Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Opadłam z sił...Proszę pomóżcie z dywanem!!!

GUMISIOWA

Recommended Posts

Od zawsze wiadomo było że w salonie ma być dywan...

Niestety po dwóch latach mieszkania ręce mi opadły...Wygląda na to ze chyba go mieć nie będę....

Potrzebuje dywanu w kwadracie w rozmiarze min. 3 na 3 metry:rolleyes:

Błagam pomóżcie -jak coś się napatoczy to mogę zapomnieć o rozmiarze...

Salon jak całośc raczej prosta ,białe ściany szara kanapa beżowy matowy gres i dębowe stoły-bardzo podobały mi się dywany ze Sztuki Beskidzkiej

_madrni01.jpg

tylko ten rozmiar...nigdzie nie mogę znaleźć duego rozmiaru...

CZY KTOŚ MA POEJĘCIE GDZIE ZNALEŻĆ WEŁNIANY PROSTY DYWAN DO SALONU O ROZMIARZE 3X3 METRY?:eek:

Kolor-jasny popiel lub jasna turkusowa mięta(KOLOR NASZYCH ZASŁON):rolleyes:

BĘDĘ WDZIĘCZNA!!!!!

A myslałas o tym, zeby kupić dywan 3x4 metry - bardziej standardowy wymiar - o powtarzalnym, prostym wzorze, i po prostu go skrócić?

Chodzi mi o to, że np. takiego nie skrócisz, ze względu na wzór:

http://www.tylkodywan.pl/pokaz.aspx?kod=SONKARI_JASNE-KAKAO

a taki już tak:

http://www.carpetvista.pl/dywany/Handloom/carpet_214375-Handloom_fringes_-_Off_White.html

Każdy (no prawie) sprzedawca oferuje usługę obrębiania dywanów - możesz sobie wybrać dowolny dywan, lub wykładzinę, przyciąć na wymiar i obrębić. Taki problem to nie problem ;)

Pewnie tak tylko gdzie te wełniane,proste dywany do obcięcia..Bo ja jak już cos znajede to konczy się na wymiarze 2 na 3 wiec jakby nadal daleko do rozmiaru większego do obcięcia...

Zadzwonilam do firmy która robi na zamówienie a pani mi powiedziala ze największe to szer 2 m bo takie jest sukno i mi mogą zeszyć dwa....;)

Poprosze o ewentualne linki do takich firm które maja DUZE dywany a który mogę sobie obciac:)

Przykro mi, że nie możesz otworzyć linków, u mnie działają normalnie...Nie wiem, czym to może być spowodowane.

Na szczęscie nazwy sklepów są widoczne - Carpet Vista i Tylko Dywan. Na oby stronkach są wyszukiwarki dywanów, możesz wpisać interesujący Cię wymiar i inne parametry :) Na "Tylko Dywan" wyszukiwarka znajduje się na samej górze strony, a na "Carpet Vista" kliknij najpierw na "wszystkie dywany" w menu po lewej :)

DZIĘKUJE ,znam ich dobrze:yes:

Po wpisaniu w wyszukiwarce kryteriów pokazuja się wzory w sam raz do minimalistycznego wnetrza;)Ale teściowa pewnie by coś wybrała;)

Agnella ma też dywany 2,4x3,4m, także spokojnie znajdziesz coś dla siebie. Kwadratowych nie kojarzę, ale w najnowszej kolekcji jest bardzo ładny dywan w kształcie koła. Zresztą jest z motywem folkowym, więc może Ci się spodoba. :)

Gumisiowa, a może w wykładzinach pogrzeb :) Szerokości 3 m i 4 m to standard , a boki obszywają .

Takie szare , pierwsze-lepsze :

http://www.komfort.pl/wykladziny-dywanowe/heartbreaker-407566

http://www.komfort.pl/wykladziny-dywanowe/looxus-395500

http://www.komfort.pl/wykladziny-dywanowe/pigale-395379

aa..doczytałam, że wełniany ma być. Znaczy chcesz 100% naturalny ?

Edytowane przez Zochna

• 1 month później...

Witaj , ja znam troszkę firmę Sztuka Beskidzka , siedziba mieści sie niedaleko BIelska , pytałam kiedyś około rok temu w sprawie dywanu na zamowienie i byli otwarci na rozmowę , napewno wrócę do nich jak będę miała bardziej sprecyzowane wnętrza , jakość i wzornictwo tej firmy mi bardzo odpowiada , próbki dywanów widziałam z Sferze w Bielsku na gorze , Twoje Wnętrza są przepiękne tak naprawdę chodzę po forum sugerując sie Twoja obecnością i aktywnością w danym wątku, ja jestem na etapie stanu surowego i urządzanie mam przed sobą , teraz szukam projektanta wnętrz ....może kogoś polecisz.

Pozdrawiam

Zuza

Zuziu-strasznie mi miło!!!!!

Do Sztuki juz dzwoniłam,ale niestety pani poinformowała mnie ze najszersze sukno to 180 cm i jeśli chcę większy to tylko 2 zszyć:(

Stanęlo na wymarzonym z Overstocka-zapłacony i ma do mnie dopłynąć do 4 tygodni:p

Teraz tylko drże i czekam:D

No i rozmiar 4,6 na 3,4 m!!!!NARESZCIE!!!:)

Projektanta nie znam żadnego,ja się sama męcze:(

Podgłądałam n-design,art-design i HOLA design oraz Kraszewską oraz HILL HOUSE London

i WIELE PRZEPIĘKNYCH domów na FM:)

Pozdrawiam:D

Edytowane przez GUMISIOWA

• 1 month później...
Witaj Sąsiadko,jak tam poszukiwania dywanu ? Mam nadzieje ze pokażesz nowy nabytek ja przypłynie. Ja jestem na etapie wybierania okien i miotam.sie miedzy aluminium i oknami Sokolka z nakładkami Alu .Tyle decyzji i ja sama , napisz mi jakie okna masz i u kogo zamawialas i czy jesteś z nich zadowolona , :):) miłego weekendu