gruchot 13.04.2021 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Dlaczego uważasz, ze jest to najgorszy pomysł? Tego typu czerpnio wyrzutnie z powodzeniem stosowane są w Skandynawii pd wielu lat. Nie ma żadnego problemu z mieszaniem się strumieni powietrza a do tego dążą również nasze przepisy. https://shop.systemair.com/upload/assets/CVVX_MOUNTING_154856_EN_20190426_193005396.PDF Ich zastosowanie zmniejsza opory i koszty instalacji jak również nie zabiera tyle miejsca wewnątrz pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 13.04.2021 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Nie planowałem czerpnio-wyrzutni. Chciałem rozdzielić te kanały. Tak się właśnie obawiam o opory i skuteczność działania czerpni i wyrzutni na dachu. Kanałów, jeśli jest możliwość lepiej nie rozdzielać. Nie idą obok siebie, można je razem zaizolować i tak powstanie dodatkowa powierzchnia wymiany ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 13.04.2021 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Tu koledze Comfort Technology chyba chodziło o to że dachowa czerpnio-wyrzutnia to kiepski pomysł. No chyba że każda zintegrowana to nie najszczęśliwszy przypadek np taka https://onninen.pl/produkt/FLOWAIR-Zintegrowana-dachowa-czerpnio-wyrzutnia-powietrza-OxS-H-Zn-ze-stali-ocynkowanej-30034,63987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 13.04.2021 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 A jak z utrzymaniem czystości na ścianie przy wyrzutni? Obawiam się że będzie syf. Mieszkam na razie 1,5 roku. Nie wiem kiedy miałby się pojawić syf. Na razie całkowita czystość, tynk pod wyrzutnią identyczny jak cała reszta. Mam zwykłą kratkę zlicowaną ze ścianą, żadnych wysunięć, okapników, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts