katiaXX 11.12.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Mamy kuchenkę na gaz z butli, butla jest w szafce no i śmierdzi mówiąc bez ogródek, to nie jest zapach ulatniającego się gazu, w sumie trudno to określić ale jest mocny i nieprzyjemny, na pewno jest to zapach z serii "technicznych" ni to smar, nie wiem co ale jak otworzę tę szafkę to tragedia, jak jest zamknięta to też czuję, zwłaszcza w okolicach tej szafki ale teraz też, mam wrażenie,w całym domu. Z czego bierze się ten zapach, w tym domu wymieniliśmy dopiero teraz butlę, poprzednia zaczęła cuchnąć tuż przed wymianą. Ta jest akurat z BP a wcześniejsza - nie pamiętam. czymś je smarują, to zależy od dostawcy , jak temu zapobiec, zminimalizować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 11.12.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Zapach o którym piszesz jest charakterystyczny dla LPG. Propan-butan jest specjalnie nawaniany.Szczelność butli jest sprawdzana po napełnieniu i przypadki ulatniania pomiędzy butlą, a zaworem są bardzo rzadkie. Gaz ulatnia się pomiędzy zaworem na butli a przyłączem do kuchenki. Zwłaszcza, że po wymianie butli dalej czujesz gaz.Jedyny skuteczny sposób to sprawdzenie instalacji czujnikiem gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katiaXX 11.12.2013 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 czyli muszę zawezwać fachowca ... tylko mnie zastanawia to że czuję ten zapach w okolicach butli, płytę elegancko poleruję raz dziennie więc poczułabym , bo rozumiem,że rozszczelnienie miałoby być na styku płyta - wąż a nie butla -wąż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 11.12.2013 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Wybór nie jest duży. Przewody, połączenia lub reduktor. Do czasu przybycia fachowca. Sprawdź - trochę wody, kilka kropel środka do mycia naczyń i pędzelek. Jeśli nie znajdziesz nieszczelności pozostaje fachowiec. Z gazem nie ma żartów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_piotr88_ 13.12.2013 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Mam podobny problem. Odkąd pamiętam w szafce z butlą śmierdziało i nie był to typowy zapach LPG. W czasie remontu, rok temu, została wymieniona kuchenka, wąż, reduktor i nawet sama szafka... a smrodek szybko wrócił. Zawsze po wymianie butli sprawdzam szczelność płynem do naczyń i oczywiście daję nową uszczelkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek7913 21.12.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 Śmierdząca sprawa. Czy Wasze szafki posiadają wentylacje? To podstawowa sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts