Nas Troje 02.05.2017 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 My podnieśliśmy poddasze o dwa pustaki i uważam , że wygląd domu się nie zmienił a w zamian mam 3 duże pokoje i dużą łazienkę Zależy co kto potrzebuje; Ja szukam projektu dla trzyosobowej rodziny i takiego gdzie koszty mnie nie zjedzą, alternatywy dla mieszkania 53 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izus1719514468 11.05.2017 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 nareszcie udało się pozbyć tej wody , już myślałam że będzie szum basenu zamiast szumu morza☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxima88 12.05.2017 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Hej, witam wszystkich.Zaczęliśmy budowę Szumu w tym roku. mamy obecnie zasypane i ocieplone fundamenty. Jutro wchodzi hydraulik a w poniedziałek lejemy chudziaka. Prąd już też mamy na działce. Moje pytanie na dzień dzisiejszy mamy w skarbonce 200 000. czy myślicie, że uda nam się wprowadzić do domu za te pieniążki?Nie adaptujemy góry w ogóle, dach z blachodachówki, piec na pelet, chcemy wykończyć salon kuchnie łazienkę i jeden pokój. Z góry dzięki za wyrażenie zdania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komkom1 12.05.2017 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Witaj Maxima 88, my się właśnie wprowadziliśmy miesiąc temu, wykończyliśmy tylko dół i zrobiliśmy schody na górę oraz postawiliśmy ścianki z regipsu na górze - bez wykończenia, nie mamy skończonej elewacji (tylko na szaro). Nie robiliśmy tynków wewnętrznych, sami kładliśmy regipsy na ściany i sufity, . Mąż kładł sam elektrykę, sam wstawiał drzwi wewnętrzne, sam obudował kominek. Koszt jaki nam wyszedł do wprowadzenia to około 270 tys. nie licząc mebli. Na dachu mamy co prawda dachówkę ceramiczną, ale nie jakąś bardzo drogą. Wg mnie 200 tys. może być za mało, chyba że będziecie robić sami jeszcze więcej. Aha, szwagier nam robił wykończeniówkę za pół ceny. I bez sensu jest wykańczać tylko 1 pokój i robić potem dodatkowy bałagan, kończąc drugi dołożycie niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxima88 13.05.2017 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Witaj Maxima 88, my się właśnie wprowadziliśmy miesiąc temu, wykończyliśmy tylko dół i zrobiliśmy schody na górę oraz postawiliśmy ścianki z regipsu na górze - bez wykończenia, nie mamy skończonej elewacji (tylko na szaro). Nie robiliśmy tynków wewnętrznych, sami kładliśmy regipsy na ściany i sufity, . Mąż kładł sam elektrykę, sam wstawiał drzwi wewnętrzne, sam obudował kominek. Koszt jaki nam wyszedł do wprowadzenia to około 270 tys. nie licząc mebli. Na dachu mamy co prawda dachówkę ceramiczną, ale nie jakąś bardzo drogą. Wg mnie 200 tys. może być za mało, chyba że będziecie robić sami jeszcze więcej. Aha, szwagier nam robił wykończeniówkę za pół ceny. I bez sensu jest wykańczać tylko 1 pokój i robić potem dodatkowy bałagan, kończąc drugi dołożycie niewiele. Dzieki serdeczne za odpowiedz i info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komkom1 25.05.2017 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Skończyliśmy jadalnię, miejsca jest wystarczająco: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcz 26.05.2017 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Sko Ślicznie macie:) Jak czy moglibyście wstawić zdjęcie sposobu montażu zasłon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komkom1 26.05.2017 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 (edytowane) Sko Ślicznie macie:) Jak czy moglibyście wstawić zdjęcie sposobu montażu zasłon. Dziękujemy! Mamy podwieszony sufit ale zostawione wnęki dookoła i zasłony wychodzą z sufitu, na zwykłych plastikowych karniszach: Edytowane 26 Maja 2017 przez komkom1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izus1719514468 29.05.2017 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2017 udało sie w końcu po wielu przebojach wylaliśmy dziś chudziaka. Czy ktoś dobudował kotłownie za garażem i powiększył w ten sposób łazienke? Jeśli tak to proszę sie pochwalić jak ją rozplanowaliście:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izus1719514468 29.05.2017 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2017 Dziękujemy! Mamy podwieszony sufit ale zostawione wnęki dookoła i zasłony wychodzą z sufitu, na zwykłych plastikowych karniszach: [ATTACH=CONFIG]389983[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]389984[/ATTACH] Bardzo mi sie podoba wasza kuchnia, tylko zastanawiam sie czy brak ciągu czyli lodówka, blat, zlew blat kuchnia blat jest faktycznie niefunkcjonalny? Czujecie jakiś dyskomfort przy gotowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komkom1 29.05.2017 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2017 Jedyny problem jaki mam to zachlapana podłoga pomiędzy zlewozmywakiem a wyspą. Ale nie widziałam możliwości ulokowania zlewozmywaka i płyty w jednym ciągu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcz 30.05.2017 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 dobudowaliśmy garaż za kotłownią, ale łazienki nie powiększaliśmy. wystarczająca jest taka jaka jest w projekcie, bynajmniej dla nas.garaż został wydłużony i poszerzony o metr dzięki emu kotłownia ma 7,7m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcz 30.05.2017 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 dobudowali przepraszam poszerzony i wydłużony o 0,5m z każdej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcz 30.05.2017 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 tak to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izus1719514468 30.05.2017 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 dobudowali przepraszam poszerzony i wydłużony o 0,5m z każdej strony no my powiększyliśmy łazienke o kotłownie i nie wiem jak ją teraz rozplanować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izus1719514468 30.05.2017 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Jedyny problem jaki mam to zachlapana podłoga pomiędzy zlewozmywakiem a wyspą. Ale nie widziałam możliwości ulokowania zlewozmywaka i płyty w jednym ciągu. do zachlapanej podłogi to już przywykłam mam dalmata z chyba dziurawym pyskiem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafciu800 30.05.2017 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Witam. W przyszłym tygodniu udaję się do architekta adaptować projekt, czy macie może jakieś szkice jak rozplanowaliście układ pomieszczeń na poddaszu ? z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareve 06.06.2017 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 Witam,Czy ktoś mógłby mniej więcej określić jaki jest końcowy koszt z wykończeniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamandolosz 07.06.2017 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Witam, Czy ktoś mógłby mniej więcej określić jaki jest końcowy koszt z wykończeniem ? od 300 tys...górnej granicy nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Projekty Gotowe MURATOR 07.06.2017 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 (edytowane) Dla tych, którzy są na etapie instalacji zapraszamy do miesięcznika Murator 04/2017, gdzie Marek Nowacki opisuje jak rozprowadzono instalacje w nowo wybudowanym "M141 Szum morza" przy opcji płyty fundamentowej: http://murator.pl/instalacje/instalacja-wodna-i-kanalizacyjna-w-malym-domu_3526.html, również schemat instalacji Artykuł ze zdjęciami z budowy !!!! autorstwa Piotra Mastalerza, zapraszamy. Wszystkie warianty projektu TUTAJ: http://www.projekty.muratordom.pl/search_results.htm?v=1&t=&q=m141&utm_source=wpis&utm_medium=forum%20watek&utm_campaign=forum&utm_term=forum Edytowane 7 Czerwca 2017 przez Projekty Gotowe MURATOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts