mest 12.12.2013 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 No i dobrze zrobiłeś. Wziąłem dzisiaj gościa od dachów i byliśmy razem na górze. Wcześniej jak rozmawialiśmy to myślał, że mówię o takiej czapie betonowej ale prefabrykowanej a dzisiaj jak wszedł i zobaczył wylany beton to powiedział, że według niego na 90% przez ten beton cieknie w dół. Bo beton szybko pije wodę i leci w dół. Ceramika od środka sucha bo też sprawdzaliśmy. Opierzenie nic nie przepuszcza. Powiedział, żebym to zasmarował czymś przeciwilgociowym i zobaczył co się będzie działo. Ewentualnie później zrobił obróbkę z blachy, ale mówi, że raczej nie będzie potrzeby. Zobaczymy. Idę dzisiaj zasmarować bo plamy już są wokół całego komina a nie mam wełny w kominie Avant, więc musi gdzieś zaciekać po ściankach pustaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 12.12.2013 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Ja mam czapę betonową prefabrykowaną.Impregnowałem okładzinę komina preparatem Funcosil SL i przy okazji dwa razy opryskałem też czapę. Pamiętam, że piła ten preparat strasznie.Nie wiem, na ile pomogło, ale póki co sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greyzone 13.12.2013 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Tu masz puszkę tego co ja użyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts