Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam mamy zamiar kupic w tym roku okna do naszego nowo wybudowanego domku.

Pisałam do kilku sprzedawców w naszej okolicy i dostałam kilka wycen dokładnie 12.

Proszę o porade które z okien wybrać.

Wszystkie okna są z pakietem 3-szybowym, mają ukryte zawiasy oprócz oferty veka alphaline.

obustronny kolor.

dodatkowo w wycenie oknoplast są niskie progi i zatrzaski do drzwi balkonowych i tarasowych

wszystkie wyceny są z montazem.

"KRIS-MAG" System: GEALAN 8000-6 komór 14772.37zł

Firma KD Oknoplast Produkt: PLATINIUM EVOLUTION 2 12 723,55Zł

Firma KD Oknoplast Produkt: WINERGETIC PREMIUM 13 357,05Zł

F.H.U. "WOK" Oknoplast Produkt: PLATINIUM EVOLUTION 2 12 633,25Zł

F.H.U. "WOK" Oknoplast Produkt: WINERGETIC PREMIUM 13 441,66Zł

F.H.U. DACHMET Oknoplus Typ: OKNO ART+ THERMO 16944,51

F.H.U. DACHMET Oknoplus Typ Typ: OKNO ARTPLUS 11066,55

Urzędowski SYSTEM: BLUEVOLUTION SOFT LINE 15046.44

Prestige Dobroplast OKNO PCV ENCORE 16.926,93 -50%= 8463zł w tym drzwi tarasowe przesuwane

Dariusz Ostruch Veka Alphaline 11,804zł bez zawiasów ukrytych

Dariusz Ostruch Veka S Line/Swingline 11,663zł

PHU "ŚWIAT OKIEN" Vetrex V 90+ 11 060.28+ montaż 989,00= 12049.28zł

Wymiary otworów w murze:

5 szt 150x150

1 szt 90x150

1 szt 160 x235

1 szt 180x 235

w sumie 8 sztuk

Edytowane przez Anka i Marcin

Jeżeli chodzi o okna do domu to z tych ofert na pewno odrzuciłbym D....ST, znam z dobrej strony firmy Ok.., O...plus, V..., reszta firm to noname dla mnie.

Co radzę: odwiedź te salony, zobacz okna, porozmawiaj z obsługą, spytaj o referencje innych Klientów i wtedy zdecyduj.

dziekuje za info czytałam duzooo na temat okien i idzie naprawdę zgłupieć , chyba zastosuje sie do twojej rady i odwiedze te salony pozdrawiam

moze ktos ma coś jeszcze do dodania ,a może ktos ma takie okna w domu, któreś z tych wymienionych????

W takim przypadku zapytaj gdzie w twojej okolicy montowali okna i poproś o numer telefonu do klienta. Zadzwoń i umów się z nim na oględziny okien. To jest jedyny sposób na to aby sprawdzić, jak okna działają "na żywo" na budowie a nie jakich rzeczy naopowiada ci handlowiec w salonie. Spodoba ci się działanie okien na miejscu? zamawiaj. Będą dobre.

Jeżeli chodzi o okna do domu to z tych ofert na pewno odrzuciłbym D....ST, znam z dobrej strony firmy Ok.., O...plus, V..., reszta firm to noname dla mnie.

Co radzę: odwiedź te salony, zobacz okna, porozmawiaj z obsługą, spytaj o referencje innych Klientów i wtedy zdecyduj.

Podepnę się do wątku,

czy znasz może producentów Abakus i 4PoryRoku ? Czy ich okna warto zakupić ?

Wiadomo, że nie poda telefonu do "wtopy klienta", ale to i tak lepiej niż oglądać samo okno na ekspozycji i słychać bredni, że "jeśli mamy taki a taki profil z takim wzmocnieniem to nasze okno jest najlepsze". to tak jakby kupić samochód i oglądnąć go tylko w salonie, a nie popytać użytkowników, którzy już jakiś czas tym jeżdżą. Wtedy faktycznie można powiedzieć, czy coś jest ok, czy jednak są jakieś niedociągnięcia.

4poryroku to chyba nowy sącz - produkcja na gealanie, miałem od nich ofertę ale nie skorzystałem, choc teraz na gealanie mam ofertę z Domel'a i zastanawiam się nad tym. Niby produkcja ok, wyposażenie też niezłe, może spróbuję. Abakus to producent na Brugmannie, mniej znana firma niż np. Adams z którego korzystam, ale czy tak samo dobra to nie wiem. Jeśli trzymają sie wytycznych systemu jak wspomniany Adams (co przekłada się w sumie na brak reklamacji) to jest ok.

Ja o tych 4 porach nie słyszałem. No może z raz tu ktoś wymienił nazwę. Abakus pojawia się częściej. Np ma cały watek i szczególnie krytyczna uwaga:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?210848-Vetrex-amp-MS-amp-Abakus&p=5851812&highlight=abakus%2A#post5851812

Oczywiście przypominam to z racji tej, ze są moją konkurencją. Ale nie boli mnie to, ze ktos chce ich kupic, tylko fakt ze są tacy sprzedawcy, którzy mówią, że to najlepsze okna na świecie. Z czym się nie zgadzam.

ZMS nie narzuca nikomu firm współpracujących. Wychodząc z założenia, że nawet zwykłe okno dobrze zamontowane posłuży - można je śmiało brać.

Na stronie zrzeszenia zwróćcie jeszcze uwagę na status montażysty - Mistrz - czyli ktoś kto się nie bal przystąpić do weryfikacji. Zrzeszony - każdy kto się zapisał. Sprawdzony - czyli ktoś, kto dał sprawdzić swoje referencje. Polecany - jeszcze inna, lepsza kategoria;)