dorcz 17.03.2016 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Wita,. czy ktoś z Was może się już pochwalić wnętrzem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcz 18.03.2016 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 U nas dopiero tynki. Ile Was wyjdą tynki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mireckim 18.03.2016 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Ja za swój Szum Morza (przypominam ze mam miedzy czesc mieszkalną a garaz wstawioną kotłownie) płaciłem za 251m2 przy elewacji (styropian 15cm klejony plus kołki, dwa razy klej i struktura) Ekipa skasowała mnie x 35zł/m2 za usługę. Doliczając za obróbkę parapetów i jakieś inne szczegoły zapłaciłem 9300. Koszty materiałów wyniosły około 12tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdiiaga 19.03.2016 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 komkom1 , quzio62 , dziękuję za słowa otuchy i wsparcie Zastanawiam się czy nie powierzyć stanu surowego otwartego (z deskowaniem i papą póki co) jednej firmie systemem zleconym..... a potem bawić się po trochę? Ktoś z Was może brał pod uwagę taką opcję i wie ile mniej / więcej może to wynieść ze średniej jakości materiałami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quzio62 19.03.2016 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Ktoś z Was może brał pod uwagę taką opcję i wie ile mniej / więcej może to wynieść ze średniej jakości materiałami? zerknij post #138 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komkom1 20.03.2016 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Nam budowala stan surowy otwarty jedna firma łącznie z polozeniem dachowek. Robocizna wyszla nam 40 tys. Co prawda robili od stanu zero, bo to zroblilsmy sami. łacznie stan surowy otwarty wyszedł 140 tys. potem okna i brama 31 tys. wstawiala jedna firma. A teraz bierzemy fachowcow do kazdej pracy oddzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komkom1 21.03.2016 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 (edytowane) A ja chcę zrobić wyspę. Rozmierzyłam wszystko i powinno sie zmieścić. W kuchni będzie mniej miejsca niż w rozwiązaniu Muratora ale chyba wystarczy. Za to więcej zostaje na stół.Zrobiłam też wizualizację na programie z Leroy Merlin. Edytowane 21 Marca 2016 przez komkom1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efia 23.03.2016 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 A ja chcę zrobić wyspę. Rozmierzyłam wszystko i powinno sie zmieścić. W kuchni będzie mniej miejsca niż w rozwiązaniu Muratora ale chyba wystarczy. Za to więcej zostaje na stół.Zrobiłam też wizualizację na programie z Leroy Merlin. Dzieki za tą wizualizację, mam podobną koncepcje co do kuchni... tylko że u mnie stół będzie przy oknie, ale tym w salonie, więc automatycznie zwiekszyło się miejsce dla wyspy, dlatego też zrezygnowałam z bocznego dużego okna przy kuchni i zostało tylko to obok wykuszu i na tej własnie ścianie będzie stał duży krenens... zrobiłam podobną wizualizację na programie Leroy Merlin z moim rozmieszczeniem, ale kurde zawiesił mi się laptop, nie zapisałam projektu i poooszłłoo, pół dnia przez to straciłam... aaaa nie mam juz cierpliwości zaczynać od nowa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morzanin 24.03.2016 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Witam serdecznie. Jestem tu nowa. Jesteśmy z Chojnic (pomorskie). Chcemy kupić projekt szum morza. Jednak przed podjęciem ostatecznej decyzji chcielibyśmy zobaczyć taki domek. Czy ktoś z Państwa jest z okolic zechciałby pochwalić się domem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efia 24.03.2016 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Hej do mnie masz ponad 60 km, ale do Tucholi masz tylko 20, także może Monika&Mariusz pomogą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wesola9 27.03.2016 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Ładnie wyszło pozdrawiam Artur [ATTACH=CONFIG]339084[/ATTACH] Zgodnie z obietnicą wstawiam aktualną fotkę mojego szumu:) W przypadku jakichkolwiek pytań w ramach podziękowania założycielowi forum panu Arturowi (wesoła) postaram się innym szumowiczom pomóc. Pzdr Mirek 600-235-317 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artzet 05.04.2016 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Witam, szukam Szumu Morza, który ktoś pozwoliłby obejrzeć w okolicach Chojnice- Tuchola- Piła- Szczecinek- Kościerzyna. Obiecuje wyrazić wdzięczność w postaci wina domowego lub nalewki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quzio62 12.04.2016 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 okna montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quzio62 12.04.2016 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 okna c.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcz 13.04.2016 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 okna montaż [ATTACH=CONFIG]352696[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]352697[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]352698[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]352699[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]352700[/ATTACH] z jakiego tworzywa wykonane są parapety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quzio62 13.04.2016 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 (edytowane) z jakiego tworzywa wykonane są parapety? To nie są ''docelowe'' parapety tylko tzw. ''ciepłe'' wykonane z XPS (polistyren ekstrudowany o nośności do 160 kg/m) Prośba, czy możecie podać koszt całkowity robocizny za wszystkie etapy hydrauliki, C.O. , C.W.U. ,grzejniki , podłogówka, kotłowna uzbrojenie, uruchomienie. Edytowane 13 Kwietnia 2016 przez quzio62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izus1719514468 14.04.2016 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 witam, zdecydowaliśmy sie na ten projekt, ale chciałabym wprowadzić kilka zmian, byłabym wdzięczna jakby ktoś mi je wybił z głowy jak są beznadziejne dom wydłużamy o 2 metry kotłownia w dobudowanej części za garażem obecna kotłownia i łazienka bedą sypialnią kuchnia bedzie łazienką z małym oknem kuchnia powstanie z tego poszerzenia, bedzie miała normalne okno i zniknie duże okno projektant stwierdził, żebym nie zamawiała projektu tylko zrobi mi sam za 3800 z adaptacją, bo bedzie br czytelny niż pomazany gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komkom1 14.04.2016 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 (edytowane) witam, zdecydowaliśmy sie na ten projekt, ale chciałabym wprowadzić kilka zmian, byłabym wdzięczna jakby ktoś mi je wybił z głowy jak są beznadziejne dom wydłużamy o 2 metry kotłownia w dobudowanej części za garażem obecna kotłownia i łazienka bedą sypialnią kuchnia bedzie łazienką z małym oknem kuchnia powstanie z tego poszerzenia, bedzie miała normalne okno i zniknie duże okno projektant stwierdził, żebym nie zamawiała projektu tylko zrobi mi sam za 3800 z adaptacją, bo bedzie br czytelny niż pomazany gotowy Planujecie naprawdę duże zmiany i jeżeli projektant rzeczywiście zrobi nowy projekt za tą cenę to ja bym się nie zastanawiała tylko robiła nowy. Sama adaptacja będzie pewnie tyle kosztowała. My za samą adaptację zapłaciliśmy 1500 zł a zmiany mieliśmy niewielkie. Pytałam projektanta ile kosztowałoby zaprojektowanie podobnego domku od początku to powiedział że około 10 tys. więc wasza cena jest bardzo niska. Edytowane 14 Kwietnia 2016 przez komkom1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izus1719514468 14.04.2016 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 byłam u kilku i ceny za projekt są porównywalne, ale teraz wydaje mi sie to podejrzanie tanio;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czerwcowa 14.04.2016 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 ...no i ta cena jest mocno podejrzana. Albo odbije się to nazawartości albo wyjdą "kwiatki" w trakcie budowy. Nie chce mi się wierzyć, że będzie za 4000 zł za miesiąc pracowały 3 -4 osoby -architekt, konstruktor i branżowcy Chyba, że kupisz projekt za 2000 i do tego zmiany za 3800. Może coś się niedogadaliście. Ja bym się mocno zastanawiała. Tym bardziej, że na dom - budowę wydajesz kupę kasy. Jak ma coś potem wychodzić bo ktoś czegoś nie dopilnował na początku....albo poprawiać, albo osobno dopłacać każdemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts