stiepan 07.12.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Witajcie, Niedługo przystąpię do ocieplenia poddasza użytkowego pod dachem z pełnym deskowaniem i papą, mam przy tym jednak 2 wątpliwości: 1. W jaki sposób wentylować wełnę od strony deskowania? Wiadomo, że pomiędzy deskowaniem a wełną należy zostawić pustkę aby powietrze osuszało wełnę. W kalenicy jest rozcięcie, ale aby powietrze osuszało tę wełnę, musi się ono poruszać. Zatem chyba powinien być wlot powietrza w miejscu łączenia wełny z izolacją ścian zewnętrznych czyli styropianem, prawda? Pytanie brzmi w jaki sposób wykonujecie taki wlot? Szukałem kratek, podobnych jak w przypadku ścian 3-warstwowych, ale dla styropianu grubości 15cm nie istnieją? 2. Czy stosując folię aluminiową jako paroizolację należy zastosować jakąś pustkę pomiędzy tą folią a nidą? Wyczytałem gdzieś, że folia alu nie powinna stykać się bezpośrednio z nidą. Prawda Ci to? Poniżej rysunek poglądowy http://images65.fotosik.pl/455/a3231fdaae6a7c63med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiepan 07.12.2013 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 no niestety polska rzeczywisosc z tanioscia i jednoczesnie pospiechem trzeba tracic. Co przez to rozumiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts