stam222 06.12.2013 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Witajcie, Mam pewną zagwozdkę i dlatego piszę nowy temat. Wszystko dotyczy rury doprowadzającej powietrze do kominka. Teren na którym się buduję nie jest równy i w miejscu wyjścia rury do kominka jestem poniżej poziomu sąsiada. Chciałbym podsypać troszeczkę teren aby spad wyszedł w kierunku granicy działki ale żeby tak zrobić należało by podnieść poziom rury kominkowej i tutaj rodzi się moje pytanie i wątpliwość. Można by to załamać tak jak narysowałem bez skutków ubocznych dla kominka i dla naszego zdrowia? Nadmieniam, że będzie WM. Będę bardzo wdzięczny za podpowiedzi i odpowiedzi czy 2-u krotne załamanie rury fi 110 nie wpłynie negatywnie na zasys kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 07.12.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Można i trzeba załamać. Wkład masz szczelny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 07.12.2013 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Na razie mam SSO. Kominek z płaszczem w planach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 07.12.2013 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Mam jeszcze jedno pytanie'Czy będzie lepiej jak bym zwiększył fi rury na 160 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 09.12.2013 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 10.12.2013 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 czyli nikt?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Motylek1719515936 02.03.2018 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 Witam deweloper buduje mi szeregowiec z kominkiem( okna plastikowe bez nawiewu takie były w umowie) . Dom stoi na płycie żelbetowej. Podłoga już zalana a pod nią ogrzewanie podłogowe. Brak nawiewu do kominka z zewnątrz. Na początku budowy zauważyłam rurę na środku salonu oddaloną od kominka. Deweloper twierdził że to nawiew. Potem mówił że będzie od tego ciągnięte napowietrzenie pod kominek. Prawda jest taka że na etapie budowy kierownik tego nie dopilnował i zrobili atrapę rury, która jest w złym miejscu i nie wychodzi z budynku( po wlaniu do środka wody woda stoi). Budynek jest jeszcze przed odbiorem. Pisma od prawnika odnośnie naprawy wad( bo to nie jedyna wada) pozostają bez odpowiedzi. Deweloper w rozmowie na budowie twierdził że to wina kierownika , kierownik zgania na dewelopera. Jaka dokładnie ustawa to reguluje??? co mogę zrobić aby zmusić dewelopera do wykonania rury na jego koszt i odpowiedzialność oraz wykonanie dodatkowych prób szczelności podłogówki po zamontowaniu nawiewu? Dodam że w innych szeregach są wyprowadzone rury a u mnie zrobił samowolkę poza standardem wykończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts