Efia 13.05.2016 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Witam, Jestem na etapie ścian i niebawem zaczną się szalunki pod strop. Pozdrawiam[ATTACH=CONFIG]355462[/ATTACH] Dzień dobry. 9 maja rozpoczęliśmy budowę domu Szum Morza M141. Pozwolę sobie przyłączyć*się do dyskusji. Dziękuję Forumowiczom za dotychczasowe, cenne porady. Chętnie podzielę się on-line*swoimi doświadczeniami z budowy. Witamy serdecznie na forum:yes: chętnie obejrzę zdjecia Waszych Szumów!!! Dorcz świetnie wygląda ta podłogówka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcz 17.05.2016 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Co do kosztów podłogówki to wyszło:materiał 2160złrobocizna 1000zł Podłogówka jest położona na całym dole (oprócz garażu i kotłowni która została przeniesiona za garaż) i w łazience u góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komkom1 18.05.2016 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Dorcz, widzę, że prace mocno zaawansowane. I koszty jakieś niewielkie masz. W jakiej części PL mieszkasz? U nas elewacja zrobiona. [ATTACH=CONFIG]356280[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]356281[/ATTACH] A ile cię kosztowała elewacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcz 19.05.2016 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Posadzki już są gotowe Koszt z materiałem robocizna i położeniem styropianu w kotłowni i w garażu - 5420zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcz 19.05.2016 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Dorcz, widzę, że prace mocno zaawansowane. I koszty jakieś niewielkie masz. W jakiej części PL mieszkasz? U nas elewacja zrobiona. [ATTACH=CONFIG]356280[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]356281[/ATTACH] budujemy na pomorzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcz 19.05.2016 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Gratulacje! Planujesz zamieszkanie w nim w tym roku jeszcze? dobrze by było ale zobaczymy jak to wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quzio62 23.05.2016 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Quzio a co u Ciebie obecnie? Podziwiam postępy wszystkich budujących jestem pod wrażeniem czekam obecnie na tynki wewnętrzne mam nadzieję że 30 maja zacznie się coś dziać.Dokablowałem trochę budynek skrętka do monitoringu, HDMI 25m, plus wideodomofon i otwieranie bramy. A ogólnie to wiosna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robula2007 03.06.2016 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Możecie napisać na jakich działkach stawiacie swoje szumy?Chodzi mi o wymiary po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quzio62 03.06.2016 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Możecie napisać na jakich działkach stawiacie swoje szumy? Chodzi mi o wymiary po prostu. 42x24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efia 03.06.2016 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Możecie napisać na jakich działkach stawiacie swoje szumy? Chodzi mi o wymiary po prostu. 37x30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robula2007 04.06.2016 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2016 A słuchajcie pytanko takie.Interesuje nas m141b, z trzema pokojami.Chcielibyśmy zrobić właśnie taki dom, ale pokoje tylko dwa.Czy lepiej będzie od zera zlecić komuś projekt czy po prostu kupić gotowca i wprowadzić zmiany? Zmiany w zasadzie byłyby takie:- dwa pokoje zamiast trzech- garaż na dwa samochody- zmniejszenie szerokości budynku o prawie 1m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efia 06.06.2016 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 (edytowane) Czy lepiej będzie od zera zlecić komuś projekt czy po prostu kupić gotowca i wprowadzić zmiany? . Trzeba zapytać architekta jaki będzie koszt adaptacji projektu, a z tego co słyszę, to ceny są bardzo, bardzo różne... ja bym nawet spróbowała w kilku miejscach porównac... a co. Edytowane 6 Czerwca 2016 przez Efia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kijowianka 07.06.2016 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Witam wszystkich budujących "szum morza"i mieszkających w nim. Zastanawiamy się z mężem nad zakupem tego projektu z myślą o domku parterowym, ewentualnie na poddaszu w przyszłości jakiś pokoik gościnny, mała łazienka i strych. Czy ktoś z Was skupił się tylko na parterówce i może napisać jak się mieszka (nasz rodzina liczy 3 osoby). Myślimy też nad wariantem z 3 pokojami i garderobą.I jeszcze jedno pytanie, od jakiej strony macie wejście do domku? Planujemy wejście od południa i zastanawiamy się czy te pokoje na północy nie będą "za ciemne", chociaż pewnie i tak wszyscy większość czasu przesiadują w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efia 08.06.2016 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Wejście mamy od północnego wschodu, więc u nas ogrzewane słońcem będą salon z pokojami. Za to w kuchni będziemy rano oglądać wschód słońca U mnie identycznie, dlatego też taras przeniesiony jest na tył budynku, słońce będzie w salonie i pokojach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kijowianka 09.06.2016 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Tesiulkowo, Efia dzięki za info. Niestety nasza działka nie pozwala na dowolne ustawienia, musimy się zastanowić nad tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efia 09.06.2016 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 (edytowane) Może poszukajcie w takiej sytuacji innego projektu, albo pomyślcie o zmianach w projekcie, kiedyś mieszkałam w miejscu gdzie pokoje były od strony północnej, to strasznie przytłaczające było, ciągle ciemno i ponuro, ja uwielbiam słońce, priorytetem przy wyborze projektu było właśnie dla mnie usytuowanie budynku od strony nasłonecznionej...Mam w rodzinie takie małżeństwo, które właśnie na odwrót, uciekają od słońca, taras i wszystkie pokoje mają od strony północno wschodniej i są bardzo zadowoleni, to kwestia naprawdę indywidualna, jeżeli Wam również to nie przeszkadza, to tylko budować i cieszyć się...Daj znać co postanowiliście pozdrawiam. Edytowane 9 Czerwca 2016 przez Efia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izus1719514468 10.06.2016 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 A słuchajcie pytanko takie. Interesuje nas m141b, z trzema pokojami. Chcielibyśmy zrobić właśnie taki dom, ale pokoje tylko dwa. Czy lepiej będzie od zera zlecić komuś projekt czy po prostu kupić gotowca i wprowadzić zmiany? Zmiany w zasadzie byłyby takie: - dwa pokoje zamiast trzech - garaż na dwa samochody - zmniejszenie szerokości budynku o prawie 1m. my zamówiliśmy projekt szumu ale indywidualnie i wyniesie nas to 5500 w tym też projekt wjazdu i przyłączy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izus1719514468 10.06.2016 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Możecie napisać na jakich działkach stawiacie swoje szumy? Chodzi mi o wymiary po prostu. 29x59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kijowianka 10.06.2016 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Architekt doradził nam projekt indywidualny i to będzie najlepsza opcja. Za dużo zmian i niewiadomych w gotowym szumie w naszej sytuacji. Przewertowaliśmy mnóstwo projektów i szum skradł nasze serca, dlatego postaramy się nie odbiegać od niego za daleko pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efia 10.06.2016 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 (edytowane) Przewertowaliśmy mnóstwo projektów i szum skradł nasze serca, dlatego postaramy się nie odbiegać od niego za daleko pozdrawiam Wybór projektu to ciężka sprawa u mnie było podobnie, Szum morza skradł moje serce od pierwszego wejrzenia i każdy następny który braliśmy pod uwagę porównywany był już tylko z Szumem, ale ostatecznie zostaliśmy przy nim... Teraz już po wybudowaniu murów, stwierdzam, że dom jest naprawdę spory jak dla dwóch osób, no ale dom jest śliczny, zobaczymy po zamieszkaniu jak przełoży się wygląd na funkcjonalność... póki co nie żałuję wyboru, jedynie do czego przyczepiłabym się, to do łazienki, warto by było ją powiększyć no ale juz za późno... Izus wow spora ta Wasza działka... ja mam niecałe 1100m. Edytowane 10 Czerwca 2016 przez Efia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts