Pyxis 03.01.2014 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Dla tego abstrakcją jest dla mnie ogrzanie domu w okresie zimowym kwotą 1500 zł. na prawde DA SIĘ? w sumie to jestem skłonny wrzucić tam porządny styropian. A dlaczego ma sie nie dac? Prad w drugiej taryfie jest tani. Dlaczego nie uzywac go do grzania. Widze, ze przejales sie tym styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 03.01.2014 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Panowie nie weim o co znowu spinka kolega coulignon (czy jakos tak) maracje. zeby bawic sie w wybieranie modeli marek i mocy pomp trzeba wiedziec ile ten dom zje. inna sprawa, ze patrzenie na kwestie zwrotu moim zdaniem jest bez sensu. budujac dom przeznaczam na to jakas kwote i robie takie ogrzewanie, zeby potem bylo ekonomiczne, czyli rachunek miesieczny czy roczny byl mozliwie najnizszy, a nie zeby za 20 lat zrobic bilans i zastanawiac sie czy grzanie pradem byloby lepsze. daje wiecej na starcie, ale wiem, ze potem bede mial nizsze rachubnki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 03.01.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Spinki nie ma. Luzny poslad. Bardzij smichy z twierdzen: 20cm styro=dom energooszczedny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 04.01.2014 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 20 to juz pasywniak imo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 04.01.2014 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Jak wygląda Cop dla PW i gruntówek w tym roku . Oczywiście może być gorzej .W okolicach Bostonu spodziewają się -45 C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.01.2014 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Jak wygląda Cop dla PW i gruntówek w tym roku . Poczekajmy mmoze az zacznie sie zima. Teraz to jesien bardziej i pompy pracuja na pol gwizdka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 04.01.2014 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Poczekajmy mmoze az zacznie sie zima. Teraz to jesien bardziej i pompy pracuja na pol gwizdka. Kiedy zacząłeś grzać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.01.2014 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Kiedy zacząłeś grzać ?? Nie liczy sie kiedy, ale ILE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 04.01.2014 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Nie liczy sie kiedy, ale ILE. Dokładnie. U mnie w tym sezonie do 2013.12.31 wyszło 325zł. Trzymam kciuki za zimę, bo jeszcze nigdy nie zmieściłem się w tysiaku za ogrzewanie chaty w sezonie, a teraz jest szansa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.01.2014 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Dokładnie. U mnie w tym sezonie do 2013.12.31 wyszło 325zł. Trzymam kciuki za zimę, bo jeszcze nigdy nie zmieściłem się w tysiaku za ogrzewanie chaty w sezonie, a teraz jest szansa Musze Cie zmartwic. Zima dopiero bedzie. Jak na razie "ILE" to ledwie 30% zuzycia z calego zeszlego sezonu na cele CO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 04.01.2014 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 (edytowane) Musze Cie zmartwic. Zima dopiero bedzie. Na razie do 10-tego nie widać. A jeśli przyjdzie to trudno, bo znów nie zmieszczę się w tysiaku.Jak zima przyjdzie, to pewnie wydam za ogrzewanie 1100zł na sezon. Co za strata Z drugiej strony instaluję sobie fotowoltaikę on-grid, więc podczas mrozów i słonecznej pogody trochę mi pomoże w zmieszczeniu się w tysiaku - będę za dnia grzał klimą. Edytowane 4 Stycznia 2014 przez rwxw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolodn 04.01.2014 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 A dlaczego ma sie nie dac? Prad w drugiej taryfie jest tani. Dlaczego nie uzywac go do grzania. Widze, ze przejales sie tym styro. Może nie tyle się przejąłem co i tak miałem nie oszczędzać na ocieplenie domu. (oczywiście bez przesady) A powiedzcie mi z jakimi realnymi kosztami powinienem się liczyć aby kupić cały zestaw. ile teraz mniej więcej się płaci za odwierty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts