Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Całkiem inny z40, czyli jak Sylwia kombinowała :)

Recommended Posts

Sylwio, jutro wchodzi na budowę hydraulik, właśnie zakończyliśmy instalację elektryczną.

Dziękuję za pokazanie łazienek. Są piękne, całkowicie w moim stylu.

Nieśmiało przypomnę się z moją dawną prośbą o rzuty domu po zmianach.

Mam jeszcze jedną prośbę: jakie są wymiary garderoby po podłodze w pokoju Twojej córki?

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 293
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sylwia u Ciebie zawsze tak miło dla oka :)

zdanie co do licowania płytek ze ścianą mam takie samo :) żadnego uskoku ma nie być - u mnie będą musieli wykuwać tynk teraz... a jak mówiłam by nie tynkować to nie słuchali :-P

wanna u mnie też będzie od ściany do ściany jak u Ciebie, bateria z tyłu i żadnej rewizji raczej nie będzie - zakładam że nie ma prawa się popsuć :D

Sylwia czy mogłabyś napisać mi co to za płytki na ścianie w górnej łazience?

Mam jeszcze do Ciebie prośbę o radę: zastanawiam się nad położeniem w pokoju mojej córki tapety w sówki. Wiem, że miałaś co do niej wątpliwości... Ja chyba też. Czy nie uważasz, że wzór jest za gęsty? U nas miałaby to być jedna pełnowymiarowa ściana, ale boję się że dostanę oczopląsu patrząc na 3 m2 tych sówek:sick: Tapeta bardzo mi się podoba w pojedynczej rolce, cena super tylko pytanie czy to się nadaje do położenia na całą ścianę?

Sylwia u mnie za dużo by było tego kg, więc łatwiej skuć troszkę :)

migotko zasówkowana się robisz też :) :)

a będzie na tej ścianie coś stało? szafa, komoda? jak tam to one trochę "złagodzą" to wrażenie naćkania :)

ja bym położyła - to nie na całe życie - za kilka lat i tak zmienisz :)

wow.. super wyglądają twoje łazienki :) całe twoje mieszkanie tworzy jedna fajną całość. Czy cała koncepcja to twoje dzieło? czy masz jakiegoś doradce :)

U nas też tylko częściowo wykończyliśmy domek, tak żeby móc zamieszkać. A tak naprawdę to chyba żadne pomieszczenie nie jest dokończone , mąż część robótek wykonuje sam ,jest taniej ale bardzo wolno się to posuwa . Trochę mnie to drażni ale co tam, ważne że wreszcie każdy ma swój kąt , no i mnóstwo świeżego powietrza za oknem ;)

Sylwio, czy blaty w łazience to drewno?

Ostatnio pytałaś o moje zmiany:

PARTER:

- likwidacja wykusza,

- zamiast wykusza dodatkowe drzwi tarasowe,

- zmiana kształtu tarasu,

- zmniejszenie okna w kuchni,

- zwężenie i wydłużenie okien w kotłowni i łazience,

- likwidacja ścianek działowych tworzących korytarzyk przed schodami.

PIĘTRO

- drzwi balkonowe w dwóch większych sypialniach,

- podwyższenie ścianki kolankowej o jeden pustak.

GARAŻ

- zamiast tylnego okna - dwa mniejsze na dłuższej ścianie,

- strop nad garażem, by powstał tam pokój.

To chyba tyle.

Edytowane przez sawanna

weba, u mnie da się powiększyć. BTW czy na podłodze w łazience są płytki drewnopodobne? Czy też założysz wątek o wykańczaniu wnętrz Twojego Z40?

sawanna u nas cały dół zrobiliśmy w gresie drewnopodobnym łącznie z łazienką i przedpokojem Jest trochę monotonnie, prawie wszędzie beże i brązy . Wszystko tak troszkę na wyczucie, bez jakiegoś projektu czy planu .Nie przepadam za intensywnymi kolorami . Szarości bardzo mi się podobają szczególnie po obejrzeniu tak pięknych wizualizacji :) mój pierwszy plan na szary blat kuchenny wyperswadował mi stolarz, Teraz zastanawiam się jeszcze nad szarym narożnikiem , ale nie wiem czy nie będzie zbyt osamotniony w takiej ilości brązów ;) własnego wątku raczej nie planuję , raczej szukam inspiracji i porady :) a ty sawanno masz już swój wątek ??

"masz rację :) Ja jakoś zupełnie nie pomyślałam, że przecież usłojenie może być delikatne - z góry założyłam (nie wiedzieć czemu), że płytka będzie wyglądała jak moja. A pokażesz te płytki?"

płytki o jakich myślałam to:

atlas concorde - axi silver - http://www.atlasconcorde.it/en/collezioni/axi/fondi/silver-fir/mattrettificato/22-5x90/

zdjęcie nie oddaje ich uroku, są baaaardzo "delikatne".

Niestety jak to bywa przy "wykończeniówce" budżet się bardzo kurczy i zaczynają się kalkulacje cenowe.....wartość płytek niestety powaliła mnie na łopatki (cena ponad 200zł/m2) i wczoraj znalazłam inne płytki, bardzo jasne szare 60x60 . Jestem umówiona z projektantem, jak projekt będzie gotowy to się pochwalę ;)