Pako73 08.12.2013 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 (edytowane) Proszę o pomoc w ustawieniu zaworu trójdrożnego. Przesyłam fotki i proszę napiszcie jak według was powinien być ustawiony. Niestety nie wiem jak w srodku jest zbudowany i ciężko mi sobie wyobrazić zasade działania. ps. ups przepraszam za byka w tytule Edytowane 8 Grudnia 2013 przez Pako73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 08.12.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Proszę o pomoc w ustawieniu zaworu trójdrożnego. Przesyłam fotki i proszę napiszcie jak według was powinien być ustawiony. Niestety nie wiem jak w srodku jest zbudowany i ciężko mi sobie wyobrazić zasade działania. [ATTACH=CONFIG]229151[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]229152[/ATTACH] ps. ups przepraszam za byka w tytule Na zero całkowicie zamknięty na dziesięć całkowicie otwarty ,inne nastawy mieszają w różnym stopniu dwa strumienie wody ,animacja w linku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark3k 09.12.2013 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Popraw, bo aż oczy bolą: zawór trójdrożny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pako73 09.12.2013 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Dzięki za pomoc.Kurczę od razu chciałem poprawić ale tytułu nie da się już zmienić ani poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 09.12.2013 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 ja mam też zwykły (manualny 3D) - i aby sobie bardziej zobrazować jego działanie to wstawiłem sobie termometr przy wyjściu na instalacje. i teraz wiem, że np. aby puścić 42 stopnie na instalacje przy zadanej 56 stopni to 3D musi być na 4 itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark3k 09.12.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Dzięki za pomoc. Kurczę od razu chciałem poprawić ale tytułu nie da się już zmienić ani poprawić O tym nie wiedziałem. A faktycznie, umieszczając termometr na wyjściu zaworu masz pełną kontrolę. Ja mam 4D i na wyjściu pomiaru dokonuje sterownik. Na kompie widzę jaką mam temp. na wyjściu (grzejnikach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pako73 09.12.2013 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Dziwi mnie jedno że jak krece zaworem 3D to nie czuje żadnej różnicy na przewodzie do podłogówki, natomiast odczuwalna jest natychmiastowa różnica na przewodzie powrotnym do kotła. Wnioskuje że zawór może być żle podłączony i tak naprawde reguluje powrót do kotła zamiast mieszać cieplą wode z zimna na podłogówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts