Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czarna plama na tarasie

rajmak

Recommended Posts

Witam

Proszę o radę. Jakiś czas temu na moim trasie z modrzewia pojawiła się czarna plama. Sądziłam że to sinizna ale drewno było impregnowane i olejowane przed zimą. Ostatnio jedna na tarasie były przycinane szpilki do mocowania balustrady szklanej. I teraz zastanawiam się czy to może jakaś reakcja na opiłki metalu. Jeżeli tak jak mogę to usunąć? Czy zostaje tylko wymiana na nową deskę?

nie znam sie az tak na tarasach jak na podlogach ale to przez te opilki, jesli jest gleboka plama to wymiana. jesli nie to trzeba probowac szlifowac recznie,.Raz bylem swiadkiem jak na nowym tarasie bez zabezpieczenia cieli cale konstrukcje metalowe i po pierwszym deszczu taraz zrobil sie czarno brozaowo i caly do wymiany poszedl.

:D

U moich rodziców jest dębowa podłoga, cyklinowana i polakierowana.

Plamę, czarną, ma od lat, bo kiedyś kot to miejsce sobie upatrzył i lał, gdy tylko mu się udało....:D

Znam drzwi tarasowe spróchniałe od kocich opryskiwań, bo okoliczne koty zostawiały sobie na nich liściki :D

Żadne aerozole ich nie odstraszały!!

Witam

Proszę o radę. Jakiś czas temu na moim trasie z modrzewia pojawiła się czarna plama. Sądziłam że to sinizna ale drewno było impregnowane i olejowane przed zimą. Ostatnio jedna na tarasie były przycinane szpilki do mocowania balustrady szklanej. I teraz zastanawiam się czy to może jakaś reakcja na opiłki metalu. Jeżeli tak jak mogę to usunąć? Czy zostaje tylko wymiana na nową deskę?