kamandolosz 17.02.2016 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 krokwie - szer.80 mm wys.200 mm jętki - szer.38 mm wys.200 mm ogólnie około ponad 8m³ drewna aaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Projekty Gotowe MURATOR 19.02.2016 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 W marcowym wydaniu Muratora 3/2016, polecamy artykuł dotyczący realizacji domu modelowego M141 Szum morza. W artykule opisano etap stolarki zewnętrznej, czyli zamykanie stanu surowego. e-wydanie -> http://murator.pl/budowa/zamykanie-stanu-surowego_2874.html Serdecznie polecamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcz 20.02.2016 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 U nas I etap hydrauliki z robocizna pochłonął 8900zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdiiaga 27.02.2016 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Czy ktoś z Was zdecydował się na pokrycie dachu blachodachówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efia 27.02.2016 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Czy ktoś z Was zdecydował się na pokrycie dachu blachodachówką? My prawdopodobnie na wiosnę będziemy kryć blachodachówką modułową VENECJA... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcz 29.02.2016 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Czy ktoś z Was zdecydował się na pokrycie dachu blachodachówką? Na stronie 8 formumowicz "Majtek" ma wstawione zdjęcie swojego domu. On zastosował blachodachówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efia 29.02.2016 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Tesiulkowo co to za kolor blachodachówki??? Jestem przed wyborem koloru i myslę nad czarną albo taką szarą antracytową, też będę miała białe okna i myslę o białym podbiciu dachowym... bardzo podoba mi się kolor twoich rynien, a masz zdjecie z przodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quzio62 01.03.2016 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Nie wiem, czy to standard czy nie obecnie, ale polecamy wyłaz przeszklony na dach - dodatkowe doświetlenie poddasza U mnie jest okno dachowe z funkcją wyłazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efia 01.03.2016 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 (edytowane) Tesiulkowo mamy podobną wizję co do zewnętrznego wyglądu domu... masz rację, czarny kolor będzie za cięzki.... Zrobię grafitowy bądz antracytowy dach... okna białe, podbitka dachowa też biała, drzwi wejsciowe i brama garażowa będą w kolorze dachu.... reszta jasna, co do rynien, to w ogóle nie zastanawiałam się nad nimi.... ale po Twoich zdjęciach białe biorę pod uwagę Tesiulkowo wstawię zdjęcia na pewno, tylko że u nas budowa idze wolniejszym tempem, etapami... na ile finanse pozwolą, na pewno w tym roku nie skończymy całości... nie spieszymy się... Wyłaz na dach będzie u nas przeszklony, tak jak u większości Szumowiczów... Ja równiez wszystkim bardzo dziekuję za dobre rady i zdjęcia, dzięki forum mozna uniknąc niepotrzebnych problemów, takich jak np z tym węgarkiem, czy schodami itd..... Pozdrawiam wszystkich Szumowiczów Edytowane 1 Marca 2016 przez Efia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdiiaga 02.03.2016 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 No i stało się. Przed chwilą zamówiony projekt! Zaczynamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quzio62 02.03.2016 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 No i stało się. Przed chwilą zamówiony projekt! Zaczynamy Gratulacje! witamy na pokładzie. Warto na etapie fundamentów wysunąć wykusz o 10-15 cm aby nie mieć problemów z bocznymi okienkami (otwieranie, osadzanie w warstwie izolacji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdiiaga 02.03.2016 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 quzio62, dzięki za cenną uwagę i powitanie. Zdecydowaliśmy z żoną, że bocznych okienek nie będzie Macie może namiary na jakiegoś lokalnego architekta, który dostosuje i zaadoptuje projekt do działki - chętnie z Pruszkowa lub okolic? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mireckim 02.03.2016 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Mi przerabiał (i to sporo nawet) oraz adaptował projekt pan Wojciech Hanuszkiewicz ze Sk-c. Konkretny człowiek, co o dziwo nie wydaje się takie oczywiste u innych w dzisiejszych czasach. Jego z czystym sumieniem polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdiiaga 03.03.2016 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 mireckim, dzięki za info. Z ciekawości zapytam czy pamiętasz może koszt adaptacji projektu z naniesieniem poprawek i wrysowaniem w działkę - tak pi razy oko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mireckim 03.03.2016 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 sam projekt płaciłem 2095złgeodeta mapka sytuacyjna do celów projektowych 600a później projektant, wspomniany pan Hanuszkiewicz 1100 adaptacja plus 1400 za zmiany w projekcie (połączenie łazienki z kotłownią jako pokój, pokój jako łazienka i wstawienie kotłowni między część mieszkalną a garaż) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdiiaga 08.03.2016 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 sam projekt płaciłem 2095zł geodeta mapka sytuacyjna do celów projektowych 600 a później projektant, wspomniany pan Hanuszkiewicz 1100 adaptacja plus 1400 za zmiany w projekcie (połączenie łazienki z kotłownią jako pokój, pokój jako łazienka i wstawienie kotłowni między część mieszkalną a garaż) Dzięki raz jeszcze za namiary. Umówiłem się na spotkanie celem dogrania tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdiiaga 14.03.2016 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Co tu tak zamarło? Utwierdźcie mnie proszę w przekonaniu, że podjąłem słuszną decyzję odnośnie budowy Szumu Morza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komkom1 15.03.2016 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Co tu tak zamarło? Utwierdźcie mnie proszę w przekonaniu, że podjąłem słuszną decyzję odnośnie budowy Szumu Morza Hmm, jak tu cię utwierdzić w przekonaniu, że podjąłeś słuszną decyzję, skoro oprócz założycieli forum, nikt jeszcze nie zamieszkał w swoim Szumie. My na razie jesteśmy zadowoleni z podjętej decyzji, domek wygląda bardzo ładnie. Też zrezygnowaliśmy z bocznych okienek w oknie w kuchni i myślę, że to jest dobra decyzja. Warto zwrócic uwagę, że nie wszystkie firmy robią takie duże okna uchylne. My nie zmniejszaliśmy otworu i wiele firm nam mówiło, że jest za duże żeby zrobic uchylne. Zrobiła nam firma Dako. Okno się nie otwiera tylko uchyla, klamka jest z boku. Jak to sie sprawdzi - zobaczymy w uzytkowaniu. Jest dosyć ciężkie. Teraz kończymy rozprowadzanie elektryki i hydrauliki i pomału przymierzamy się do wylewek. Plan, żeby zamieszkać w grudniu jest aktualny. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quzio62 15.03.2016 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Co tu tak zamarło? Utwierdźcie mnie proszę w przekonaniu, że podjąłem słuszną decyzję odnośnie budowy Szumu Morza Po obejrzeniu wielu projektów wybór padł na Szum Morza, najbardziej spełniał nasze wymagania i wpisywał się w działkę.Ale to wszystko kwestia indywidualna i trzeba samemu się utwierdzać w przekonaniu (my już na tym etapie nie mamy odwrotu).W starym przysłowiu że pierwszy dom buduje się dla wroga, drugi dla przyjaciela a trzeci dla siebie jest sporo racji, ale w naszych realiach ten pierwszy powinien już być w miarę trafioną inwestycją.Forum Muratora przyczynia się do tego znacząco. W tej chwili jestem w trakcie oczekiwania na okna i drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamandolosz 16.03.2016 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Witam Wszystkich. Czy ktoś z Was budował może z betonu komórkowego za pomocą zaprawy murarskiej w piance jako spoiwa? czy taka zaprawa nadaje się w ogóle do czegoś innego niż szlifowane pustaki ceramiczne? z góry dziękuję za odpowiedźP.S. czy ktoś buduje w okolicach Trójmiasta ? jesteśmy z Żoną zdecydowani na ten projekt, ale nic nie zastąpi realnej wizyty. Wprawdzie Murator buduje dom modelowy gdzieś na Mazowszu i w zasadzie już jest gotowy, ale na razie nie ma informacji o terminie ewentualnego "zwiedzania" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts