waldisobon 10.12.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Meblarze pytają jak chcę - z podcięciem nad płytą indukcyjną, czy prosto, poniżej obie wersje. Okapu mieć nie zamierzam... Jak to wygląda w temacie użytkowym - temperatura nie szkodzi szafkom u góry? http://i.imgur.com/ZHU1B1G.jpg http://i.imgur.com/YESCI8b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 10.12.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Temperatura nie, ale para owszem.Zrobiłabym bez podcięcia i okap podszafkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldisobon 11.12.2013 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Hmmmm, no właśnie chciałbym uniknąć okapu.Dlacxzego? Mam od 3 lat i... użyłem może ze dwa razy ;-( więc zbędny wydatek. Tanie okapy wystają mocno spod szafki obniżając jąjeszcze bardziej. A takie, których w zasadzie nie widać, są drogie, ponad 1000 PLN;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldisobon 11.12.2013 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Hmmmm, no właśnie chciałbym uniknąć okapu.Dlacxzego? Mam od 3 lat i... użyłem może ze dwa razy ;-( więc zbędny wydatek. Tanie okapy wystają mocno spod szafki obniżając jąjeszcze bardziej. A takie, których w zasadzie nie widać, są drogie, ponad 1000 PLN;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 11.12.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Jeśli nie planujesz okapu to po co podcięcie? W jednej linii szafki wyglądają ładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 11.12.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 A gdzie w tej kuchni będzie zmywarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldisobon 11.12.2013 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 A gdzie w tej kuchni będzie zmywarka? Obok piekarnika. Jeśli nie planujesz okapu to po co podcięcie? W jednej linii szafki wyglądają ładniej. No wiem, ale czy szafki 60cm nad garnkami nie ulegną jakiemuś uszkodzeniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek2005 11.12.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 zamontuj okap teleskopowy i będziesz miał na wszelki wypadekmożna taki kupić za 200 bez problemówjak nie będziesz włączał to mało widoczny jest, jedyny minus to trochę mniej miejsca w szafce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldisobon 11.12.2013 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Inaczej zapytam - czy w przypadku szafek BEZ uskoku i BEZ okapu sporadyczne gotowanie (kawaler...) może zaszkodzić szafkom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 12.12.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Może. Po pewnym czasie płyta może spuchnąć lub odejść okleina brzegowa. Może też nie stać się nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 12.12.2013 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Obok piekarnika. .. Korzystanie ze zmywarki będzie uciążliwe, bo żeby coś włożyć ze zlewu trzeba będzie stać obok lodówki, albo obok piekarnika i jakieś cuda wyczyniać Inaczej zapytam - czy w przypadku szafek BEZ uskoku i BEZ okapu sporadyczne gotowanie (kawaler...) może zaszkodzić szafkom? Może ale nie musi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 12.12.2013 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 masz czajnik elektryczny? wlej 1,5litra wody i postaw dokładnie pod szafkami górnymi aby się zagotowała- zdziwisz się ile pary wodnej się zbierze na dnie szafek...., też chciałam wszystko na górze mieć w 1linii, i postawiłam na okap podszafkowy - mają ok. 4-5cm wysokości, z filtrem, resztę masz ukrytą w szafce, jeśli z filtrem, to z tej szafki odchodzi Ci tylko 1półka a resztę możesz normalnie wykorzystać, dostepne są obecnie coraz więcej, nawet teraz masz w IKEA za 249zł- ale wtedy bierz też szafki Ikea, na rynku w sklepach też są takie dostępne- cena podobna i wzwyż...., te górne szafki starałam się zawiesić jak najwyżej i wyszły na 54 cm, a okap jest ok 4cm niższy..., czyli od indukcji do okapu mam ok. 50cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts