witek86 13.02.2014 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Nie róbcie błędu niejednego Forumowicza wysyłającego zapytanie do 50 a nawet i więcej firm (znam przypadek rekordzisty otrzymał 82 oferty - to ile musiał wysłać ? I co z tego zrozumiał ? skoro wybrał ........ oczywiście cenę) jak widzę w meilu że wysłane do tylu firm i jeszcze p.s. cena jest dla mnie bardzo ważna to mam chociaż spokój bo nawet nie wyceniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 15.02.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 i to już ostatni post z mojej strony Tak jak myślałem. Napisał za co zapłacili i przepadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_2401 30.01.2015 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Czy może ktoś mi wytłumaczyć na czym polegapakiet komfortowych okuć Multi-Matic: austriackiej firmy MACO, wyposażonych w mechanizm automatycznego domykania skrzydła, ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 30.01.2015 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Czy może ktoś mi wytłumaczyć na czym polega pakiet komfortowych okuć Multi-Matic: austriackiej firmy MACO, wyposażonych w mechanizm automatycznego domykania skrzydła, ? Sam jestem ciekawy jakie banalne rozwiązanie tak górnolotnie ochrzcił poeta z marketingu MS bo żadna inna firma kująca na Maco się czymś takim nie chwali Musisz dopytać handlowca a może bwojtek będzie wiedział co poeta miał na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 31.01.2015 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 A może było to użyte w odniesieniu do przesuwki automat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_2401 31.01.2015 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Opis - kopiuj wklej - ze strony MS i dotyczy normalnego okna, bez siłowników, zamykane i otwierane siłą mięśni. Jestem zainteresowana zakupem ich okien i opis okucia trochę mnie zaintrygował. Powiem więcej, konkurencja nie była mi w stanie udzielić odpowiedzieć czy ich okna posiadają taki bajer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 31.01.2015 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Źle zaadresowałaś pytanie: trzeba było prosić oferenta o rozwinięcie tej myśli. Ja też bym nie zgadł, co "poeta miał na myśli" - jak to ładnie określił IVO . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 31.01.2015 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Opis - kopiuj wklej - ze strony MS i dotyczy normalnego okna, bez siłowników, zamykane i otwierane siłą mięśni. Jestem zainteresowana zakupem ich okien i opis okucia trochę mnie zaintrygował. Powiem więcej, konkurencja nie była mi w stanie udzielić odpowiedzieć czy ich okna posiadają taki bajer. ������ nazewnictwo to nie wszystko ja ma pytanie do ciebie a widziałaś jak ten bajer działa w tych okuciach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_2401 31.01.2015 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Jeszcze nie. Jestem umówiona wstępnie na przyszły tydzień na badania organoleptyczne okien produkcji MS i Adamsa. Z pewnością nie omieszkam poprosić o zaprezentowanie owej funkcji. Myślałam jednak, iż może na forum ktoś miał już do czynienia z owym okuciem i może mi choć trochę przybliżyć działanie tej funkcję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 01.02.2015 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Myślę,że sam sprzedawca tych okien nie będzie wiedział co "poeta" miał na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejtoya 04.02.2015 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Witam,Mam podobny dylemat co autor.Do wyboru mam okna z roletami Oknoplastu (profile koncept oraz platinium evolution) lub Adams (pasivline plus, bluevolution) z firmy Salva Poznan.Teraz się zastanawiam, którego producenta wybrac. Dużo dobrego slyszalem na temat Oknoplastu, natomiast o firmie Adams nie wiem za wiele. Cenowo to pasivline i platinium evolution wraz z ciepłym montazem są na zblizonym poziomie. Dodatkowo w Adamsie mam elektryczne rolety. Co wybrac ? Do tej pory Oknoplast był moim numerem 1 bo mialem wiele roznych wycen natomiast wg mnie Salva przedstawila dobra oferte i mam dylemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 04.02.2015 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Witam, Mam podobny dylemat co autor. Do wyboru mam okna z roletami Oknoplastu (profile koncept oraz platinium evolution) lub Adams (pasivline plus, bluevolution) z firmy Salva Poznan. Teraz się zastanawiam, którego producenta wybrac. Dużo dobrego slyszalem na temat Oknoplastu, natomiast o firmie Adams nie wiem za wiele. Cenowo to pasivline i platinium evolution wraz z ciepłym montazem są na zblizonym poziomie. Dodatkowo w Adamsie mam elektryczne rolety. Co wybrac ? Do tej pory Oknoplast był moim numerem 1 bo mialem wiele roznych wycen natomiast wg mnie Salva przedstawila dobra oferte i mam dylemat. chłopie mylisz dwa systemy okienne oferta z oknoplastu to system 70 mm zabudowy a adamsa to system 85 mm energooszczędny z dobrym wyposażeniem w standardzie poza tym druga kwestia Adams nie produkuje rolet zewnętrznych to przedstawiciel ci zaproponował rolety a ty nie wiesz jakiego nawet producenta(popraw mnie jeśli się mylę) same okna to bierz moim zdaniem adamsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 04.02.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 .... z firmy Salva Poznan.....I na tym bym się skupił, sprzedawca mający dobrą opinię a co do porównań, poprzednik wytknął błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejtoya 04.02.2015 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Gdzie ja napisałem, ze porównuje te systemy ? Napisałem tylko jakie mam do wyboru danych producentów w akceptowalnych przeze mnie przedziałach cenowych.Adams to rolety firmy Vegas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 04.02.2015 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Gdzie ja napisałem, ze porównuje te systemy ? Napisałem tylko jakie mam do wyboru danych producentów w akceptowalnych przeze mnie przedziałach cenowych. Adams to rolety firmy Vegas. tak jak napisałem okna jak najbardziej adams , szczerze powiedziawszy producenta rolet nie znam to się nie wypowiem morze ktoś inny zna ich markę. Ale bym się skupił na firmie selve jesli ci taki zestaw proponują to pewne są pewni tez producenta rolet. oknoplasta odpuść (moim zdaniem przereklamowane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejtoya 04.02.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 tak jak napisałem okna jak najbardziej adams , szczerze powiedziawszy producenta rolet nie znam to się nie wypowiem morze ktoś inny zna ich markę. Ale bym się skupił na firmie selve jesli ci taki zestaw proponują to pewne są pewni tez producenta rolet. oknoplasta odpuść (moim zdaniem przereklamowane) Nie bardzo rozumiem. Dlaczego mam sie skupic na tej firmie Salva ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 04.02.2015 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Nie bardzo rozumiem. Dlaczego mam sie skupic na tej firmie Salva ? bo napisałeś ze oni ci zaproponowali okna firmy adams i rolety firmy vegas. i chodzi by ta firma wszystko dobrze pomierzyla pozamawiała i wprawiła żebyś ty na etapie koncowy bul z tego zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 04.02.2015 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Rolety masz zdaje sie nadstawne?Bierz Adamsa o ile ich dealer ma dobre opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 04.02.2015 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Nie bardzo rozumiem. Dlaczego mam sie skupic na tej firmie Salva ? Dlaczego ? Bo zadajesz pytanie i chciałbyś porady Masz na tacy - producenta i wykonawcę godnych polecenia Tylko tyle albo aż tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delinus 11.04.2016 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Czy moglibyście poradzić, które okna wybrać? AdamS bluEVOLUTION 82 MD CLASSIC czy Oknoplast Koncept. Opis: "Okno Koncept, dzięki zastosowaniu 5-komorowego systemu Perfectline, zapewnia użytkowniko mtrwałość, funkcjonalność oraz bardzo wysokie parametry technicznei termoizolacyjne. Koncept charakteryzuje się wizualną klasyką popularną wśród Klientów i polecany jest osobom mieszkającym w domach wielorodzinnych o klasycznej elewacji." AdamS wydaje się być pozycją bardziej aktualną, Oknoplast Koncept - niezbyt nową, ale ponoć sprawdzoną.Opis na stornie AdamS: "Specjalny system 6-cio komorowych profili PVC o szerokości 82 mm w połączeniu z potrójnym zestawem elastycznych uszczelek oraz stosowanie 2-komorowym pakietem “ciepłych” szyb, pozwala na konstruowanie okien, charakteryzujących się jednym z najlepszych parametrów izolacyjności termicznej wśród wyrobów dostępnych na rynku stolarki otworowej. Dlatego okna w systemie BluEvolution 82 zapewniają najwyższy poziom efektywności energetycznej a tym samym największe oszczędności w wydatkach na ogrzewanie w stosunku do kosztu ich zakupu." Mam oferty na obie wersje, praktycznie w tej samej cenie za szukę (Oknoplast Koncept tańszy o ok. 40 zł niż AdamS). Chyba parametry techniczne przemawiają jednak za AdamS-em? Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts