DrAko 11.12.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 WitamTrafiłem ostatnio na taki produkt: pustak ze styropianem w środku.Trochę to to drogie ( ok 11 pln za szt) ale może warto? Macie jakieś doświadczenia z tym materiałem? pzdrDrAco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idalia 01.02.2017 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Podłączam się pod temat. Czy budował ktoś z forum z pustaków Heluz? Jak jest z ich parametrami przy budowie, czy się kruszą, jeśli tak, to w jakim stopniu, czy dobrze się łączą? Jestem bardzo ciekawa doswiadczeń tych którzy budowali z ceramiki Heluz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_pa 29.11.2017 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Witam czy ktoś budował z tego materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 29.11.2017 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 (edytowane) To materiał dla bogatych leniuchów. Dobry jest. STARY Heluz był zwykłym klockiem ceramiki, podobnej do MAXa, zasypanej perlitem. Zbadali, zmierzyli i wyszło im, ze znacznie poprawia parametry termoizolacyjne. Świetnie nadaje się do przecięcia mostka termicznego ściana-fundament. Stawia się wiersz ceramiki na hydroizolacji fundamentu i zasypuje peritem. Na to silka... Najlepsze ściany stawia się z sylikatów. Silki. Tej ciężkiej. I tak się je okłada styropianem, bez znaczenia więc jest - z czego ścianę budujemy. A sika ma dużą akumulację. Ciepła zimą, zimna latem... Adam M. Edytowane 29 Listopada 2017 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebixx 28.01.2021 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 A można zasypać całą ścianę tym perlitem? Będzie to miało jakieś przełożenie na "U" takiej ściany??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts