Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek całoroczny na ROD - zaczynamy budowę :)

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Mieszkanie wynajęte nigdy nie będzie własne - dlatego też postanowiłem z Kobietą mojego życia postawić dom. Nasz, mały, własny dom. Będzie się on znajdował na Rodzinnym ogrodzie działkowym pośród wielu, wielu innych domów całorocznych.

Nie potrzeba tam pozwolenia na budowę ani innych tego typu formalności. Przed zimą zdążyliśmy niestety tylko wytyczyć dom i wylać fundamenty, na wiosnę chcemy ruszyć z budową, żeby do następnej zimy mieć stan surowy zamknięty, a może więcej - w zależności od środków finansowych. Nasz dom będzie miał - po obrysie ścian 35m2 + góra, łącznie w środku ok 58-60m2. Wymiary to 5x7m. Wysokość 5m, spad dachu 40%. Do tego piwnica nie wliczająca się w metraż i altanka - drewniana, ocieplona, przy samym domu coby było miejsce na buty i takie tam Działka ma ok. 400m2 - 16x25m. To by było na tyle. Żeby nie było zbyt goło - dorzucam dwa zdjęcia

Jeszcze koszty - działka - 6000zł

Fundament - 1000zł

a2.jpg

a1.jpg

Edytowane przez jasiu226

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Jestem za ! chodzi o grila oczywiście ! Nie znamy tu nikogo więc czujemy się trochę samotnie towarzystwo pozbijane jest w takie jakieś grupy, może dlatego , że wszyscy są z Szamotuł a my przywędrowaliśmy aż z Poznania .

Życzymy postępów na budowie i rychłego wprowadzenia się na swoje !:rolleyes:

• 1 month później...
  • 1 year później...
  • 1 year później...

Witam ponownie po długim czasie niebytu na forum :)

Od poprzedniego razu dużo się zmieniło, aktualnie dom stoi w stanie surowym zamkniętym, ma wodę, prąd, szambo, studnię głębinową, ocieplony dach, wylane posadzki, postawioną dobudówkę z ociepleniem + taras na niej. W środku jest też ogrzewanie wyprowadzone - podłogówka + grzejniki. Teraz mamy przestój z powodu zimy, bo nie ma jeszcze pieca, ale za to dzisiaj przyjechał komin systemowy i umówiony jestem na 2 połowę marca na położenie tynków. Dodaje link do mojej "chmury" na której jest ponad 60 zdjęć z postępów w budowie. Zapraszam do komentowania i pytania ;) :cool:

https://mega.nz/#F!ecwh1A4B!M8kyQ42EcxxwPJP0OCbnCg

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...