Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drogo to czy tanio , a moze w sam raz?

Recommended Posts

Witam All ;-)

Jestem w trakcie budowy domu.

Tzn zacząłem 6 października i własnie wczoraj zawiesiłem wiechę.

W związku z tym naszła mnie myśl czy to wszystko ma sens... i w ogole ;-).

Od poczatku...

Zakupiłem sobie maszyne marki Ostrówek. Kawał solidnego złomu ale dziurę wykopał, zakopał i co dodatkowego sie trafiło to zrobił. Oczywiście ze mna w roli operatora.

jak juz dziura w ziemi była gotowa to pojechaliśmy do góry.

Co wyszło...

Pow zabudowy okolo 110 m2. pełne podpiwniczenie, parter z bloczka 24 cm, poddasze urzytkowe przykryte dachem z odeskowaniem pełnym, + papa podkładowa. Wiosna pójdzie gont,.

W sumie około 300m2 pow. urzytkowej.

Okna i drzwi na miejscu, piec CO na miejscu.

Do dzisiaj kosztowało mnie to 130000 zł.

W tym koszt ostrówka (11000) projektu + kierownik budowy (7000) oraz Enea za przyłacze drapnęła 2900.

Jak oceniacie ? Rozsądnie to wyszlo pod wzgledem kosztów?

Pozdrawiam

Paweł

• 4 weeks później...

Witam,

Jak na samodzielną budowę to tanio. A co z jakością wykonania takiej budowy? Czy nie zauważyłeś jakiś niedociągnięć czy błędów budowlańców ? Bo jeżeli takie zauważyłeś poprawki mogą cię obciążyć dodatkowymi nie koniecznie niskimi kosztami. Jednak jeżeli wszystko jest w porządku to bardzo gratuluje takiej niskiej ceny za budowę o takiej powierzchni użytkowej.

[REKLAMA NA FORUM JEST PŁATNA]

Edytowane przez Elfir

• 4 weeks później...
  • 4 weeks później...