jack77w 07.12.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 witamMam krokwie wysokości 18cm i daję między nie 15 cm wełny więc będzie tam przerwa między folią a wełną ok. 2-3cm , w kalenicy jest folia założona na zakładkęwięc mam pytanie: czy można ocieplić(zapiankować) murłatę i zamknąć dopływ powietrza między folią a wełną czy powinno się zostawić jednak od dolnej strony folii paroprzep. również szczelinę aby powietrze się tam dostawało, wiem że miedzy dachówką a folią musi być przewiew ale czy miedzy folią i wełną również czy jest to mało istotne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 08.12.2013 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Nie dół foli Cię nie obchodzi, góra tak, a do górnej przestrzeni zapewniasz wentylację.Najważniejsza się dokładana paroizolacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 08.12.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Najważniejsze, żebyś nie wypchnął membrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 10.12.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 witam Mam krokwie wysokości 18cm i daję między nie 15 cm wełny więc będzie tam przerwa między folią a wełną ok. 2-3cm , w kalenicy jest folia założona na zakładkę więc mam pytanie: czy można ocieplić(zapiankować) murłatę i zamknąć dopływ powietrza między folią a wełną czy powinno się zostawić jednak od dolnej strony folii paroprzep. również szczelinę aby powietrze się tam dostawało, wiem że miedzy dachówką a folią musi być przewiew ale czy miedzy folią i wełną również czy jest to mało istotne?? Jeżeli Twoja folia ma małą paroprzepuszczalność (Sd > 0,08m) to musi być szczelina z wlotem powietrza przy murłacie. Są na rynku folie (membrany wysokoparoprzepuszczalne), do których ocieplenie może dochodzić na styk. Mimo to bezpieczniejsze jest zachowanie wentylacji w pustce ze względu na trwałość i zabrudzenia folii pod dachówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack77w 03.02.2014 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 ODNOWIENIE WĄTKUfolia EUROTOP N35 z FAKRO potrzebuje wlot powietrza przy murłacie między folią a wełną mineralną, czy mogę zapiankować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts