cineck 06.12.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Witam, mam problem z oknem balkonowym. Mianowicie strasznie przez nie wieje w miejscu gdzie znajdują się zawiasy. Czy jest jakaś regulacja na oknach aby uszczelka lepiej trzymała ??? Udało mi się je wyregulować "do środka". Ale przy zawiasach dalej wieje jest na to jakiś sposób ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.12.2013 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 jesteś w stanie zrobić fotkę miejsca gdzie jest zawias/wieje ? Najlepiej na otwartym skrzydle ?Bo jest dwie opcje - przesunąć skrzydło w stronę zawiasów /i -lub w górę /dół. Ew. masz taką konstrukcję okna, że uszczelka jest przygnieciona przez zawias i wiać ma prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 06.12.2013 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 hey, nie wydaje mi się aby uszczelka była przygnieciona.... załączam fote skąd wieje...czy każdy plastykowym oknie można skrzydło wyregulować w prawo bądź lewo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.12.2013 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 (edytowane) Duże zbliżenie. Ale na jego podstawie coś juz widac. WYgląda ze musisz przesunąc skrzydło w tą stronę. To podstawowa regulacja dostępna w każdym oknie. Jesli to jest wysoko - przesun na gornej rozworce. Jesli na dole - przesun na dolnym zawiasie. A tak w ogole to sprawdz czy np. skrzydlo/lub rama jest prosto. To nie jest trudne, ale i tak polecam kontakt ze specem. Czasem skrzydlo to krotka kołdra i trzeba się ostrożnie poruszać by nie odkryć innego miejsca. Edytowane 8 Grudnia 2013 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 07.12.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Wezwij do regulacji lokalnego znawcę tematu - powinien za parę złotych zrobić serwis. Sam to jeszcze coś popsujesz a zima sroga się szykuje.Będziesz miał spokój na jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 08.12.2013 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Duże zbliżenie. Ale na jego podstawie coś juz widac. WYgląda ze musisz przesunąc skrzydło w tą stronę. To podstawowa regulacja dostępna w każdym oknie. Jesli to jest nisko - przesun na gornej rozworce. Jesli na dole - przesun na dolnym zawiasie. A tak w ogole to sprawdz czy np. skrzydlo/lub rama jest prosto. To nie jest trudne, ale i tak polecam kontakt ze specem. Czasem skrzydlo to krotka kołdra i trzeba się ostrożnie poruszać by nie odkryć innego miejsca. Racja. Mozesz na poczatek probowac samemu. U kolegi wlasnie przy regulacji pojawiala sie kolejna z drugiej strony. Wezwal instalatorow okien i oni dali sobie rade w parenascie minut, u niego musieli "skosic" delikatnie skrzydlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 08.12.2013 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Witaj.U mnie też wystąpił ten problem, zadzwoniłam do firmy która montowała okna.Bez problemu przyjechali. Niestety trzeba było rozkuć przy ramie i wyprostować. Teraz jest idealnie.Może zadzwonisz do montażystów...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts