BiG35 06.12.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Ściany szczytowe w trakcie budowy przewrócił wiatr na gotowy strop teriva. Z około 50 pustaków odpadło dno, nadbeton z góry nie ma pęknięć. Co robić, wymieniać czy wypełnić gary od spodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 07.12.2013 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 (edytowane) Co robić, wymieniać czy wypełnić gary od spodu? Ja bym wykonał to następująco: 1. nawiercić otwory w tej górnej wylewce i umocować w nich "zawieszki" z pręta np. fi 6 mm z "haczykiem" od dołu 2. na tych "haczykach" zawiesić siatkę stalową np. Rabitza(?) jako zbrojenie 3 .podłożyć pod spód folię budowlaną i podeprzeć szalunkiem z desek i stemplami (pozostawić otwory do wprowadzenia węża do zalewania rzadkim betonem) 4. po wtryśnięciu betonu zawibrować ten szalunek od spodu np. wiertarką z niewielkim udarem (poprzez jakąś grubą blachę) 5. poczekać przepisowy czas i zdjąć szalunek Można też otwory do zalewania wykonać w tej górnej wylewce i potem je zaślepić. Można też napakować te gary od spodu styropianem, spód zazbroić (podobnie, jak wyżej) i obrzucić rzadką zaprawą. Pozdrawiam Edytowane 7 Grudnia 2013 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiG35 11.12.2013 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Myślę ze dołem porozpieram zebra kantówkami/łatami, napakuje styropianu w gary, zatopię siatkę jak na elewacji i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 12.12.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Myślę ze dołem porozpieram zebra kantówkami/łatami, Uważaj z tym rozpieraniem żeber pustaków, bo są "lichutkie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiG35 12.12.2013 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Pisząc żebra miałem na myśli belki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 12.12.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Pisząc żebra miałem na myśli belki. Nie wpadłem na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts