Inż. Święty Mikołaj 06.12.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 (edytowane) Drogie dziatki, i jak – byłyście grzeczne dziatki forumowe? Kto zechce łaskawie odpowiedzieć oraz dodać, co go dzisiaj mikołajkowego spotkało albo co sam zrobił w tej sprawie - niech śle swój adres w prywatnej wiadomości na moją skrzynkę – pocztą puszczę jakąś miłą przesyłkę! Macha do Was ręką Wasz inż. Święty Mikołaj :) z pomocnikami z Ogniska Marymont... Edytowane 8 Grudnia 2013 przez Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 06.12.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 taka niespodzianka mnie spotkała dzisiaj - kawał czasu mnie nie było na forum a jak już wpadłam to prosto na Świętego ( dobrze że nie z Świętym ) a z niespodzianek - nie wiem czy to Mikołajkowe - to jeszcze autobus sie zepsuł w drodze do pracy wiec dotarłam ze sporym opóźnieniem i posiedzę dłużej żeby odrobić. a byłam grzeczna, nawet mężowi czekoladę pod kołdrą zostawiłam ( i nie zeżarłam sama ). no to by było tyle w końcu jeszcze młoda godzina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 06.12.2013 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Witaj Święty Mikołaju,Same dobre rzeczy spotykają mnie od rana. W pracy szefowa przyniosła słodki upominek, klienci nie walą drzwiami i oknami, dzień upływa miło a że na dodatek piątek to czuć weekend. Czego można chcieć więcej. Spokojnej pracy Mikołaju i dużo zdrówka. I trzymaj mocno te renifery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 06.12.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 U moich dzieci byłeś Mikołaju. Tradycyjnie odebrałeś listy, które napisały w kwestii prezentów gwiazdkowych. Przy okazji podobno przez okno patrzyłeś, czy są grzeczni, bo na parapecie znaleźli słodkości. Ja jestem taka grzeczna, że aż strach. Za próg nosa nie wyściubiam bo wieje okropnie. Właśnie robię ciasto na piernik świąteczny, które dojrzewa dwa tygodnie. Pachnie cudnie w całym domu - świętami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 06.12.2013 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 a ja zrobilam dzisiaj mezowi sniadanie ................i nic nie dostalam bowess, podaj przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 06.12.2013 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 U nas panuje zwyczaj, że 6.12 Mikołaj daje drobne upominki dzieciom i odbiera "listę życzeń" na Gwiazdkę. Upominki są wkładane do butów, dzieciaki dostały a ja nie bo po budowie nie wyczyściłem butów z gliny... ot taki pech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 06.12.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Dla wszystkich, którzy nie pamiętali o pierniku dojrzewającym miesiąc. * pół kostki masła lub margaryny * szklanka miodu * 0,75 szklanki cukru To razem stopić w garnku i przestudzić. * trzy szklanki mąki * przyprawa do piernika * jedno duże jajko albo dwa małe * ćwierć szklanki mleka z rozpuszczoną w nim łyżeczką sody oczyszczonej Opcjonalnie można dodać garść mielonych orzechów włoskich, albo dwie łyżki kakao, albo trochę skórki pomarańczowej - wedle gustu. U mnie dzieci lubią z kakao, bo w ogóle lubią wszystko co kakaowe. Wszystko do gara z przestudzoną masą maślano-miodową i mieszamy drewnianą łychą na jednolitą masę. Przelać do mniejszego garnczka, pojemniczka plastikowego i zostawić w lodówce na dwa tygodnie. Ja z tego ciasta piekę około 20, 21 grudnia dwa blaty w standardowej blaszce, potem każdy przecinam wzdłuż na pół i mam wtedy taki podłużny, wąski ale wysoki piernik. Przekładam powidłami śliwkowymi, oblewam polewą czekoladową. No i taki gotowy sobie jeszcze te 3, 4 dni dochodzi. Wtedy jest na święta mięciutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 06.12.2013 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Zawsze jestem grzeczna, ale dzisiaj to już byłam nawet i grzeszna. Zjadłam pół czekolady z dużymi orzechami. a tak w ogóle to czekam na Świętego i się martwię, czy do mnie trafi, bo Kswery - zazdrośnik nasypał pólmetrowych zasp i trudno drzwi czy okno otworzyć. Pozostaje tradycyjnie komin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 06.12.2013 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Pozdrawiam Mikołaja wietrznego Śląska!Dzisiaj zrobiłem frajdę czterem dzieciakom (nie swoim), a na odmianę swojemu nie zrobiłem bo już duży i jakby mniej wierzący w Świętego Mikołaja.firewall (też inżynier) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjas 06.12.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Ja grzeczna jak zwykle więc na Świętego Mikołaja czekam mam nadzieję że nie zawiedzie w tym roku, ale ślisko jest więc chyba przez to się spóźnia, a mój syn dwa dni temu gdy padał śnieg stwierdził że on wiedział na 100% że będzie padać a ja na to skąd ta pewność?a on; no a jak by Św. Mikołaj przyjechał ? widziałaś aby sanki po asfalcie jechały???No nie widziałam , śniegu co prawda jak na lekarstwo ale na Mikołaja czekamy, może jakoś da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hektorek 06.12.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 A ja grzecznie (choć nie było to łatwe, oj nie...) czekałam w szkole na powrót naszego synka z wycieczki szkolnej do stolicy, odległej raptem o 30 km. Czekałam grzecznie 2,5 h, tyle trwało pokonanie dziś tej trasy. Cóż, tłumaczę sobie niekorzystnymi wiatrami Więc drogiemu Mikołajowi życzę w dniu imienin samych pomyślnych, ciepłych i łagodnych wiatrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 06.12.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 (edytowane) U mnie dzień zdecydowanie obfitował w niespodzianki. Jak na jeden dzień to wydarzyło się nadspodziewanie dużo, ale po kolei:- kilka godzin temu dowiedziałam się, że moja mieszkająca na drugiej półkuli siostra zostanie mamą, czyli rodzina się powiększa- w związku z powyższym nasz niemal 90-letni dziadek postanowił przejść młodzieńczy bunt i stwierdził, że on ma to wszystko w nosie i nie zgadza się na bycie pradziadkiem- po pół godziny tłumaczeń osiągnęliśmy kompromis - od tej pory dziadka należy tytułować mężem prababci (jak to ustaliliśmy to się bardzo ucieszył z prawnuka) I trochę mniej ciekawie:- szalejąca wichura narobiła tyle szkód, że ręce opadają- a powrót z pracy do domu (ok 4km) zajął mi godzinę Na szczęście rano znalazłam na nocnej szafce książkę na którą polowałam od kilku miesięcy, więc przynajmniej plany na weekend się skonkretyzowały. I jeszcze na koniec prośba do Mikołaja - może odwiedzałbyś nas częściej? Tak chociaż z 2-3 razy w roku? Edytowane 6 Grudnia 2013 przez nemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.12.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 ja dziś nic nie dostałam ale i tak się ciesze, dotarlam calo i zdrowo do i z pracy, szef pozwolil się urwać godzinke wcześniej , szczęśliwie dojechal tez mój połowinek. i wreszcie dotarl prezent podchoinkowy dla mojej siostry a Ksawery nie wyrzadzil poważnych szkod w naszym obejściu, nie zabrakło pradu, wody, gazu i neta a forum smiga jak ta lala:cool:. wiec summa summarum dzień udany:yes: najlepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. Święty Mikołaj 06.12.2013 22:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 (edytowane) ZAPRASZAM teraz na aukcję prac dzieci z Ogniska Marymont. Pomóżcie dzieciom. I w imieniu dzieci podziękowania :) Edytowane 8 Grudnia 2013 przez Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banga1 14.12.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 tez nic nie dostałam an mikołajki, ale mam nadzieje ze milokaj bdzie bogatszy 24tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 16.12.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 W imieniu Mikołaja: Przesyłki zostały wysłane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blueflue 20.12.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Bardzo fajna inicjatywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 20.12.2013 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Dzięki Mikołaju za prezencik. Dotarł bardzo szybko - chyba pocztą mikołajową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts