izus1719514468 11.06.2016 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Izus wow spora ta Wasza działka... ja mam niecałe 1100m. no spora ale mamy linie ograniczająca 10 m wiec zmniejsza to troche możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kijowianka 11.06.2016 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Tesiulkowo, bardzo przyjemnie się domek prezentuje. Jaką wy macie sielankę tam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Projekty Gotowe MURATOR 12.06.2016 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Ale szybko postawili dom modelowy, ponoć gdzieś na Mazowszu: http://projekty.muratordom.pl/aktualnosci/zobacz-budowe-domu-modelowego-m141-szum-morza,22_162.html Szkoda tylko, że usuwają moje komentarze na głównej stronie pod projektem, bo zapraszałam tu na forum wczoraj osoby, które chcą zmiany w projekcie robić, a dzisiaj widzę, że nie ma tych moich komentarzy. Komentarze już się pojawiły, zostały wstrzymane do akceptacji ze względu na podany link Nie usuwamy komentarzy zgodnych z tematem. Pozdrawiamy PS Gratulujemy udanej realizacji "Szumu morza", zapraszamy do udziału w konkursie "Dom w kadrze" http://projekty.muratordom.pl/konkursy/konkurs-fotograficzny-i-edycja,24_174.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kijowianka 12.06.2016 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Ale szybko postawili dom modelowy, ponoć gdzieś na Mazowszu: http://projekty.muratordom.pl/aktualnosci/zobacz-budowe-domu-modelowego-m141-szum-morza,22_162.html Widzieliśmy go na żywo, wygląda ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izus1719514468 13.06.2016 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 jesteśmy na etapie składania wniosków o przyłącza i mam pytanie ile płaci sie za prad budowlany? chodzi mi o opłaty stałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcz 13.06.2016 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 jesteśmy na etapie składania wniosków o przyłącza i mam pytanie ile płaci sie za prad budowlany? chodzi mi o opłaty stałe Hej ja mam prąd budowlany. Co miesiąc 70 z hakiem za same opłaty czy używasz czy nie. I radze od razu przejść na rozliczane rzeczywiste bo jak srednia nalicza... mój pierwszy rachunek tak usrednili że musiałam reklamację składać. (Naliczyli 260kWh A zuzylismy ok 50) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kijowianka 13.06.2016 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 W środku też już zrobiony? I gdzie dokładnie można go obejrzeć? Skubianka, ul. Korzenna, w środku nie był zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efia 13.06.2016 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Skubianka, ul. Korzenna, w środku nie był zrobiony. Podobno zdjęcia wykończonego i umeblowanego wnętrza domu 'modelowego" pojawią się po wakacjach.... w sumie jestem bardzo ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izus1719514468 14.06.2016 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Hej ja mam prąd budowlany. Co miesiąc 70 z hakiem za same opłaty czy używasz czy nie. I radze od razu przejść na rozliczane rzeczywiste bo jak srednia nalicza... mój pierwszy rachunek tak usrednili że musiałam reklamację składać. (Naliczyli 260kWh A zuzylismy ok 50) ok, dzięki za wskazówke, projektant niby radził żeby nie bawić sie w prad budowlany ale bez prąu ani rusz. Dziś idziemy na żebry o prąd do ogrodzenia po sąsiadach więc zobaczymy jakie będą ich reakcje;-) A lepiej składać o tymczasowy czy docelowy, bo tak myśle że zanim by podłączali to już by ściana od garażu stała , żeby umieścić tam skrzynke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcz 14.06.2016 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 ok, dzięki za wskazówke, projektant niby radził żeby nie bawić sie w prad budowlany ale bez prąu ani rusz. Dziś idziemy na żebry o prąd do ogrodzenia po sąsiadach więc zobaczymy jakie będą ich reakcje;-) A lepiej składać o tymczasowy czy docelowy, bo tak myśle że zanim by podłączali to już by ściana od garażu stała , żeby umieścić tam skrzynke Najpierw wystąpiliśmy o prąd docelowy bo pierwotnie mieliśmy budować na agregacie ale majster stwierdził że lepiej gdyby był prąd więc wystąpiłam o prąd budowlany. czyli od sierpnia 2015 mamy prąd budowlany a w kwietniu wystąpiłam o podłączenie prądu docelowego. skrzynkę postawili mi pod koniec maja ale czekam nadal na protokół i fakturę i dopiero wtedy będziemy mogli podpisać umowę i w końcu nie będziemy musieli płacić opłaty stałej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kijowianka 14.06.2016 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Podobno zdjęcia wykończonego