Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Całkiem inny z40, czyli jak Sylwia kombinowała :)

Recommended Posts

Ale się uśmiałam :) U mnie jest fuksja, ale wprowadziła się zanim mieszkanie przestało być jednoosobowe, więc musiała zostać zaakceptowana :>

Ale jak zobaczyłam zdjęcie... to się uśmiałam jeszcze bardziej i poczułam się już wprowadzone ;)))))))) .. spójrz:

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/855/7l6v.jpg

i muszę dodać, że jakość zdjęcia jest taka, bo dostałam je mmsem podczas kilkudniowej nieobecności w domu.. W moim przypadku odwrotnie, nie-mąż przytaszczył do domu fotel w kolorze nieokreślono-brudnym i stanie wysoce zużytym i pomarszczonym. Za to kształt cudny i łudząco przypominający Twój fuksjowy. Na szczęście po moim powrocie, intensywnym szorowaniu skóry szarym mydłem, fotel okazała się być prawie nie zniszczony i w kolorze wiśniowej czerwieni :)

Teraz nam trochę zagraca mieszkanko, ale w przyszłym domku na pewno zaprezentuje się w pełnej krasie.

U Twojej córci fuksjowy fotel (łącznie z podnóżkiem) pasuje idealnie! A w połączeniu z turkusowymi zasłonkami jest WOW. Przy szaro-dębowo-białej bazie można poszaleć.

Musimy zacząć przeglądać lokalnych architektów zamiast miliony projektów.. I know. Dzięki za utwierdzanie w tym fakcie.

• Odpowiedzi 293
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jako, że spotkałam się tu z wieloma życzliwymi osobami postanowiłam założyć swój wątek licząc na Waszą nieocenioną pomoc :)

Dom wybudowany, do zrobienia jednak jeszcze sporo. Jeśli więc zechcecie poświęcić mi trochę Waszego czasu i uwagi - serdecznie zapraszam :)

Nie boję się krytyki, zatem jeśli tylko macie jakieś uwagi proszę - piszcie: każda rada zawsze w cenie :)

To na początek salon, który już pokazywałam w odpowiednim wątku:

Obraz%2520610.jpg

Obraz%2520609.jpg

jaki przyjemne wnetrza w szarosciach :)

nawet otoczenie sie dopasowalo kolorystycznie do podlogi ;)

co to za kolor farby na scianie ?

nie wyglada na to zeby bylo duzo do zrobienia...jakas kosmetyka tylko i detale :)

kroowko - fotel cudo! Musisz dla niego znaleźć godne miejsce w nowym domku! Zdziwiłam się bo na zdjęciach w Twoim albumie nie zauważyłam tego fotela.

Bo sporo się u mnie zmieniło, a w albumie są zdjecia wersji pierwotnej.

Sprawdziła sie biało-szaro-drewniana baza, w której odnalazły się (mam nadzieję) nowe przedmioty i meble. Nie sprawdziła się powierzchnia mieszkanka, więc za jakiś czas będzie domek :) Mam nadzieję że tak przytulny i dobrze urządzony jak Twój.

Ugorem się nie przejmuj, do wiosny i tak nic nie poradzisz.

aż musiałam się zalogować :) masz bardzo piękne wnętrza i nie bądź taka skromna, urządzanie masz we krwi. Jeśli pozwolisz, chciałabym się podpytać o łóżko w sypialni - w jakim zakresie cenowym ono jest? Nie mogę nigdzie namierzyć jakiejś przybliżonej ceny. Muszę przyznać, że od jakiegoś czasu się kręcę wokół tematu łóżkowego i żadne mi tak się nie spodobało jak Twoje. W katalogu jakoś tak mało ciekawie się ono prezentuje, natomiast we wnętrzu nabiera charakteru.

pozdrawiam

Fotel ikeowy świetny ;-) Uwielbiam meble na nóżkach , kocham nóżki :D

Mój mąż to też raczej z tych co rób co chcesz ;-) ale w domu chciał mieć jakieś swoje zdanie i to on wprowadzał kolor (i róże itp ;-] ) - patrz garaż u mnie to jego robota, lampa z kryształkami w salonie , szklane ściany, szklane drzwi w wiatrołapie :lol2: i chyba jakoś udało nam się wypracować kompromis ;-) , ale mieszkanie już całkowicie oddał w moje ręce :p

hejka :D

oprócz tego, że wszystko bardzo mi się podoba, bo również nie lubię "nagracenia" i jak wszystko leży na wierzchu,

to muszę zwrócić szczególną uwagę na piękne łóżko :yes:

kupowałaś gotowe, czy wykonywał Ci ktoś na zamówienie?

baaardzo w moim guście (jeśli mogę w ogóle mówić o tym, że mam "jakiś" gust)

Bardzo ładnie u Ciebie, Sylwio! Oddech, światło, świetna baza.

Przyznam, że zwabiły mnie tu przede wszystkim sofy - w moich dwuletnich poszukiwaniach SOFY IDEALNEJ Avignon plasował się bardzo wysoko, bo spełniał prawie wszystkie kryteria. Niestety, prawie czyni dużą różnicę, więc ostatecznie sama zrobiłam projekt i niecierpliwie czekam na finisz. Ale i tak bardzo przyjemnie popatrzeć na nie w prawdziwej (niekatalogowej) aranżacji. Piękną tkaninę wybrałaś, a pomysł ustawienia dwóch naprzeciwko - przedni. Mam tylko jedno małe pytanie - dlaczego tak dziwacznie zamocowałaś tylne nóżki? Czy nie powinny być obrócone o 90 stopni, żeby to wcięcie było od wewnątrz? Pewnie miało to jakieś uzasadnienie, ale ciekawość mnie zżera, dlatego pytam ;).

J

Obraz%2520608.jpg

Przywitam się i ja - również posiadaczka Z40. Tylko mój jakby troszkę inny jest ;)

Chyba dużo zmian wprowadziliście do podstawowego projektu, bo na początku (oglądając salon) nie mogłam się odnaleźć.

Wnętrza już prezentują się bardzo fajnie. Strach pomyśleć co będzie dalej.

Pozdrawiam!

Witam sie Sąsiadko na Twoim wątku!

Bardzo mi się podobają Twoje wnętrza :) Pięknie, prosto i pomieszczenia nie są zagracone. Fajnie, że córcia ma takie wielkie łóżko. Moi synkowie maja po 3 lata i często zdaża mi sie przespać noc z nimi. Ich łózka mają po 80 cm, więc wygodnie to mi nie jest. Ale gdyby mieli takie po 140cm szerokości ..... ach!

Mam prośbę. Mogłabyś napisac coś wiecej na temat swojej ślicznej podłogi w salonie? I jeszcze gdzie kupiłaś? Z góry dziekuję :)

Pozdrawiam tez z Lublina.

Beatko, dziękuję :)

Ja to z tych co czytają a mało piszą bo czasu brak. Może teraz jak już się budowlane wariactwo skończyło to lepiej trochę będzie. Ale wiedz, że wątek Twój (przyznaję - nieregularnie) śledzę, bo kocham Twój ogród!!!

I zapraszam, będzie mi niezwykle miło. A bliżej wiosny to może i jakieś rady ogrodowe od Ciebie wyciągnę? :)

Sylwia....jakże mnie ucieszyłaś....już myślałam, że mało kto do mnie zagląda........ale jest inaczej....cieszę się bardzo i z wielką chęcią pomogę na ile będę mogła, choć tutaj jest bardzo dużo osób, od których naprawdę wiele można się nauczyć:D

Pozdrawiam:D

kanka - ech, jak ja bym chciała żeby mój mąż przejął czasem sprawy w swoje ręce :D

I pewnie nie pamiętasz ale podpytywałam Cię kiedyś o te szklane drzwi do wiatrołapu, no i u mnie prawdopodobnie też będą takie :)

Ja tam lubie urządzać mieszkanie ;-] Mam nadzieje że jeszcze będę miała nie raz okazję urządzać sobie dom czy tam mieszkanko ;-] I wolę sama niż ma się ktoś wtrącać , tylko kaska żeby była ;-]

Aaaa to fajnie z tymi szklanymi drzwiami , ciekawe jak u Was wyjdzie .