Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Całkiem inny z40, czyli jak Sylwia kombinowała :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 293
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale ładne schody! Moje ciągle jeszcze bez wykończenia, a też ma być dąb, tylko z białymi podstopnicami. Aż mi się intensywniej zachciało!

Pytałaś, jaką komodę bym Ci doradziła. Ja wolałabym coś bardziej klasycznego, z ładnego drewna. Masz u siebie przepiękną, czystą bazę. Już wiemy, że wolisz za mało niż za dużo, ale pokaż trochę inspiracji, w którym idziesz kierunku.

Sylwio... nie wiem co napisać... naprawdę :oops:

Ogromnie mi miło - ślicznie dziękuję za ciepłe słowa :). Cieszę się, że domek Julisi był dla kogoś inspiracją. Będę go u Ciebie wypatrywać. Julianna uwielbia go :yes: Planuję w przyszłości przemalować go na jasno - przynajmniej w środku :).

Czuję się trochę pogubiona, bo tak wiele nowych wątków powstało. Nie wszędzie "dobrze się czuję", ale u Ciebie będę się czuła doskonale i wcale nie dlatego, że tak miło mnie przyjęłaś, ale widzę, że ciągnie Cię do tego samego co mnie :D. Komody są rewelacyjne. Usuń je jak najszybciej z postu, bo pół FM na nie zachoruje i już nic nie zdobędziemy :lol2: Ostatnio jakby mniej ich w ofercie :(.

Nie zliczę inspiracji które posiadam, ale powstrzymuję się z ich pokazywaniem :D

Mnie tapeta w sówki bardzo się podoba. Pozwól by pokój był dziecięcym. Jeszcze zdążysz go przerobić na szaro :). Twoja Córcia już może robić u siebie piżamowe party i pomieści swoje pasiółki w łóżku. Zagłówek zmieścił Wam się idealnie. U mnie niestety jest niżej, a też wzdycham do tego łóżka (w wersji 180x200).

Schody FANTASTYCZNE :yes:

Aaa... i czekam oczywiście na drzwi :D

Edytowane przez julianna16

Czekam zatem na domek, bo do wiosny już bliżej niż dalej :D.

Na pewno będzie piękny :). Kiedyś trafiłam na taki domek, który opisujesz - niebieski z okiennicami. Był cudownie wykończony w szczegółach. Wyglądał jak z bajki. Nie potrafię go teraz odnaleźć, ale jeśli wtedy zaglądałaś do mnie to wstawiałam link do niego.

Ja waham się z pomalowaniem domu Julianny na zewnątrz na inny kolor, bo ten orzechowy pasuje do naszego domu :). I tak sobie stoją w sąsiedztwie nie zaburzając planu zagospodarowania przestrzennego ;).

Właśnie sobie uświadomiłam, że zaczęłaś zaglądać do mnie jeszcze przed Twoją budową. Tymczasem ja nadal w betonie, a Ty już mieszkasz w pięknych wnętrzach. Ech... czuję się jak dinozaur, w dodatku bez domu :D

Inspiracji postaram się pokazać więcej, choć moja obecność niestety nie będzie tak regularna jak kiedyś :(.

Ze mnie też żaden architekt wnętrz :). Inspiruję się, słucham dobrych rad, czerpię z doświadczeń innych i słucham tego co mi serce tudzież rozum podpowiada. Będzie mi miło jeśli napiszesz czasami jak Ty uważasz :yes:.

Miałam kilka fascynacji stylami, nakupiłam po drodze sporo różnych bardziej lub mniej potrzebnych i pasujących do siebie rzeczy (ku rozpaczy mojego M.) i doczekać się nie mogę kiedy będę je wieszać, ustawiać, przestawiać i cieszyć się ich obecnością :).

Wracając do tapety - szczerze, ja bym zostawiła jak jest :yes:. Gdy na nią patrzę, to widzę radosny pokój dla szczęśliwej dziewczynki. To naprawdę jeden z ładniejszych pokoi dziecięcych jakie widziałam.

Na ścianie garderoby planujesz drzwi z żaluzjami. Ładniej będą się komponować z szarością :).

Jak będziesz już bardzo chciała zmienić tapetę to pozwól Hani na niej rysować, malować, kleić, itp. :). Będzie miała frajdę :).

Domek "sam się znalazł" :). O tym pisałam:

http://i.deccoria.strefa.com.pl/files/51076/79066/d8f0a85c1c5f7796d76a61bd1a650d6d.jpg

http://i.deccoria.strefa.com.pl/files/51076/79066/92c1ed1a1213995a17d220784524b1eb.jpg

Źródło i więcej

Cudowny http://emoty.blox.pl/resource/loveit.gif