Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Na poczatku chcialbym napisac, ze staralem sie znalezc odpowiedz na moj problem na roznych forach, lecz podobnej sytuacji nie znalazlem..

Obecnie przebywam za granica. W Polsce zostawilem z zona dom, w ktorym niestety na razie nie mozemy mieszkac. To nie wielki domek – okolo 100m2, otwarta przestrzen.

Ostatnio znajomy murarz doradzal, ze powinienem miec ogrzewanie w domku wlaczone w czasie zimy, poniewaz istnieje ryzyko , ze wilgoc dostanie mi sie do srodka, poniewaz jak to powiedzial – domek nie oddaje ciepla czyli istnieje ruch powietrza w zla strone.

Juz 5 lat w nim nie mieszkamy, no I w sumie nic przez ten czas sie nie stalo – nie bylo problemu z wilgocia. Niepokojacy jest jednak delikatny specyficzny zapach , ktory moze jednak swiadczyc o tym , ze cos sie stopniowo dzieje…?

Kolejny znajomy poleca mi , zeby dom w czasie zimy nagrzewac solidnie kilka razy , a pozniej g o wietrzyc.

Bardzo prosze o Wasze opinie. Co robic z takim opuszczonym domkiem. Czy trzeba grzac? To wielki koszt …

Mam nadzieje, ze ujalem wszystkie potrzebne informacje.

Pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/185457-jak-uniknac-problemu-w-opuszczonym-domu/