Andrzej Wilhelmi 22.12.2013 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Absolutnie nikt Ciebie nie wini! Natomiast na podstawie przedstawionych zdjęć piszemy o pewnych błędach i niedociągnięciach. Oczywiście nie ma żadnej tragedii, wszystko jest do poprawienia. Jętki masz dość krótkie więc starannie wybierz miejsca na dodatkowe śruby aby nie osłabić końcówek jętek. W każdą parę jętek wstaw po dwie przekładki z odpadów krokwi w równych odstępach czyli 1/3 długości jętki mocowań z krokwiami i ~1/3 pomiędzy nimi. Nie ma potrzeby przesztywniać konstrukcję czyli jak w projekcie nie było płatwi to ich nie wstawiaj. Natomiast stężenia wiatrowe jak najbardziej tak. Będzie dobrze. Powodzenia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pgrad 30.12.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 współczuję Ci bo przechodzisz przez to samo przez co ja przeszedłem. Tu jest mój temat:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?221390-Skopany-dach-krokwieMoże część tych informacji Ci pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pgrad 30.12.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Jeśli chodzi o obronę przed tym pseudowykonawcą, to zacznij od zrobienia zdjęć wszystkiego co jest spartolone, bierz faktury na nowy materiał i od ekipy która to poprawiała. Jesli koleś u Ciebie robił bez umowy/faktury i nie wypłaciliście mu kasy to go postrasz skarbówką i sprawą w sądzie za nienależyte wykonanie dachu, z reguły to pomaga. Idź w zaparte, że jak Ci nie odda kasy za materiał to go pozwiesz i tyle. Jak uważa że jest dach ok, to powiedz żeby wziął inspektora nadzoru budowlanego (nie kierownika budowy) i jak będzie wszystko ok to mu oddasz kase za opinie, a jak nie to niech spada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts