franekF 17.06.2002 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2002 Sąsiedzi mnie uprzedzają, że gazociag w drodze ma zbyt mały przekrój, by starczyło dla wszystkich, którzy chcą się podłaczyć. Czy można zrobić tymczasowe podłączenie do gazociągu, bez podłączenia do instalacji gazowej w domu (takowa jeszcze nie istnieje)?Słyszałem, że nie. Ponoc w ciągu 3 miesięcy od podłączenia do sieci należy zrobić instalacje gazową, bo jak nie to sa jakies kary pieniężne.Czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 17.06.2002 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2002 Tak, masz 3 miesiące na podłączenie instalacji do sieci. Termin ten możesz przedłużyć za zgodą (której może nie wyrazić)gazowni. Warunek - z wnioskiem o przedłużenie musisz wystąpić jeszcze podczas trwania pierwszego 3 miesięcznego terminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 17.06.2002 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2002 No to mnie zasmuciłaś(eś) I nie ma na to sposobu? Może da się zrobić niepełną instalację? Np. bez pieca CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypel 17.06.2002 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2002 Nie ma tutaj jasnej reguly, w koncu kazdy ZG to oddzielne przedsiebiorstwo, ale potweirdzam ze pojawia sie praktyka aby wprowadzac kary umowne za nieprzylaczenie w terminie.U mnie wysokosc kary umowanej jest ograniczona do mniej niz300 PLN wiec zaplace jak sie uprą, a nie bede montowal kotła i kuchenki gazowej przed ostatecznym wykonczeniem domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts