Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aukcja ozdób świątecznych z Ogniska "Marymont"

Recommended Posts

ZAPRASZAMY DO LICYTACJI!

TUTAJ!

http://forum.muratordom.pl/images/smilies/wiggle.gif

AUKCJA TRWA DO PONIEDZIAŁKU 16 GRUDNIA GODZINA 22.00

Jak co roku przed Świętami zapraszamy do licytacji prac dzieci z Ogniska "Marymont" w Warszawie. Dzieci zbierają na ferie zimowe. Już ósmy raz! Nie zawiedźmy dzieci - prace w tym roku są jeszcze piękniejsze. Zobaczcie sami...

List z Ogniska Marymont:

Kochani Forumowicze,

aż trudno uwierzyć, że minął już rok. Nie wiem jak wam, ale mnie czas biegnie bardzo szybko, czasami mam wrażenie, że nawet gna. Niektórzy uważają, że to oznaka ….. dopowiedzcie sobie czego, no ale przecież nie o mnie tu chodzi. Na szczęście nagrodą za ten wyścig jest możliwość spotkania z Wami. Jak zwykle liczymy na Waszą cierpliwość, dobroduszność i to, że i tym ósmym już razem nasze prace spodobają się i znajdą nabywców.

Na tegoroczną Aukcje przygotowaliśmy zwyczajowo kartki świąteczne, od których wszystko się zaczęło. Bombki zdobione techniką decoupage’u, który od zeszłego roku bardzo się nam spodobał i zdobimy nim różne rzeczy. Wśród przedmiotów znalazły się choinki, ceramiczne łosie czy renifery, jak tam kto woli. Wystartowaliśmy też, z nowym pomysłem - „sztuką” malowania na szkle. Powstały „łanioły różnej maści” i nie tylko. Daliśmy upust naszej fantazji.

Jak co roku nad przygotowaniami do Aukcji czuwała nasza nadworna artystka ciocia Agnieszka, nieśmiało wspierana przez zespół wychowawców i jeszcze bardziej nieśmiało przez ogniskowców. Powstałe prace to praca zbiorowa całej społeczności ogniskowej, rodziły się w bólach tym bardziej mamy nadzieję, że znajdą uznanie a z pozyskanych środków uda się nam zorganizować ferie dla dzieci.

Z wyrazami szacunku

Marta Dąbrowska

Kierownik Ogniska „Marymont”

PRACE DZIECI:

1. Całkiem do pary. Cena wywoławcza 25 zł

01 Całkiem do pary.jpg

2. Dzisiaj w Betlejem. Cena wywoławcza 25 zł

02. DZISIAJ W BETLEJEM.jpg

3. Rudolf w kratkę. Cena wywoławcza 25 zł

03.RUDOLF W KRATKĘ.jpg

4. Rozjechane choinki. Cena wywoławcza 25 zł

04. ROZJECHANE CHOINKI.jpg

02. DZISIAJ W BETLEJEM.jpg

03.RUDOLF W KRATKĘ.jpg

04. ROZJECHANE CHOINKI.jpg

Edytowane przez Redakcja
:)

20. Anioł biznesu. Cena wywoławcza 20 zł

20. ANIOŁ BIZNESU.jpg

21. Gwiazdkę z nieba? Cena wywoławcza 20 zł

21. GWIAZDKĘ Z NIEBA.jpg

22. Kto mi dał rogi? Cena wywoławcza 20 zł

22. KTO MI DAŁ ROGI.jpg

23. Od gwiazdki, od czubeczka... Cena wywoławcza 20 zł

23 . OD GWIAZDKI OD CZUBECZKA.jpg

24. To nie grzech. Cena wywoławcza 20 zł

24 TO NIE GRZECH.jpg

Edytowane przez Redakcja

25.Anielskie słowiki. Cena wywoławcza 20 zł

25 . ANIELSKIE SŁOWIKI.jpg

26. Anioł dostatku. Cena wywoławcza 20 zł

26. ANIOŁ DOSTATKU.jpg

27. Na skałce. Cena wywoławcza 20 zł

27 NA SKAŁCE.jpg

28. Uś-miechnięty. Cena wywoławcza 20 zł

28. UŚ-MIECHNIETY.jpg

29. Gdyby krówki latały... Cena wywoławcza 20 zł

29 . GDYBY KRÓWKI LATAŁY.jpg

Edytowane przez Redakcja

31. Kolejne cudo Żelci. cytat: "Bombka płaska - medalion o średnicy 12cm, plastykowa, ręcznie dekorowana, cena 40zł, jak dobrze o bombkę powalczycie to dodam także wieszaczek. Pokrywam koszt przesyłki!"

http://img837.imageshack.us/img837/4699/o0c4.jpg

http://img4.imageshack.us/img4/6613/km9y.jpg

To zaproponuję nieśmiało :oops: moje prace wykonane na szydełku. Pierwszy raz zdarzyło mi się mieć szydełko w rękach, ale może komuś się spodoba (nie zdążyłam ich jeszcze usztywnić). Drugi komplet w temacie przyszłych świąt, ale ma nadzieję, że nie przeszkadza. Proponuję cenę wywoławczą po 15zł za komplet, koszty przesyłki oczywiście pokrywam.

1. Komplet na Boże Narodzenie cena wywoławcza 15 zł

BN (1280x960).jpg

2. Komplet wielkanocny cena wywoławcza 15 zł

Wielkanoc (1280x960).jpg

Edytowane przez DPS
był :)

List z Ogniska :) :

Kochani !!!!

Bardzo dziękujemy za tegoroczną Aukcję. Jesteście z nami już tyle lat i mogłoby się wydawać, że nastąpi „zmęczenie materiału”. Nic bardziej mylnego. Trwacie na posterunku i po raz kolejny nie zawiedliście nas. Dziękujemy za Waszą wrażliwość, zaangażowanie i przywiązanie do nas. Dziękujemy również, za nową forumową tradycję, czyli wystawianie pięknych własnych prac forumowiczów. Bez wątpienia uatrakcyjniają one Aukcję a poziom ich wykonania powala- bardzo podwyższacie nam poprzeczkę.

Dziękujemy Wam za coś, co miedzy ludźmi najważniejsze i bezcenne - za serce J

W zbliżające Święta Bożego Narodzenia i Nowy Rok życzymy Wam spełnienia tego, co wydaje się nie do spełnienia.

Z wyrazami szacunku

Mali i duzi z Ogniska „Marymont”