Anka i Marcin 05.12.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 (edytowane) Witam mamy zamiar kupic w tym roku okna do naszego nowo wybudowanego domku.Pisałam do kilku sprzedawców w naszej okolicy i dostałam kilka wycen dokładnie 12.Proszę o porade które z okien wybrać.Wszystkie okna są z pakietem 3-szybowym, mają ukryte zawiasy oprócz oferty veka alphaline.obustronny kolor.dodatkowo w wycenie oknoplast są niskie progi i zatrzaski do drzwi balkonowych i tarasowychwszystkie wyceny są z montazem. "KRIS-MAG" System: GEALAN 8000-6 komór 14772.37zł Firma KD Oknoplast Produkt: PLATINIUM EVOLUTION 2 12 723,55ZłFirma KD Oknoplast Produkt: WINERGETIC PREMIUM 13 357,05Zł F.H.U. "WOK" Oknoplast Produkt: PLATINIUM EVOLUTION 2 12 633,25ZłF.H.U. "WOK" Oknoplast Produkt: WINERGETIC PREMIUM 13 441,66Zł F.H.U. DACHMET Oknoplus Typ: OKNO ART+ THERMO 16944,51F.H.U. DACHMET Oknoplus Typ Typ: OKNO ARTPLUS 11066,55 Urzędowski SYSTEM: BLUEVOLUTION SOFT LINE 15046.44 Prestige Dobroplast OKNO PCV ENCORE 16.926,93 -50%= 8463zł w tym drzwi tarasowe przesuwane Dariusz Ostruch Veka Alphaline 11,804zł bez zawiasów ukrytychDariusz Ostruch Veka S Line/Swingline 11,663zł PHU "ŚWIAT OKIEN" Vetrex V 90+ 11 060.28+ montaż 989,00= 12049.28zł Wymiary otworów w murze:5 szt 150x150 1 szt 90x1501 szt 160 x2351 szt 180x 235 w sumie 8 sztuk Edytowane 5 Grudnia 2013 przez Anka i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 05.12.2013 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Odnośnie tak sformułowanego zapytanie, gdzie nie bardzo wiadomo o co chodzi (nie są podane informacje jakie to wyceny) napisze tylko, że niskie progi i zatrzaski balkonowe ma każdy producent, trzeba tylko wspomnieć o chęci posiadania takiego w swojej wycenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka i Marcin 05.12.2013 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Juz uzupełniłam dane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 05.12.2013 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Jeżeli chodzi o okna do domu to z tych ofert na pewno odrzuciłbym D....ST, znam z dobrej strony firmy Ok.., O...plus, V..., reszta firm to noname dla mnie.Co radzę: odwiedź te salony, zobacz okna, porozmawiaj z obsługą, spytaj o referencje innych Klientów i wtedy zdecyduj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka i Marcin 05.12.2013 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 dziekuje za info czytałam duzooo na temat okien i idzie naprawdę zgłupieć , chyba zastosuje sie do twojej rady i odwiedze te salony pozdrawiammoze ktos ma coś jeszcze do dodania ,a może ktos ma takie okna w domu, któreś z tych wymienionych???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 08.12.2013 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 mnie interesuje, co dadzą klientowi referencje innych klientów? Czy che zobaczyć na papierze, jakie informacje, że dobrze okna zamontowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka i Marcin 08.12.2013 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 nie, chodzi o to czy uzytkownicy okien sobie je chwalą czy nie.Wiadomo że jak ekipa montujaca okna źle to zrobi to okno z automatu traci swoje własciowosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 08.12.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 W takim przypadku zapytaj gdzie w twojej okolicy montowali okna i poproś o numer telefonu do klienta. Zadzwoń i umów się z nim na oględziny okien. To jest jedyny sposób na to aby sprawdzić, jak okna działają "na żywo" na budowie a nie jakich rzeczy naopowiada ci handlowiec w salonie. Spodoba ci się działanie okien na miejscu? zamawiaj. Będą dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.12.2013 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Jest to jakaś sugestia.. nawet słuszna. Ale chyba nie sądzicie, ze sprzedawca poda nr do klienta, u ktorego dał ciała ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 08.12.2013 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Jeżeli nie poda nr tel. to z bomby z niego zrezygnuj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janoush 09.12.2013 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Jeżeli chodzi o okna do domu to z tych ofert na pewno odrzuciłbym D....ST, znam z dobrej strony firmy Ok.., O...plus, V..., reszta firm to noname dla mnie. Co radzę: odwiedź te salony, zobacz okna, porozmawiaj z obsługą, spytaj o referencje innych Klientów i wtedy zdecyduj. Podepnę się do wątku, czy znasz może producentów Abakus i 4PoryRoku ? Czy ich okna warto zakupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 09.12.2013 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Wiadomo, że nie poda telefonu do "wtopy klienta", ale to i tak lepiej niż oglądać samo okno na ekspozycji i słychać bredni, że "jeśli mamy taki a taki profil z takim wzmocnieniem to nasze okno jest najlepsze". to tak jakby kupić samochód i oglądnąć go tylko w salonie, a nie popytać użytkowników, którzy już jakiś czas tym jeżdżą. Wtedy faktycznie można powiedzieć, czy coś jest ok, czy jednak są jakieś niedociągnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 09.12.2013 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 4poryroku to chyba nowy sącz - produkcja na gealanie, miałem od nich ofertę ale nie skorzystałem, choc teraz na gealanie mam ofertę z Domel'a i zastanawiam się nad tym. Niby produkcja ok, wyposażenie też niezłe, może spróbuję. Abakus to producent na Brugmannie, mniej znana firma niż np. Adams z którego korzystam, ale czy tak samo dobra to nie wiem. Jeśli trzymają sie wytycznych systemu jak wspomniany Adams (co przekłada się w sumie na brak reklamacji) to jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.12.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Ja o tych 4 porach nie słyszałem. No może z raz tu ktoś wymienił nazwę. Abakus pojawia się częściej. Np ma cały watek i szczególnie krytyczna uwaga:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?210848-Vetrex-amp-MS-amp-Abakus&p=5851812&highlight=abakus%2A#post5851812Oczywiście przypominam to z racji tej, ze są moją konkurencją. Ale nie boli mnie to, ze ktos chce ich kupic, tylko fakt ze są tacy sprzedawcy, którzy mówią, że to najlepsze okna na świecie. Z czym się nie zgadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janoush 09.12.2013 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Pytam o te dwie firmy, bo okna od nich są oferowane przez firmy polecane na ZMS, a ja o nich nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.12.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 ZMS nie narzuca nikomu firm współpracujących. Wychodząc z założenia, że nawet zwykłe okno dobrze zamontowane posłuży - można je śmiało brać. Na stronie zrzeszenia zwróćcie jeszcze uwagę na status montażysty - Mistrz - czyli ktoś kto się nie bal przystąpić do weryfikacji. Zrzeszony - każdy kto się zapisał. Sprawdzony - czyli ktoś, kto dał sprawdzić swoje referencje. Polecany - jeszcze inna, lepsza kategoria;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts