katiaXX 12.12.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 W salonie mamy deskę trójwarstwową dąb z finishdeski. Wylewki zrobione w listopadzie 2012, deska położona we wrześniu 2013, najpierw wszystko było ok, deska częściowo jest na ogrzewaniu podłogowym. Zaczął się okres grzewczy, najpierw trzeszczała jedna deska, może 1,5, teraz słychać trzeszczenie w części gdzie jest podłogówka, gdy stukam w deski w części jest dźwięk ok, w części głuchy, moim zdaniem jest odklejona. deska jest na pióro wpust. czytaliśmy o niej opinie, mają ją znajomi, wszystko było ok dlatego wybraliśmy te n produkt. Wydaje mi się że problemem był pseudofachowiec. Wylewka po prawie roku była trochę poharatana, pytałam fachowca czy to nie przeszkadza, (zadrapania, drobne dziurki) powiedział że nie. Poszedł grunt+ klej. Deska nie rozsycha się, nie widzę szczelin, nic nie wstaje przynajmniej na razie tylko to trzeszczenie, niestety mam wrażenie że zaczyna trzeszczeć już wszędzie. Czy mam przywyknąć do trzeszczenia ? Strasznie żałuję że nie kupiłam tej deski z montażem na 8 % miałabym przynajmniej podstawę do reklamacji. Rozumiem, że jak zerwę to już muszę wyrzucić ? Czy może być gorzej, czy ta deska może "wstać" ? Jestem podłamana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 15.12.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 jeżeli w coraz to innych miejscach skrzypi, być może jednak chrzęści pod podłogą, to oznacza, że po pierwsze: wołać parkieciarza już drogą oficjalną (E-mail) zgłaszając reklamację. Wezwanie emailowe można powtórzyć telefonem. W e-mailu opisać problem ze skrzypieniem i głuchymi miejscami. Odczekać co powie i czym będzie tłumaczył zaistniały problem. Zażądać faktury zapłacić parkieciarzowi Vat. To żaden w końcu problem.Od strony technicznej uważam, że podłoga odchodzi wraz z podłożem>oczywiście to na razie przypuszczenie i parkieciarz nie musi tutaj być winny, jak również Pani nie musi być winna tej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katiaXX 16.12.2013 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 jarkukur- dziekuję za odpowiedź tyle że nam to kładł pan zenek, co i płytki położy, i gładź i okap zamontuje ... nie żaden parkieciarz - teraz wiem jaki to błąd, czym więcej czytam to zdaję sobie sprawę że położyć parkiet to nie taka prosta sprawa. Dobra, już się pogodziłam,że skrzypi. trudno. byleby nie wstało teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts