leno86 11.12.2013 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Witam wszystkich Jestem obecnie w fazie wyboru okien do mojego Kaspiana. Od dobrych kilku dni szukam informacji o oknach, ale im więcej tego czytam tym jest gorzej i sam nie wiem na co się zdecydować. Poniżej podam kilka wycen, które już otrzymałem: 1. VEKA - 5 komorowe, pakiet 2 szybowy k=5 cena brutto razem z montażem na piankę 13 700 zł 2. IGLO 5 CLASSIC - 5 komorowe, szyby: TMP 4 / 12Ar / float 4 /12Ar / TMP 4cena brutto razem z montażem na piankę 14 800 zł 3. OKBUD okna o profilu VEKA PERFECTLINE thermo-oval, rama 5komorowa z poszerzonym skrzydłem mieszczącym pakiet szer.48mm, szyba 4/18/4/18/4 współczynnik U=0,5cena brutto razem z montażem na piankę 16 200 zł 4. OKBUD okna o profilu VEKA Alphaline, 6-komorowym, szyba- 4/18/4/18/4 pakiet trzyszybowy szer.48mm, współczynnik U=0,5cena brutto razem z montażem na piankę 18 500 zł 5. OKNOPLAST PLATINIUM EVOLUTION 1 - 6 komprowy profil, pakiet 2 szybowycena brutto razem z montażem na piankę 18 800 zł 6. OKNOPLAST PLATINIUM EVOLUTION 2 - 6 komprowy profil, pakiet 3 szybowycena brutto razem z montażem na piankę 21 500 zł 7. BRUEGMANN BLUEVOLUTION 82 MD - 6 komorowe, 3 szybowecena brutto razem z montażem na piankę 22 000 zł 8. VEKA ALPHALINE MD - 6-komorowy system o głębokości zabudowy 90 mm, 3 szybowy pakietcena brutto razem z montażem na piankę 27 000 zł Jak widać rozpiętość cenowa jest dosyć duża. Bardzo proszę o porady czy warto pakować pieniądze w opcje 6 komorowe oraz zdecydować się na 2 czy 3 szyby. Zastanawiam się jeszcze nad montażem okien. Może lepiej kupić coś z niższej półki, a większą sumę przeznaczyć właśnie na montaż. Z wyżej wymienionych opcji mnie najbardziej odpowiadają oferty 3 oraz 4 firmy OKBUD. Może ktoś zamawiał okna z tej firmy i może się wypowiedzieć na ich temat? Dodam, że w domu będzie wentylacja grawitacyjna i planuje ogrzewanie na ekogroszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 12.12.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Dlaczego podajesz nazwy profili okiennych a nie producentów okien? Skąd jest firma Okbud, bo ich wiele w sieci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts