Pikard 03.12.2015 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 A może ktoś sie pochwali jak zmieniacie ułożenie pomieszczeń na dole? Jestem DOPIERO na etapie adaptacji. Zastnamawiam sie nad powiększeniem łazienki garażu i zmiana kotłowni. Także chętnie popatrze na wasze rozwiązania Bardzo dobry pomysł, ja również jestem na etapie adaptacji dołu i chętnie zobaczę jak to rozplanowaliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcz 04.12.2015 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 My na dole przenieśliśmy kotłownię do garażu i to jest jedyna zmiana jaką zrobiliśmy. Garaż został wydłużony i poszerzony o metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikard 04.12.2015 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 My na dole przenieśliśmy kotłownię do garażu i to jest jedyna zmiana jaką zrobiliśmy. Garaż został wydłużony i poszerzony o metr Moja gorąca prośba o zdjęcia domu z garażem z obu stron tzn. Od wjazdu z przodu i od tyłu abym mógł zobaczyć jak to wygląda. Bardzo będę wdzięczny za plan dołu bo również chcemy przenieść kotłownie do garażu. W takim razie zmianie uległa też chyba łazienka na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikard 04.12.2015 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 [ATTACH=CONFIG]333797[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]333798[/ATTACH] Witaj dorcz, obejrzałem zdjęcia Twojego domku i widzę, że udało się wydłużyć i poszerzyć garaż bez konieczności podnoszenia dachu garażu dla zachowania tego samego kąta pochylenia dachu garażu. Balem się, że gdy wydłuża garaż to dach będzie różnił się od dachu domu. Wydłużyłeś garaż o 1 m i poszerzyłeś o 1 m, a jestem ciekawy jakby to wyglądało gdybym wydłużyć go z obu stron po 1 m czyli zrownał ze ścianami szczytowym budynku domu. Wtedy kąt nachylenia dachu garażu mógłby się zmienić i zanurzyć cały wygląd. Co o tym myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcz 04.12.2015 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Łazienkę zostawiliśmy bez zmian (jedynie okna zmniejszyliśmy i przesunęliśmy żeby prysznic się zmieścił) bo po co większa łazienka skoro na górze będzie duża;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcz 04.12.2015 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Witaj dorcz, obejrzałem zdjęcia Twojego domku i widzę, że udało się wydłużyć i poszerzyć garaż bez konieczności podnoszenia dachu garażu dla zachowania tego samego kąta pochylenia dachu garażu. Balem się, że gdy wydłuża garaż to dach będzie różnił się od dachu domu. Wydłużyłeś garaż o 1 m i poszerzyłeś o 1 m, a jestem ciekawy jakby to wyglądało gdybym wydłużyć go z obu stron po 1 m czyli zrownał ze ścianami szczytowym budynku domu. Wtedy kąt nachylenia dachu garażu mógłby się zmienić i zanurzyć cały wygląd. Co o tym myślisz? nasz kierownik budowy zaproponował 0,5m z każdej strony bo gdybyśmy wzięli po metrze to garaż by się wyrównał z domem i wizualnie by to dobrze nie wyglądało. Więc się dostosowaliśmy do jego rad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Gr. 04.12.2015 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 U mnie rozkład pomieszczeń na dole się nie zmienił, i garaż pozostał bez zmian. Góre mam podniesioną o dwa pustaki i zrobione trzy pokoje i łazienke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikard 04.12.2015 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 nasz kierownik budowy zaproponował 0,5m z każdej strony bo gdybyśmy wzięli po metrze to garaż by się wyrównał z domem i wizualnie by to dobrze nie wyglądało. Więc się dostosowaliśmy do jego rad Wygląda dobrze, ja będę miał tylko jedna łazienkę na dole, dlatego chcielibyśmy ja nieco powiększyć kosztem kotłowni właśnie. Myślisz, że gdybym garaż zrównał na długości z domem źle by to wyglądało? Niby zyskałbym tylko 1 m, ale powierzchnia byłaby większa całego garażu i kotłowni. Pytanie tylko czy kąt nachylenia dachu pozostały ten sam co domu. Może lepiej go poszerzyć na Maksa ile się da a na długości zrobić tak jak u Ciebie. Muszę się zorientować na ile pozwoli mi granica działki aby go poszerzyć np.do 5 lub 6 m. Zależy mi jak na największym garażu. Będę chyba musial Cię odwiedzić na Tojej budowie aby to zobaczyć na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia0201 05.12.2015 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 (edytowane) . Edytowane 26 Stycznia 2016 przez madzia0201 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikard 05.12.2015 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 U mnie rowniez jedna łazienka na dole i w zwiazku z tym tez chcemy ja powiekszyc ewentualnie z kotłowni zrobic jakąś pralnie?? kotłownia bedzie przeniesiona na tył garazu i bedzie on wyciągniety o 1 metr. Zrownany przod garazu wraz z domem moim zdaniem nie bedzie ładnie wygladać. tez zastanawiam sie jednak nad poszeżeniem go jednak zalezy to tez od tego ile architekt sobie zazyczy za taką zmiane w bryle domu Mój architekt za zmiany w projekcie (powiększenie łazienki, przeniesienie kotłowni do garażu i powiększenie garażu zażyczył sobie 3000 zł. Nie wiem czy to dużo czy mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miras72 05.12.2015 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Łazienkę zostawiliśmy bez zmian (jedynie okna zmniejszyliśmy i przesunęliśmy żeby prysznic się zmieścił) bo po co większa łazienka skoro na górze będzie duża;) [ATTACH=CONFIG]339533[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]339534[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]339535[/ATTACH] kozacko wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Projekty Gotowe MURATOR 11.12.2015 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 (edytowane) Projekt M141 Szum morza jako Dom Modelowy z Kolekcji Muratora. W grudniowym Muratorze znajdą Państwo artykuł dotyczący realizacji ścian i stropu w projekcie M141 Szum morza. Więcej zdjęć w aktualnościach na Murator Projekty -> http://projekty.muratordom.pl/aktualnosci/zobacz-budowe-domu-modelowego-m141-szum-morza,22_162.html Edytowane 11 Grudnia 2015 przez Projekty Gotowe MURATOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMariusz 12.12.2015 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 Witamy po długim czasie. Wstawiliśmy w końcu drzwi i bramę garażową. Cały czas coś się dzieje w środku. Na początku roku będziemy gipsować. W tej chwili chłopaki kończą zabudowę stelaży i kładą płytki w garażu, kotłowni i przedpokoju. Poddasze ocieplone, hydraulika już zrobiona, piec gazowy chodzi, kominek wybrany, na początku roku przyjadą go montować. Projekt łazienki też już zaakceptowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komkom1 20.12.2015 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Widzę, że na forum nastała cisza, chyba trwa przerwa zimowa. My też już zakończyliśmy pracę przed zimą. Mamy stan surowy zamknięty. Oto rezultat.: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dhfashion 28.12.2015 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Witam, zdjęcie okien w jadalni od środka [ATTACH=CONFIG]332291[/ATTACH] oraz elewacji zrobionej białym klejem (bez malowania) i parapet [ATTACH=CONFIG]332292[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]332293[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]332294[/ATTACH] Hej Boaman ! Podoba mnie się dom w tej wersji, jeśli to nie tajemnica to napisz na priv albo tutaj w jakich granicach kosztowych zamknąłeś się do tego stanu, który prezentujesz na zdjęciu. Proszę o realną cenę bo nie wiem ile wziąć kredytu Śliczny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dhfashion 28.12.2015 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Meldujemy wykonanie zadania w tym roku. Od końca września do chwili obecnej stan surowy otwarty, z pełnym deskowaniem i papą. Zdążyliśmy przed śniegiem Panowie spisali się na medal! Zostało nam jeszcze postawienie ścianek na górze, ale to już na spokojnie. Pozdrawiamy ciepło i do zobaczenia wiosną! [ATTACH=CONFIG]338863[/ATTACH] Hej Tesiulkowo , napisz proszę jakie koszty ponieśliście łącznie , wszystkie do takiego etapu. Muszę wiedzieć czy stać mnie na dom z garażem czy bez. pozdrawiam hubeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dhfashion 28.12.2015 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Proszę napiszcie jakie koszty ponieśliście do stanu surowego zamkniętego lub otwartego , proszę ... Chcę i muszę budować metoda gospodarczą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcz 29.12.2015 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Proszę napiszcie jakie koszty ponieśliście do stanu surowego zamkniętego lub otwartego , proszę ... Chcę i muszę budować metoda gospodarczą . Witam, stan surowy zamknięty z pokryciem dachowym 143.333,60 zł (bez robocizny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komkom1 29.12.2015 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Stan surowy zamknięty około 170 tys. z roboocizną - robocizna ok. 40 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dhfashion 29.12.2015 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Dziękuję serdecznie. dorcz bardzo skrupulatnie liczone widzę super dzięki jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts