Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piec (DEFRO UNI 25 kw) nie grzeje wody w bojlerze

Mikk

Recommended Posts

Witam

mam taki problem. Wkładano mi wkład metalowy do komina, w związku z czym piec został odłączony na 1,5 doby i woda spuszczona z całego układu (otwarty). Dziś zakończono prace, woda została wpuszczona i piec załączony. Piec Defro, kaloryfery i podłogówka. O ok 1430 załączono ponownie piec po 1,5 dnia przerwy, podłogówka się nie nagrzała jeszcze, temperatura CWU zadana na piecu to 55 stopni a CWU 35 i nie chce podskoczyć. Zawory poodkręcane. słychać przepływ wody oraz buczenie w bojlerze. temperatura zadana CO (60 stopni) osiągnięta.

Instalatorzy podobno podłączyli wszystko taka jak było wszystko podłączone pierwotnie (przed robotami wszystko działało)

Gdy piec był wyłączony podczas naprawy bojler grzał wodę na prąd.

Proszę o jakieś sugestie.

PS. jeszcze nie wiem czy podłogówka się nagrzeje.

dzięki za pomoc

po około ponad godzinie temperatura CWU podskoczyła do 37 stopni

nie wiem czy w takim tempie nagrzeje się gorąca woda do porannego prysznica...

Edytowane przez Mikk
zmiana na piecu

Odpowietrzyłem dziś pionową rurkę obok bojlera; nic to nie dało

Temperatura podłogówki 37 stopni (z komputera na piecu). Temperatura CWU 37 stopni. czy to przypadek? całą noc chodziła jedna pompa i buczało w bojlerze

co może być nie tak?

Odpowietrzyłem dziś pionową rurkę obok bojlera; nic to nie dało

Temperatura podłogówki 37 stopni (z komputera na piecu). Temperatura CWU 37 stopni. czy to przypadek? całą noc chodziła jedna pompa i buczało w bojlerze

co może być nie tak?

witam

jeżeli "buczy":) w bojlerze to instalacja najpewniej dalej zapowietrzona

pozdrawiam