sonic.1 07.09.2015 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Pytanie do Klaudii.Jakie wymiary ma okno obok wykusza w kuchni?czy sie otwiera i czy wykusz to stałe okno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonic.1 09.09.2015 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Witam. Mam pytanie do Klaudii.Jakie wymiary masz okien w kuchni(wykuszowego) i tego okna obok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcz 13.09.2015 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Witam, czy ktoś z Was będzie miał albo ma w salonie grzejnik??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Gr. 13.09.2015 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 W salonie myślałam o grzejniku kanałowym ale hydraulik rozwiał moje plany, bo mówił że to wylęgarnia kurzu, roztoczy itp. więc będę miała podłogowe ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boaman 14.09.2015 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Okno w kuchni ma wymiary 240 cm front, podzielone na pół, obie połówki otwierane i uchylne, boczne okna mają 40 cm tzw. "fixy" nie otwierane. Jedyny minus okna frontowego jest to że nie otworzy się całkowicie na szerokość, jeśli jesteście przed wyborem okna, można by zmniejszyć okno na szerokość wnęki kuchennej w środku i okna boczne osadzić na brzegu mury od wewnątrz, ponieważ po zamontowaniu kuchni będzie bardzo trudno dojść do nich żeby je umyć.Pozdrawiam Klaudia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcz 15.09.2015 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Witam, Boaman czy masz poddasze podzielone na pomieszczenia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boaman 15.09.2015 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Nie, poddasze nie jest podzielone, ale w posadzce doprowadzona jest woda i kanaliza nad dolną łazienką oraz przy układaniu styropianu na posadzce zostawione były szczeliny które w całości zalane były betonem aby w przyszłości była możliwość wymurowania tam ścian działowych, docelowo planuje 2 pokoje z garderobami, łazienkę oraz pomieszczenie gospodarcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcz 16.09.2015 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Witam,kto z Was może się podzielić informacją na temat poniesionych kosztów na:- elektrykę - hydraulikę-tynki- posadzki- ogrzewanie podłogowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boaman 16.09.2015 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Tynki maszynowe gipsowe - 23 zł/m kw. (robocizna + materiał) całość 11 tys. (dom bez garażu) Posadzka maszynowa - 10 zł/m kw.(robocizna) 196m kw. posadzki byłoOgrzewanie podłogowe - 50zł/m kw. (materiał) nam wyszło ok. 60 m kw. (salon, jadalnia, kuchnia, wiatrołap, łazienka, korytarz, góra: na środku gdzie będzie korytarz oraz trochę nad łazienką) i do tego 2 tys. rozdzielnia i 1500 pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcz 17.09.2015 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Tynki maszynowe gipsowe - 23 zł/m kw. (robocizna + materiał) całość 11 tys. (dom bez garażu) Posadzka maszynowa - 10 zł/m kw.(robocizna) 196m kw. posadzki było Ogrzewanie podłogowe - 50zł/m kw. (materiał) nam wyszło ok. 60 m kw. (salon, jadalnia, kuchnia, wiatrołap, łazienka, korytarz, góra: na środku gdzie będzie korytarz oraz trochę nad łazienką) i do tego 2 tys. rozdzielnia i 1500 pompy A możesz jeszcze powiedzieć ile kosztowały okna i elewacja oraz jakiej grubości masz styropian do ocieplenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boaman 17.09.2015 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Okna Aluplast Pakiet 3 szybowy koszt ok. 12 tys. Do tego rolety zewnętrzne ok. 14 tys. (dół elektryczne, sterowane radiowo, góra manualne) Drzwi z ościeżnicą termo firmy WIKĘD 4 tys. Elewacja - styropian 20 cm, cokół 15 cm, cena styropianu, siatki i kleju do siatki i styropianu (szarego, taniego) łącznie 6 tys. - na drugi raz kupiliśmy klej atlasa biały cena za worek ok. 29 zł ale efekt jest ładny ( po skończeniu załączymy zdjęcia). parapety z cegły klinkierowej ok. pół palety wyjdzie, ale przy tym styropianie i umieszczeniu prowadnic od rolet równo z licem muru wyjdzie nam półtora cegły - coś takiego (zdjęcie z Internetu) . Ceny stolarki zewnętrznej są z montażem, elewację robi mój mąż sam, pozdrawiam Klaudia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komkom1 18.09.2015 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 (edytowane) Noooo, stan "zero" udało nam się skończyć własnymi siłami a od 3 dni praca na budowie wre...... Oto efekty 3 dni pracy naszej góralskiej ekipy: Stan zero zamknął nam się kwotą 27 tys. ale robocizna była głównie własna, tylko 3 tys. zapłaciliśmy ekipie, która się nie sprawdziła. Edytowane 18 Września 2015 przez komkom1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcz 23.09.2015 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Witam, domek Szum Morza budujemy od marca 2014 roku, obecnie kończymy ocieplać elewację styropianem 20 cm, w środku pozostało nam ocieplić dach oraz wykończenie. Tynki gipsowe - maszynowo robione koszt 10 tys. W załączeniu kilka zdjęć. Okna 3 szybowe z roletami wbudowanymi, na dole sterowane radiowo, do góry tradycyjne. Dom budujemy bez garażu, dokonaliśmy kilku zmian w porównaniu do oryginalnego projektu (okna) oraz zrezygnowaliśmy z przejścia do kotłowni przez dom. Koszt rolet w naszym przypadku to ok 13 tys. z tym że na bocznych oknach od wykuszu nie ma rolet, ponieważ puszki by się nie zmieściły w środku. Piec na ekogroszek. [ATTACH=CONFIG]328604[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]328606[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]328607[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]328608[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]328603[/ATTACH] Pozdrawiam Klaudia Jaki masz kolor podbitki dachowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boaman 23.09.2015 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Kolor Antracyt Szary z VIDARONU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcz 23.09.2015 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Boaman czy mógłbyś wstawić zdjęcia salonu? Jestem ciekawa jak wyglądają skrócone witryny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcz 23.09.2015 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 jeszcze mam pytanie odnoście kuchni.Czy ktoś z Was jest na etapie meblowania kuchni? Pytam ponieważ jestem ciekawa czy okno będzie na równi z blatem kuchennym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efia 23.09.2015 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 jeszcze mam pytanie odnoście kuchni. Czy ktoś z Was jest na etapie meblowania kuchni? Pytam ponieważ jestem ciekawa czy okno będzie na równi z blatem kuchennym? Dorcz zobacz sobie na 8 stronę forum... wesola9 opisła jak to wygląda z tym blatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcz 28.09.2015 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Witam,czy ktoś z was będzie miał płaską dachówkę?? Ja rozważam zakup takiej dachówki, ale słyszałam różne opinie i zazwyczaj na "-" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komkom1 28.09.2015 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Ja właśnie też rozważam i chętnie bym się czegoś dowiedziała od osób, które już ją mają. Zastanawiamy się nad Robenem bergamo, ale jest to wyrób nowy i podobno jeszcze nie dopracowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boaman 28.09.2015 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Witam, zdjęcie okien w jadalni od środka oraz elewacji zrobionej białym klejem (bez malowania) i parapet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts