kominka już mam, samego kominka jeszcze nie, ale planuję, żeby został, jak w projekcie.

P.S. Na prośbę f.5. zamieszczam zdjęcie otwartej szafki wiszącej. Może komuś jeszcze się przyda:

20131208_150431.jpg

Czesc mam małą prosbę i pytanie.

podobno sa 2 systemy tych aventosów

tip on czy jakos tak czyli jak dotkniesz to samo idzie do gory

i system ze musisz pociągnąc to chyba Ty masz takie system ale spód szafki musi byc wyzej niz front o około 1 -2 cm (dół szfki nie licuje sie z frontem i mniej mi sie to podoba)

mozesz powidziec jak jest u ciebie albo zrobic zdjecie od spodu szafki ???

Jeśli lampa ma być wyrazista, kinkiety muszą być delikatne, czyli: jeśli lampa z tekstylnym abażurem to kinkiety już tylko w stylu metalowych reflektorków, jak najprostszych. Albo lampa nie może stać pod ścianą (niech by stała przy kanapie od strony jadalni) i wtedy kinkiety takie, jak wkleiłaś. Jeżeli lampa nie będzie przeszkadzała w swobodnym chodzeniu po pokoju to wybrałabym drugie rozwiązanie.

super domek Julianki :) dzięki za pokazanie - podoba mi się pomysł z piaskownicą obok - nieomieszkam zmapłować go :D hehe

Trzymam kciuki za domek i piaskownicę :D.

Sylwio,

Jeśli chodzi o stoliki to dobry kierunek :yes:

Niezależnie od wyboru uważam, że raźniej im będzie we dwójkę (jeden większy jeden mniejszy). Mniejszym może być stołek/taborecik.

To jest fajne rozwiązanie 3 w 1 i nie zajmuje dużo miejsca:

http://www.skandynawskie.pl/userdata/gfx/6a98ca1244cddf3ceaba48a2caa02f82.jpg

http://www.skandynawskie.pl/userdata/gfx/702d50028383b861fd979cea4df9b111.jpg

Źródło

Niestety w lampach nie czuję się najmocniejsza, ale kompleciki nie są już tak bardzo obowiązujące jak kiedyś :). Można pobawić się formą. Szukać wspólnego punktu. Te lampy stojące, które pokazałaś mają fajny, oryginalny charakter. Będą mocnym elementem. Resztę można zrobić mniej "widoczną".

Ps. Czekam na Twoje drzwi :D

Edytowane przez julianna16

Niech ten świąteczny czas wypełni Wasze serca spokojem, miłością i nadzieją. Abyśmy w tych dniach odkryli to, co jest w życiu najważniejsze. Wesołych Świąt!!!

http://img560.imageshack.us/img560/3750/r4zn.jpg