i umeblowanego wnętrza domu 'modelowego" pojawią się po wakacjach.... w sumie jestem bardzo ciekawa Efia w takim razie też czekam z niecierpliwością, my dopiero w przyszłym roku ruszymy z budową, więc jeszcze można podpatrywać i zmieniać ten domek widziałam jakieś 2 tyg temu i w środku tylko tynki były, miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdiiaga 19.06.2016 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 (edytowane) Witam! U nas przesądzone - druga połowa września zaczynamy (umowa z wykonawcą podpisana) , koszt robocizny 39 tys PLN ( SSO + pełne deskowanie i papa ) Koszt materiałów na SSO z deskowaniem i papą obliczam na około 100 tys PLN. Poza uzbrojeniem działki w wodę i prąd , oraz blaszak budowlany, na drugim zdjęciu dwa najnowsze tymczasowe przybytki - do papu i kaku A z przodu działki przygotowania terenu pod dom / wycinka drzew itp, woda, prąd / Zdejmowanie humusu myślę, że w sierpniu. Długo biłem się z myślami jaki materiał na ściany i stanęło na porotherm. Szkoda tylko, że nie będzie już tam tak dziko i naturalnie jak pierwszego dnia po zakupie Wstawiajcie zdjęcia i piszcie o postępach Edytowane 19 Czerwca 2016 przez valdiiaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izus1719514468 20.06.2016 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 [ATTACH=CONFIG]358777[/ATTACH]Witam! U nas przesądzone - druga połowa września zaczynamy (umowa z wykonawcą podpisana) , koszt robocizny 39 tys PLN ( SSO + pełne deskowanie i papa ) Koszt materiałów na SSO z deskowaniem i papą obliczam na około 100 tys PLN. Poza uzbrojeniem działki w wodę i prąd , oraz blaszak budowlany, na drugim zdjęciu dwa najnowsze tymczasowe przybytki - do papu i kaku A z przodu działki przygotowania terenu pod dom / wycinka drzew itp, woda, prąd / Zdejmowanie humusu myślę, że w sierpniu. Długo biłem się z myślami jaki materiał na ściany i stanęło na porotherm. [ATTACH=CONFIG]358774[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]358778[/ATTACH] Szkoda tylko, że nie będzie już tam tak dziko i naturalnie jak pierwszego dnia po zakupie Wstawiajcie zdjęcia i piszcie o postępach [ATTACH=CONFIG]358781[/ATTACH] o to chyba podobnie wystartujemy;-), w sumie nawet nie mamy do siebie tak daleko trzymam kciuki za udany start;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdiiaga 21.06.2016 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Valdiiaga piękna działka! Gratuluję decyzji. Trzymam kciuki, żeby poszło sprawnie i bezproblemowo. Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdiiaga 21.06.2016 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 (edytowane) To się fajnie złożyło. A z czego budujesz ściany izus? Edytowane 21 Czerwca 2016 przez valdiiaga interpunkcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feminamed 21.06.2016 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Rozpocząłem budowę domu: "Szum Morza". Dzisiaj jest "stan ZERO". Fundamenty szer. 70 cm, "B25", pod Porotherm 44 i klinkier 12 "Kraśnik". Bez styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izus1719514468 22.06.2016 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 To się fajnie złożyło. A z czego budujesz ściany izus? ceramika z Owczar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamandolosz 07.07.2016 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Witam Wszystkich serdecznie,jesteśmy z Żoną po zakupie projektu, przed nami adaptacja. Stąd nasze pytanie, jakie są faktyczne koszty adaptacji projektu gotowego, wykonania projektu zagospodarowania terenu itp. Jeżeli chodzi o mapki do celów projektowych, to już to zleciliśmy, 4 sztuki 650 zł!!! (Kartuzy). Dodam, że chcemy lekko zmodyfikować projekt, poszerzyć garaż o metr, podwyższyć ściankę kolankową i zrobić drewniany strop nad garażem. Jeśli ktoś robił podobne zmiany, bardzo proszę o kontakt. Jeśli nie, to również proszę o podanie cen adaptacji. Z góry bardzo dziękujemy i pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMariusz 08.07.2016 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 My wczoraj odebraliśmy Zaświadczenie potwierdzające dopełnienie formalności związanych z zakończeniem budowy i jednym słowem wielką przeprowadzkę czas zacząć ale najpierw zasłużony urlop, pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcz 18.07.2016 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 My wczoraj odebraliśmy Zaświadczenie potwierdzające dopełnienie formalności związanych z zakończeniem budowy i jednym słowem wielką przeprowadzkę czas zacząć ale najpierw zasłużony urlop, pozdrawiamy Jak się urządzicie to wrzućcie parę fotek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts