raeone 06.12.2013 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Czołem,mam dylemat montażowy.Mam ściankę z regipsu z wykończonym otworem drzwiowym ościeżnicą do przesuwnych.Ścianka normalna regipsowa szerokości profilu +2x GK czyli około 8-8,5 cm.Żona chce koniecznie drzwi przesuwne- kupiłem system naścienny Valcomp Hercules 120- montowany taką prowadnicą nad ościeżnicą- bez montażu na dole jedynie jest tam taki trzymak.I tu pytanie- czy taki system utrzyma drzwi ważące 30-35 kg? Tzn czy któregoś dnia ten cały misterny system mi się nie wywali na środek sypialni?Wiem że trzeba montować kołkami molly (najlepiej co 30 cm żeby było wytrzymałe.) Sam system wiem że utrzyma drzwi pytanie czy nie wyrwie się regips razem z górną prowadnicą ze ściany.Proszę o opinię fachowców czy takie rozwiązanie się nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.12.2013 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Pytasz o regips a nie o drzwi... wiec chyba to nie ten dział A poważnie - mi nie wypadł, bo tego nie robiłem(coś mi świta, ale dom jest raczej nie zamieszkaly, wiec nie testowany). Ty masz inne wyjście niż spróbować? Najwyżej się poluzuje i będzie wymagało poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 07.12.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Jeśli zamontujesz tak jak piszesz to da radę. Natomiast musisz się liczyć z delikatną obsługą takich skrzydeł montowanych w KG. Reasumując to jak chcesz sobie trzasnąć drzwiami to wybierz w innym pokoju a nie w sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts