marcel_76 12.12.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 (edytowane) Witam Serdecznie Szanownych Forumowiczów. Jako jeden z budujących jestem (jak Wy Wszyscy) wysoce niezadowolony z obecnego stanu rzeczy, a mianowicie zakończenia zwrotu różnicy w Vat „VZM” według starych zasady (do 31.12.2013).Myślę iż Rząd posuwa się już do wszystkich możliwych sposobności aby jak najwięcej wydoić z i tak JUŻ BIEDNYCH PODATNIKÓW.Społeczność nasza jak i na innych forach budowlanych jest tak duża iż myślę że warto byłoby w jakiś sposób zainterweniować/oprotestować tak drastyczne cięcia w wyniku których wszyscy budujący się obywatele zostali poszkodowani.Każdy z nas podejmując decyzję o budowie zdawała sobie sprawę i miał w perspektywie iż może odzyskać część pieniążków wydatkowanych na materiały budowlane. W większości pieniądze te były i są jednym ze składników opracowanych przez nas harmonogramów/kosztorysów budowlanych.Odebranie nam możliwości ich odzyskania w zdecydowanym stopniu zniweczy lub co najmniej utrudni możliwość zakończenia całego procesu i wprowadzenia się do własnego domku.Jestem za tym ażeby każdy kto rozpoczął budowę w istniejącym stanie prawnym mógł ją spokojnie dokończyć (może być to obwarowane jakimś realnym 2-4 letnim terminem) według zasady praw nabytych.Postępowanie Rządu w uchwaleniu tej ustawy w zupełności narusza zasadę ochrony praw nabytych jak również dyskryminuje wielu z nas wprowadzając ograniczenia wiekowe i tym podobne. Myślę że Większość z Was zgodzi się ze mną i Razem damy radę coś zrobić w tej sprawie. Pozdrawiam Edytowane 12 Grudnia 2013 przez marcel_76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts