zabamix 08.12.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Witam!cMam pytanie czy mozna zamontować schody na srodku tego slepienia : http://2.bp.blogspot.com/-8FldrWSJ9Ck/UFeqEUwhPkI/AAAAAAAAK0c/BFJYmAdo97A/s1600/DSCF1104.JPG Boje sie ze jak zaczne ruszac to sie zawali. Chce zrobic salon z kuchnia ze stajni a do gory wyprowadzic schody czy po prostu lepiej bedzie na zewnatrz zrobic klatke schodowa tylko ze tutaj znow pozwolenia projekty itd. chyba ze jest jakies obejscie tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 08.12.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 1. Chcesz zrobić dziurę na schody w sklepieniu krzyżowym? No to słusznie się obawiasz.2. Czy to nie zabytek?3. I na to co planujesz w środku potrzebujesz papierów. Kraina kombinatorów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabamix 08.12.2013 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 tzn ze nie wykonalne?Dom jest zamieszkany prawie cały. W tym miejscu była stajnia. Dom jest z 1870r nie wiem czy to zabytek raczej nie poniewaz nikt tego nie zglaszal. Czyli nie mozna zrobic z tego pomieszczenia salonu z kuchnia (tzn posadzka tynki regipsy itd.)?Mam mozliwosc jeszcze wyremontowac schody ktore sa na zewnatrz budynku i poprostu je obudowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 08.12.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Wszystko jest wykonalne, jak zwykle zależy to od środków.Oczywiście możesz zrobić tam kuchnię i salon. Ale bez zgłoszenia będzie to nielegalne. Mimo, że to Twoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabamix 08.12.2013 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 To mam to zglaszac? przeciez nikt nie wie co tam sie znajduje lub znajdowało, zadnego projektu na to nie ma lub tym podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 08.12.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 A rób co chcesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabamix 08.12.2013 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 ja sie tylko normalnie pytam? Bo nie wim pierwszy raz tak bede robil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 08.12.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 (edytowane) No więc Ci odpisałem - jak chcesz legalnie, musisz zgłosić. Zmiana sposobu użytkowania - tak się nazywa to, co chcesz zrobić. Wymaga zgłoszenia. Jeśli jednak wymaga to robót budowlanych, wtedy wymagany jest projekt i pozwolenie na budowę. Jeśli to zabytek, sprawa dodatkowo się komplikuje o uzgodnienia konserwatorskie. Edytowane 8 Grudnia 2013 przez robert skitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabamix 08.12.2013 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 w gminie sie dowiem wszystko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 08.12.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 W gminie się dowiesz czy to obiekt chroniony. Wszystkie pozwolenia w starostwie powiatowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts