wesola9 12.12.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 (edytowane) Witam Kto rozpoczął budowę wg projektu przed nami? start odbył się 21.08.2013 pierwsze zdjęcie Proszę o troszkę cierpliwości, z czasem pojawi się więcej zdjęć. przedstawiam Wam też kosztorys za wykonanie domu w stanie surowym. ceny wachały sie od 38.000 do 60.000 wybraliśmy jak poniżej i I. PRZYZIEMIE - STAN "0" 1. ŁAWY (wykopanie, zazbrojenie, wylanie ław fundamentowych) beton B-20 - 3.000zł 2. MURY PRZYZIEMIA (wymurowanie z bloczków fundamentowych wg projektu) - 4.000zł 3. OCIEPLENIE przyziemia (styropian 8 lub 10cm, izolacje Dysperbit wewnątrz i zewnątrz, osiatkowanie i oklejenie, folia zewnętrzna kubełkowa lub budowlana) - 1.000zł 4. CHUDZIAK (wykonanie kanalizacji budynku rury PCV Q160 wg projektu zalanie chudziaka beton B-15 - 2.000zł II. MURY PARTERU 1. Wymurowanie parteru (gazobeton solbet 24x24x60 lub porotherm dryfix 24x24x38) - 6.000zł 2. Ścianki działowe - 2.000zł 3. Dwa kominy (gotowe elementy- system Schiedl lub Leier) - 2.000zł III. STROP TERIVA Ułożenie stropu, belki + pustaki, zazbrojenie, wylanie wg projektu beton B-25 - 6.000zł IV. SCHODY żelbetowe wg projektu - 2.000zł V. Wymurowanie PODDASZA Wymurowanie 4 szczytów budynku, ścianka kolankowa) - 5.000zł VI. KONSTRUKCJA DACHOWA wg projektu Murłaty, krokwie, podciągi, jętki sufitowe) na gotowo - 6.000zł VII. POKRYCIE DACHU Dachówka ceramiczna wg projektu np. Roben leb Nelskamp.de ofoliowanie dachu, kontrłaty, łaty, pokrycie dachu, obróbki blacharskie, rynny oraz opierzenie kominów - na gotowo - 6.000z pozdr Artur Edytowane 28 Grudnia 2013 przez wesola9 ceny jakie podałem to cena za robocizne nie za materiały budowlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilu_84 13.12.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Witam trzymam kciuki za budowe i w miare mozliwosci prosze o dokumentowanie kolejnych etapow budowy ja zaczynam w przyszlym roku:) planuje budowe systemem gospodarczym zobaczymy co z tego wyjdzie, mowia fachowcy ze dluga budowa to droga budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMariusz 13.12.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Wesoła9 od początku czytam Twoje posty i ciesze się, że został założony temat budowy na forum. My kupiliśmy działkę i zdecydowaliśmy sie właśnie na ten projekt, jak nam się uda to może ruszymy w przyszłym roku Widzę, że w kujawsko-pomorskim trochę tych domków powstanie . Również trzymam kciuki za budowę i na pewno będę tu często zaglądała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wesola9 24.12.2013 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justysia87171 27.12.2013 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Chcialsm zapytac o te lawy bo piszecie ze wydaliscie trzy tysiace a mi tu za sam beton wolaja 7 tysiecy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wesola9 28.12.2013 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 ceny jakie podałem to ceny za robocizne,wykonanie. Nie mylić z cenami za materiały budowlane.A cena betonu straszna prawda my też tak reagowaliśmy ale trzeba do tego się przyzwyczaić i nauczyć się negocjować ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniahania 28.12.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 (edytowane) Witam, nam też bardzo przypadł do gustu ten projekt. Wesola9 (lub ktokolwiek inny w trakcie budowy ), czy jest jakaś szansa na kilka zdjęć domku? Sami jesteśmy zainteresowani budową i zachodzimy w głowę jak się przedstawia w rzeczywistości. Z góry dziękuję za odpowiedź! (mail: [email protected]) Edytowane 28 Grudnia 2013 przez haniahania pomylka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justysia87171 29.12.2013 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Witam, nam też bardzo przypadł do gustu ten projekt. Wesola9 (lub ktokolwiek inny w trakcie budowy ), czy jest jakaś szansa na kilka zdjęć domku? Sami jesteśmy zainteresowani budową i zachodzimy w głowę jak się przedstawia w rzeczywistości. Z góry dziękuję za odpowiedź! (mail: [email protected]) Wiatamjak narazie u mnie kiepsko ze zdjeciami... sa wykopane lawy I czekamy na beton... chetnie tez bym zobaczyla jakies fotki.. Wesola: Ceny za ribocine spoko rozumie.. a jezeli mozna wiedziec ile wydaliscie do tego etapu co teraz macie razem z materialam???? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wesola9 31.12.2013 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wesola9 31.12.2013 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 witam jeśli ktoś też buduje proszę podzielmy się zdjęciami...pozdrawiamy w starym roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniahania 01.01.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Wesola9, ogromnie dziękuję! Trochę nas te zdjęcia zmobilizowały, także pięknie proszę o regularny update Powodzenia i wszystkiego dobrego w nowym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wesola9 02.01.2014 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wesola9 02.01.2014 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 ten dom naprawdę jest piękny i duży jak wybudujecie to zobaczycie,strych ogromny.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wesola9 03.01.2014 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wesola9 08.01.2014 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 na poddaszu są w planie dwa pokoje i łazienka a nad garażem zwykły strych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justysia87171 08.01.2014 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Widze ze u was juz duuuuzo zrobione pozazdroscic;) oby tak dalej;) my konczymy fundament.. teraz troszke zaluje bo my tez powiekszylismy garaz ale nie w ten sposob tylko zrownalismy go z domem... naprawde fajnie wyglada wasz domek mam nadzieje ze nasz mimo tego garazu bedzie rownie ladny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wesola9 09.01.2014 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wesola9 09.01.2014 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Pani Justynko ja z mężem jesteśmy pewni ,że wasz domek będzie cudowny.My nad garażem bedziemy mieli typowy strych wejscie zrobiliśmy z poddasza postaramy się o jeszcze inne zdjęcia z wewnątrz.Jedynie co możemy doradzić pilnować projektu aby fachowcy nie ulepszali go po swojemu idąc na tak zwaną łatwiznę. Mieliśmy problem z wykuszem ale firma od okien poprawiła usterkę zalecamy ciepły montaż okien.Okna MAMY schuco ,drzwi KMT, brama garażowa Wiśniowski ręczna wyszła nas 17200zł.od 23 sierpnia do 29 grudnia zamkneliśmy dom w stanie surowym zamkniętym.To były bardzo ciężkie miesiące. ale przed nami nowe wyzwania i pilnowania wydatków.Jeśli macie jakieś problemy lub wątpliwości służymy z mężem radą.Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justysia87171 09.01.2014 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Wiem cos o fachowcach;//// jus przy fundamentach pojawiaja sie niespodzianki... podoba mi sie wasz dach;) z czego jest zrobiony? Jak to cenowo wyglad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wesola9 09.01.2014 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Wiem cos o fachowcach;//// jus przy fundamentach pojawiaja sie niespodzianki... podoba mi sie wasz dach;) z czego jest zrobiony? Jak to cenowo wyglad? dachówka nelskamp ds5 cena za sztuke 5,80 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts