szlapt 14.01.2017 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 POMPA CIEPŁA POWIETRZNA. trzeci sezon leci i uważam że nic lepszego na chwilę obecną na rynku nie ma. obecnie ogrzewam tylko dół i kosztuje mnie to ok 1000PLNów na sezon zimowy (+ ok 2m3 drewna + dla przyjemności),. a nie mam ocieplonego dachu. mam ok 12cm styropianu na stropie. w domu od 22 do 25 stopni C (KTO ZABRONI BIEDNEMU BOGATO ŻYĆ !!!) urządzenie bezobsługowe jesienią włączam a wiosną wyłączam. czysto (kontra wungiel), bezpiecznie (kontra gaz) i nie zabiera czasu. grzeje w taniej taryfie. Nie oszczędzać na ociepleniu 20cm minimum, pod podłogą też 20cm minimum, okna trzy szyby, pomyśleć o mostkach termicznych, ogrzewanie podłogowe niskotemperaturowe, posadzka anchydryt 7CM (gęsto rurek dać) w łazience pomyśleć dodatkowo nad ściennym ogrzewaniem + drabinka duża i śmiać siĘ Z POSIADACZY INNYCH SYSTEMÓW GRZEWCZYCH. ja po trzech sezonach tylko im przytakuje i nie wdaję się w dyskusje. nie zrozumieją. za jakiś czas uruchomię poddasze ale myślę ( a jestem niemal pewny ) że koszt ogrzewania nie przekroczy 1300PLNów za sezon. pozdrawiam Artur To teraz się pochwal i Cię inwestycja w pompę ciepła kosztowała? Bo jak może mówisz tą kwotę to czy wtedy owi posiadacze innych systemów grzewczych nie śmieją się z Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamandolosz 19.01.2017 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 POMPA CIEPŁA POWIETRZNA. trzeci sezon leci i uważam że nic lepszego na chwilę obecną na rynku nie ma. obecnie ogrzewam tylko dół i kosztuje mnie to ok 1000PLNów na sezon zimowy (+ ok 2m3 drewna + dla przyjemności),. a nie mam ocieplonego dachu. mam ok 12cm styropianu na stropie. w domu od 22 do 25 stopni C (KTO ZABRONI BIEDNEMU BOGATO ŻYĆ !!!) urządzenie bezobsługowe jesienią włączam a wiosną wyłączam. czysto (kontra wungiel), bezpiecznie (kontra gaz) i nie zabiera czasu. grzeje w taniej taryfie. Nie oszczędzać na ociepleniu 20cm minimum, pod podłogą też 20cm minimum, okna trzy szyby, pomyśleć o mostkach termicznych, ogrzewanie podłogowe niskotemperaturowe, posadzka anchydryt 7CM (gęsto rurek dać) w łazience pomyśleć dodatkowo nad ściennym ogrzewaniem + drabinka duża i śmiać siĘ Z POSIADACZY INNYCH SYSTEMÓW GRZEWCZYCH. ja po trzech sezonach tylko im przytakuje i nie wdaję się w dyskusje. nie zrozumieją. za jakiś czas uruchomię poddasze ale myślę ( a jestem niemal pewny ) że koszt ogrzewania nie przekroczy 1300PLNów za sezon. pozdrawiam Artur Dzięki Artur za wyczerpującą odpowiedź, zaczynam się powoli skłaniać ku takiemu rozwiązaniu. Powiedz mi jeszcze proszę jaki był koszt inwestycji w taką instalację Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komkom1 02.02.2017 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 (edytowane) No to pierwsza część domku gotowa. Jestem bardzo zadowolona jak wyszła: W jadalni zostało dużo miejsca na stół. Edytowane 2 Lutego 2017 przez komkom1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efia 02.02.2017 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 No to pierwsza część domku gotowa. Jestem bardzo zadowolona jak wyszła: W jadalni zostało dużo miejsca na stół. Komkom dzieki za te zdjęcia!!! też planuje wyspę i teraz wiem, że będzie wyglądała dobrze... Gratuluję postępów i po cichu zazdroszczę... wygląda to naprawdę ładnie;) Ktoś niedawno pytał o okna... ja dostałam wycenę z Drutexu za profil Energy na 15 tys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcz 03.02.2017 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Witam, a to moja kuchnia z jadalnią i łazienka (w kuchni na ścianie brakuje lacobelu, czekamy na realizacje zamówienia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komkom1 03.02.2017 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Pięknie Dorcz Bardzo ładny duży stół. Widzę, że wyspę skończyłeś w tym samym miejscu co ja Wklej jeszcze zdjęcia z kącika wypoczynkowego i inne , bardzo jestem ciekawa całości. U nas na razie skończona tylko kuchnia i prawie łazienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamKarolina 09.02.2017 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Ktoś niedawno pytał o okna... ja dostałam wycenę z Drutexu za profil Energy na 15 tys... HEJ. okna 3-szybowe i czy zmieniałeś coś wymiany okien ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efia 09.02.2017 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 3 szybowe profil 82mm 7 komorowe.2 x okna 2600/2300 to są duże tarasowe dzielone na pół, przesuwne. W kuchnio-jadalni zostało jedno duze nieotwieralne 1390/2300.Wykuszu i reszta okien bez zmian. Okna białe z dwóch stron.Teraz są rabaty, także warto skorzystać.Mam też wycenę na 3 szybowe Drutex Iglo5.5 komorowe, profil 70mmtańsze o 3000 zł.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamKarolina 09.02.2017 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 A w szczycie wstawiasz jakieś okna ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efia 09.02.2017 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Juz mam w szczycie także nie musiałam zamawiałać, jest zamówione tylko 1małe w szczycie nad garażem 990/700. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamKarolina 10.02.2017 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Ja czekam na wycenę okien teraz.Tylko ja nie mam balkonowych przesuwnych tylko otwierane z słupkiem ruchomym 190cm szerokie zrobiłem . A robisz podpasze zamieszkałe ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamKarolina 11.02.2017 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Dziś dostałem wycenę okna schuco (profil z Niemiec podobno bardzo mocny) ct70 3-szybowe kolor antracyt a w środku białe . Zmieniłem okna na taras zrobiłem 190x2350 x2 sztuki z słupkiem ruchomym zamiast przesuwnych . Wszystko wyszło mnie z montażem już 14.500zl . Bez bramy garażowej. Mam ja chce trochę zmniejszy . Bramę mi wycenili na 3000zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamKarolina 11.02.2017 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 A masz możne jakiś plan(wizie ) na ścianki na poddaszu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efia 11.02.2017 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Niestety nie mam żadnej wizji i planu poddasza, mamy podniesioną ściankę kolankową więc poddasze jest bardzo duże... strop nad garażem mamu drewniany i tam przestrzeń raczej nie będzie wykorzystana. Bramę garażową u nas powiększyliśmy, aby móc swobodnie wjeżdżać samochodem, cena od Wiśniowskiego to 4500 z napędem, ale jeszcze się nad tym zastanawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamKarolina 11.02.2017 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 A JAK zrobiłeś schody ?? tak jak w projekcje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efia 11.02.2017 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 O schodach szkoda gadać, bo ekipa nam je spier.... są wylane, ale brzydkie i nie po naszej myśli niestety, także zdecydowaliśmy, że będą odcięte i zrobimy w przyszłości drewniane... także proszę pilnować u siebie.... tu na forum ktoś wstawił zdjęcie super schodów zabiegowych, polecam poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pro-les 12.02.2017 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Witam, jestem zainteresowany projektem Szum morza. Czy mogę również prosić o przesłanie kosztorysu (zwłaszcza chodzi o to, co należy przedstawić w banku) mój e-mail: [email protected] Z góry SERDECZNIE Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamKarolina 21.02.2017 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Witam. Czy ktoś zrezygnował z robienia schodów żelbetowych i zrobił schody drewniane lub metalowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdiiaga 21.02.2017 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 (edytowane) Ostatni nabytek-.okna 10700 pln z VAT / pakiet 3 szybowy, profil 86mm, antracyt /. Czekamy na bramę garażową. Dym z komina -bezcenne Edytowane 21 Lutego 2017 przez valdiiaga cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komkom1 21.02.2017 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 My zrezygnowaliśmy ze schodów betonowych i będziemy mieli schody drewniane, ale będą wstawione dopiero za miesiąc. Jak będę miała gotowe to wstawię zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts