rajmak 12.12.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 WitamProszę o radę. Jakiś czas temu na moim trasie z modrzewia pojawiła się czarna plama. Sądziłam że to sinizna ale drewno było impregnowane i olejowane przed zimą. Ostatnio jedna na tarasie były przycinane szpilki do mocowania balustrady szklanej. I teraz zastanawiam się czy to może jakaś reakcja na opiłki metalu. Jeżeli tak jak mogę to usunąć? Czy zostaje tylko wymiana na nową deskę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 13.12.2013 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 nie znam sie az tak na tarasach jak na podlogach ale to przez te opilki, jesli jest gleboka plama to wymiana. jesli nie to trzeba probowac szlifowac recznie,.Raz bylem swiadkiem jak na nowym tarasie bez zabezpieczenia cieli cale konstrukcje metalowe i po pierwszym deszczu taraz zrobil sie czarno brozaowo i caly do wymiany poszedl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 13.12.2013 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 U moich rodziców jest dębowa podłoga, cyklinowana i polakierowana. Plamę, czarną, ma od lat, bo kiedyś kot to miejsce sobie upatrzył i lał, gdy tylko mu się udało.... Znam drzwi tarasowe spróchniałe od kocich opryskiwań, bo okoliczne koty zostawiały sobie na nich liściki Żadne aerozole ich nie odstraszały!! Witam Proszę o radę. Jakiś czas temu na moim trasie z modrzewia pojawiła się czarna plama. Sądziłam że to sinizna ale drewno było impregnowane i olejowane przed zimą. Ostatnio jedna na tarasie były przycinane szpilki do mocowania balustrady szklanej. I teraz zastanawiam się czy to może jakaś reakcja na opiłki metalu. Jeżeli tak jak mogę to usunąć? Czy zostaje tylko wymiana na nową deskę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 17.12.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Ale deski pewnie masz na zapas? Jak tak to się nic nie stało strasznego, chociaż trudno mi powiedzieć, jak się zabezpieczyć przed przyszłymi tego typu wypadkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts