Pulse 12.12.2013 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 (edytowane) Witam, Nosze sie z zamiarem zakupu kominka z polokragla szyba, umiarkowanej mocy.Wybor pada na DOVRE 2000 CBBSA lub Jøtul I 400 Panorama Jotul jest wyraznie drozszy, sprzedawca upiera sie, ze jakosciowo jest duzo lepszy od Dovre. Ja ekspertem nie jestem stad zwracam sie do Was do o ocene tych dwoch. Roznice w cenie jestem w stanie przezyc jezeli ma ona sens, priorytetem jest dluga i przyjemna eksploatacja. Edytowane 12 Grudnia 2013 przez Pulse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orcio_kr 12.12.2013 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 wolisz akurat żeliwny?nie napisałeś najważniejszego czyli do jakiej instalacji .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL SIS 12.12.2013 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 wazniejsza od wyboru kominka jest wizja twojego ogrzewania i przeznaczenia wkładu. Może się okazać , że te wkłady w ogóle się nie nadają. Poza tym musisz wiedzieć jaki masz komin, ponieważ niestety on trochę dyktuje pewne rozwiązania. Może trzeba będzie zredukować moc spalin bo okaże się , że kilka porządnych hajców i po kominie, może jest za mały przekrój, wysokość....może potrzebuje sprawniejszego urządzenia w sensie spalania drewna itd.Na rynku tyle jest dobrych wkładów,że nie martw się...Najpierw napisz czego potrzebujesz od kominka,jaki komin, kubatura, i czy jest powietrze do spalania z zewnątrz!!!!pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pulse 12.12.2013 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 komin systemowy fi 180, 8m, Powietrze z zewnatrz fi 100. Kominek w salonie polaczonym z kuchnia razem 40m2, dom calosc z poddaszem 190m2.Cieplo z kominka przewodem do gory do lazienki.Kominek jak drugie zrodlo ciepla w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts