Gość 13.05.2004 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Witam Forumowiczów W lipcu zaczynam budowę domu i mam "zgryz": kominek z DGP czy z płaszczem wodnym (mam dzieci alergiczne). Jak Wy ten dylemat rozwiązaliście? Dziękuję i pozdrawiam.Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bio 13.05.2004 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Jeżeli masz dzieci alergiczne,to radziłbym z płaszczem wodnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.05.2004 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Jeżeli masz dzieci alergiczne,to radziłbym z płaszczem wodnym. Też tak myślę , ale czy to dużo droższe (a poza tym ponoć mniej estetyczne. Niewiwle wiem nba ten temat, czekam na nr 6 Muratora gdzie będą jakieś bliższe info Pozdrawiam i dziękuję Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 14.05.2004 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Jeżeli masz dzieci alergiczne,to radziłbym z płaszczem wodnym. Też tak myślę , ale czy to dużo droższe (a poza tym ponoć mniej estetyczne. Niewiwle wiem nba ten temat, czekam na nr 6 Muratora gdzie będą jakieś bliższe info Pozdrawiam i dziękuję Przemo Jeśli chodzi o estetykę jedynym minusem jest niekoniecznie idealny wygląd samego kominka (mało producentów). Tzn. nie są jakieś koszmarne, ale wybór jest mniejszy. I to jedyny poza kosztem paleniska minus. Kontynuując wątek estetyki reszta to juz plusy - nie ma na przykład kratek nawiewu, ciepło jest dystrybuowane przez kaloryfery, które i tak większość z nas montuje ze względu ogrzewanie gazowe. A cena? Kominek firmy M kosztuje w komplecie ok. 6000zł, L jest trochę tańsza. Zwykłe (nie płaszczowe) kominki od 1000 (markety) do też kilku tysięcy + turbina i rozprowadzenie. Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 14.05.2004 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Przy alergicznych dzieciach chyba nie masz wyboru - zdecydowanie z płaszczem wodnym. Do tego proponuję piec kondensacyjny [niższa temp. w grzejnikach]. Warto pomyśleć o rekuperatorze - filtruje przy okazji powietrze - do sypialni nie dostają się np. pyłki traw, ale to kosztuje trochę kasy.Pozdrawiam Aishan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts