karabus 06.12.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Witam All Jestem w trakcie budowy domu. Tzn zacząłem 6 października i własnie wczoraj zawiesiłem wiechę. W związku z tym naszła mnie myśl czy to wszystko ma sens... i w ogole . Od poczatku... Zakupiłem sobie maszyne marki Ostrówek. Kawał solidnego złomu ale dziurę wykopał, zakopał i co dodatkowego sie trafiło to zrobił. Oczywiście ze mna w roli operatora. jak juz dziura w ziemi była gotowa to pojechaliśmy do góry. Co wyszło... Pow zabudowy okolo 110 m2. pełne podpiwniczenie, parter z bloczka 24 cm, poddasze urzytkowe przykryte dachem z odeskowaniem pełnym, + papa podkładowa. Wiosna pójdzie gont,. W sumie około 300m2 pow. urzytkowej. Okna i drzwi na miejscu, piec CO na miejscu. Do dzisiaj kosztowało mnie to 130000 zł. W tym koszt ostrówka (11000) projektu + kierownik budowy (7000) oraz Enea za przyłacze drapnęła 2900. Jak oceniacie ? Rozsądnie to wyszlo pod wzgledem kosztów? Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondziu87r 07.12.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 rozsądna cena za to wszystko, budowałeś sam czy firma? jaki rejon Polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karabus 07.12.2013 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Sam = ludzie najemni jako pomoc fizyczna. Kujawsko-Pomorskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejzi 08.12.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 (edytowane) Tanio. Jaki projekt domu? A skąd brałeś pomocników? Ja też buduje w Kuj.-Pom., ale bez piwnicy, od początku czerwca, za tydzień wstawiam okna, dach już pokryty. Edytowane 8 Grudnia 2013 przez maciejzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZPH Galant 02.01.2014 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 (edytowane) Witam, Jak na samodzielną budowę to tanio. A co z jakością wykonania takiej budowy? Czy nie zauważyłeś jakiś niedociągnięć czy błędów budowlańców ? Bo jeżeli takie zauważyłeś poprawki mogą cię obciążyć dodatkowymi nie koniecznie niskimi kosztami. Jednak jeżeli wszystko jest w porządku to bardzo gratuluje takiej niskiej ceny za budowę o takiej powierzchni użytkowej. [REKLAMA NA FORUM JEST PŁATNA] Edytowane 3 Stycznia 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 26.01.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 7tys jak za kierownika budowy to raczej drogo troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 26.01.2014 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 & tyś to chyba projekt, adaptacja, pozwolenie na budowę i kierownik budowy więc wg mnie w normie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 18.02.2014 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 MIałem pisać to samo - 7tys za kierbuda to masakra. Reszta aż się wierzyć nie chce że tylko tyle. Ja za swój stan surowy 165tys i to bez piwnicy, bez ostrówka, co prawda gdyby nie wymiana gruntu to miałbym 145tys ale mimo wszystko bezx piwnicy i bez pieca. Tyle ze metrów 135 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts