Izolda69 13.12.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 (edytowane) Trochę to trwało zanim podjęliśmy z mężem decyzję o budowie własnego domku, doszliśmy do wniosku, że na stare lata chcemy mieć nieduży i zarazem cieplutki dom z pięknym ogrodem, w którym nie ma schodów, do którego zawsze mogą przyjechać nasze dzieci przebrnęliśmy przez papierologię i zaczęło się teren mamy trudny (mokro było całą wiosnę i przez połowę lata), więc wiele nocy śniło mi się, jak to grzęźliśmy w błocie na początku kopania ław fundamentowych 19 października wkroczyła koparka i o dziwo nie było tak źle, woda się pokazała , ale bez tragedii Edytowane 9 Maja 2014 przez Izolda69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 13.12.2013 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 (edytowane) humus zdjęty był koparką, a następnego dnia ławy fundamentowe kopane przez 4 osiłków, w tym samym czasie murarze kręcili druty i uzbroili ławy, przyjechały 2 gruchy betonu (20 m3) i do godz 16 było zalane Edytowane 9 Maja 2014 przez Izolda69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 13.12.2013 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 (edytowane) na drugi dzień deszczyk poprawił najlepiej to nie wyglądało, ale nasi wspaniali fachowcy walczyli w pocie czoła, by zdążyć przed zimą z wykończeniem stanu zero Edytowane 16 Grudnia 2013 przez Izolda69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 13.12.2013 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 (edytowane) kiedy już murowano bloczkami betonowymi fundamenty, zaczynało mieć to jakiś wygląd \ Edytowane 16 Grudnia 2013 przez Izolda69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 13.12.2013 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 (edytowane) Hydroizolacja i izolacja termiczna wykonana ze styroduru Edytowane 13 Grudnia 2013 przez Izolda69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 13.12.2013 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 (edytowane) i znów pojawiła się woda więc szybko wykonaliśmy instalację sanitarną i można było sypać piach Edytowane 13 Grudnia 2013 przez Izolda69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 13.12.2013 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 (edytowane) trochę piachu poszło w sumie 300 ton ale efekt jest super Edytowane 13 Grudnia 2013 przez Izolda69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 13.12.2013 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 na wiosnę ruszamy z dalszymi pracami trwa gromadzenie materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 15.12.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Witam , witam! ! ! W końcu dziennik Będę częstym gościem u Ciebie Ja mam lustrzane odbicie domku . Jakieś większe zmiany robiliście w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 15.12.2013 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 (edytowane) parę zmian jest może nie są to duże zmiany, ale dla nas domek staje się bardziej funkcjonalny Edytowane 16 Grudnia 2013 przez Izolda69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 15.12.2013 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Witam u Ciebie, projekt domku bardzo funkcjonalny:yes:My też zaczęliśmy jesienią ,miały być tylko fundamenty a jest już strop;)Cel budowy domku u nas bardzo podobny :yes:Nie chcę już schodów i wnuki żeby miały gdzie przyjeżdzać jak będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 15.12.2013 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Witam cudownie jest mieć wsparcie na forum strasznie brakuje mi tej budowlanej atmosfery, już nie mogę doczekać się wiosny i rozpoczęcia prac przy domku, u nas zasypaliśmy wszystko piachem i właściwie mało widać pozdrawiam serdecznie wszystkich odwiedzających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 15.12.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Izolda, zmiany niewielkie . Podobnie jak my zlikwidowaliście okna w sypialniach narożnych , te małe i w sumie cieszę się , bo pokóje bardziej ustawne teraz. W pokoju Córci w miejscu jednego okna wyszłaby teraz szafa. Jednak mogłam jedną rzecz zmienić i nie pomyślałam wczesniej. Podoba mi się , że przesunęliście ścianę w salonie i macie miejsce na szafę w korytarzu. Super sprawa. Bitter też tak zrobił . Ja widzę teraz , że będzie mi brakowało jakiejś szafy . Jeden pokój , ten najmniejszy mamy wolny póki co ;)i tam na początku będzie coś ala garderoba .Mamy mebelki , które zabieramy ze sobą i będą tam stały czyli szafa, witrynka i szeroka komoda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 16.12.2013 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 To i ja się dołączam.Będę kibicować i podglądać.PS. ta wersja dziennika jest fajniejsza w czytaniu i obsłudzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 16.12.2013 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 (edytowane) mnie również bardziej podoba się ta wersja dziennika, więc pozostanę przy niej a tak a pro po zmian w projekcie; zmieniliśmy też kąt nachylenia dachu na 30 stopni i zrezygnowaliśmy z kominka , pomieszczenie które w oryginale było małą łazienką i garderobą przeznaczyliśmy na pralnię, suszarnię i spiżarnię ( takie gospodarcze ) myślę, że duża szafa wnękowa w przedpokoju zastąpi mi garderobę a jedna łazienka nieco powiększona wystarczy Edytowane 16 Grudnia 2013 przez Izolda69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 16.12.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 No w sumie niezły pomysł , choć mnie osobiście szkoda Wc. Mam małą córeczkę i coś czuję, że z czasem będę się cieszyła ,z dwóch łazienek Już teraz ja rano idę do łazienki , to mąż chce się ogolic, zaraz mała leci, bo chce akurat wtedy siku itd! matko .... My spiżarnio- pralnię mamy w kotłowni. Piec gazowy na ścianie, zbiornik na wodę mamy węższy ,ale wyższy.Pralka ma już swoje miejsce , będzie regał na przetwory , jakieś ubrania robocze męża itp. Dodatkowo mamy garaż i w razie czego cos tam mogę zawsze wstawić , np kosiarkę itp. garderobę mam od sypialni. Wiatrołap powiększyliśmy jak Ty :)Mam miejsce teraz na szafę tu właśnie . Aaa i kąt dachu tez musieliśmy zmienić na 30" , bo warunki zabudowy tego wymagały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 17.12.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 My mamy kąt dachu 35stopni i scianka kolankowa podniesiona ok.80cm tak żebyśmy w przyszłości zrobili poddasze użytkowe. Wejście na poddasze mamy w garderobie. Wc nie likwidowaliśmy z tych względów co u Ani:)Widzę że zmniejszyłaś wymiary okien w sypialni i w salonie. Też się nad tym zastanawiałam ale teraz widzę że dobrze zrobiłam nie zmieniając wymiarów okien. Z sypialni mam super widok na las i polanę znajdującą się za lasem. Okno tarasowe będziesz mieć otwierane czy przesuwane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 17.12.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 mnie również bardziej podoba się ta wersja dziennika, więc pozostanę przy niej a tak a pro po zmian w projekcie; zmieniliśmy też kąt nachylenia dachu na 30 stopni i zrezygnowaliśmy z kominka , pomieszczenie które w oryginale było małą łazienką i garderobą przeznaczyliśmy na pralnię, suszarnię i spiżarnię ( takie gospodarcze ) myślę, że duża szafa wnękowa w przedpokoju zastąpi mi garderobę a jedna łazienka nieco powiększona wystarczy Wszystko zależy ile osób mieszka na stałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 17.12.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 No tak , nas jest np narazie 3 ale jesteśmy w wieku ... hmmmm , że tak powiem bardzo produktywnym hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 17.12.2013 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 No tak , nas jest np narazie 3 ale jesteśmy w wieku ... hmmmm , że tak powiem bardzo produktywnym hihi my z mężem już nie planujemy powiększenia rodziny a dwójka dzieci ( córka na studiach w innym mieście, syn tylko patrzeć jak też wyfrunie ), wiec raczej zostaniemy sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts