Olek88 08.12.2013 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 WitamChwilowo opiekuje się domem w którym nikt nie mieszka- potrwa to na pewno całą zimę Dom 10 letni- termorex otynkowany bez dodatkowego ocieplenia. W środku jest kominek bez płaszcza wodnego Zakręciłem zawory za wodomierzem, spóściłem wodę z układu i z termy i zastanawiam się czy taki dom muszę ogrzewać w zimę żeby otrzymać temperaturę "na plusie" Średnia temperatura w środku w ostatnich dniach to +4 Jeśli grzać to jak? grzejnik elektryczny? czy to bezpieczne rozwiązanie zostawić go bez nadzoru? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 08.12.2013 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Ja ogrzewam grzejnikami elektrycznymi 2szt. firmy thermor mój nowy dom, sa one bezpieczne montuje się je na scianie jak każdy grzejnik, przeprowadzka na wiosne, obecnie temperatura 10st jak będą mrozy to ich podkrece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olek88 08.12.2013 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 A wybór tych grzejników to przypadek czy ktoś polecił Ci dokładnie te bo można je zostawić bez opieki?szukałem na allegro ale nie znajduje ich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 08.12.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 (edytowane) Oj ze znalezieniem w Polsce może być ciężko ja ich przywiozłem z francji, sa to dobre grzejniki ale i kosztują, http://www.thermor-heating.com/electric-heaters Edytowane 8 Grudnia 2013 przez toma1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 08.12.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 10 stopni w zamkniętym niezamieszkałym pomieszczeniu powinno moim zdaniem jak najbardziej wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olek88 08.12.2013 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 OK a jak będzie poniżej zera ale czasem wietrzone? w jeden sezon chyba nic nie powinno się stać prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 08.12.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 ... Zakręciłem zawory za wodomierzem, spóściłem wodę z układu i z termy i zastanawiam się czy taki dom muszę ogrzewać w zimę żeby otrzymać temperaturę "na plusie" ...c a sprzed wodomierza też spusciłeś? chyba że w piwnicy jest to jeszcze pół biedy podłogi drewniane sa w tym domu? jak są to grzej do 10stC. Skoro jak piszesz tylko sie opiekujesz to chyba nie ciebie będzie kosztowało utrzymanie domu w należytym stanie technicznym. Czy sie mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olek88 08.12.2013 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 NIe- spuściłem wszystko co było za wodomierzem ale właśnie dałeś mi do myślenia i muszę poszukać tego głównego zaworu który jest gdzieś na zewnątrz w ziemi i tam zakręcić a potem zdejmę wodomierz. wodomierz jest na przedpokoju przy podłodze. wszystkie podłogi w domu to płytki albo panele. opieka to utrzymanie czegoś w takim samym a nie pogorszonym stanie więc niechcę komuś zaszkodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 08.12.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Panele = ogrzewasz. Chyba że uważasz, że panele to nie drewno - to nie ogrzewasz Jeśli masz meble w domu (łózka, szafy, krzesła, szafki w kuchni) = ogrzewasz Chyba że uważasz, że płyta użyta do szafek w kuchni to nie drewno - to nie ogrzewasz zresztą co ja będę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olek88 08.12.2013 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 OK Dziękuję CI za informację. Pozostaje mi zakup grzejnika elektrycznego bo trudno będzie siedzieć i dokładać do kominka... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 08.12.2013 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Powiem krotko ze grzejniki elektryczne to swietne rozwiązanie w moim przypadku nikomu nie zawracam glowy z paleniem chociaż teściowie mieszkają za plotem:cool:(instalacje mam puste proby szczelności były robione sprężonym powietrzem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts